1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie o Dyski

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Litz, Lipiec 21, 2010.

  1. Litz

    Litz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Witam. Mam takie 1 pytanie. Otoz dzisiaj planuje zakup klocka i nie wiem co sie bardziej oplaca...xbox360 elite z dyskiem czy zwykly arcade i dokupienie dysku. Ktos moze mi doradzic co jest bardziej oplacalne?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Grzib

    Grzib Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2010
    Posty:
    298
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Górny Ślonsk
    Lepiej Elitke z dyskiem.
     
  4. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Taniej wyjdzie arcade + dysk. Niewiele taniej ale jednak. Arcade nowego to kupisz już za około 600zł do tego dysk 120gb w okolicach 150zł to masz razem 750.
    Elite nowe chodzą od około 850 w sklepach teraz promocja, w zestawie masz to samo co arcade. Różnica polega na tym że masz czarny pad i obudowę no i dysk 120gb.

    Kupując osobno możesz kupić sobie dysk wd 250gb za około 150zł do tego obudowę za 30 i masz 250gb. Sam tak zrobiłem ponieważ ceny dysków 120gb przeważnie są w cenie dysku 250gb.
     
  5. Litz

    Litz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
  6. Wistam

    Wistam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  7. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Na dysk instalujesz gry żeby grać z dysk, oszczędza to napęd i laser. Moje zdanie to konsola chodzi o niebo ciszej dzięki temu. Na dysk pobierasz ten dema, DLC, mapy i inne pierdoły jak korzystasz z live. Na dysku 20gb to masz dostępne 13gb dla siebie bo 5gb bierze xboxa na swoje jakieś tam pierdoły. Na takim dysku zainstalujesz 2-3gry.

    Dysk to najlepiej kupić 120/250gb. 60 też by wystarczyło ale ceny 60gb to około 120 zł i więcej.

    Oryginalny dysk 120gb na allegro kupisz od 150zł może czasami taniej.

    Dysk 250 to najlepiej kupić sobie wd 250gb z serii które dają się przerobić, nowe na allegro od około 150-160zł sprzedają a używane taniej. Do tego obudowa na dysk 30zł z wysyłką jest sporo aukcji. Dysk nie jest trudno przerobić, potem wkładasz do obudowy i działa bez problemów. Cenowo to wychodzi taniej niż oryginalny 250 za który musisz zapłacić około 220zł.
    Wszystkie ceny to są orientacyjne z allegro.

    Cena za dysk 20gb to jakieś 50zł.

    Tutaj masz troszkę tańszą konsolę :
    Xbox 360 Arcade + 3 gry - Konsola Xbox 360 Xbox 360 w RTV EURO AGD

    Gry które tutaj dodają to warte w sumie jakieś 40-50zł.

    W tej co podałeś to jest mikrofon i gry.

    W Euro RTV AGD był jeszcze xbox 360 elite czerwony z grą Resident Evil 5 za 799zł ale już go nie widzę na stronie.
     
  8. Litz

    Litz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Czyli najlepiej kupic mi arcade z jasperem i do tego dysk 120?


    Aha, a te dyski 250 co sie przerabia to trzeba miec przerobiona konsole?

    //HoFi: Używaj opcji "EDYTUJ" [​IMG]
     
  9. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie.
     
  10. Wistam

    Wistam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli co, jest możliwość wrzucania gier na dysk twardy nie posiadając przerobionego napędu i grać bez włożonej płyty?
     
  11. maclogan76

    maclogan76 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    WSZĘDZIE
    Nie , instalujesz grę na HDD z płyty ale żeby zagrać w tak zainstalowaną grę płyta musi być w napędzie i nie ma znaczenia czy masz przeróbkę czy nie . Jeśli masz przeróbkę JTAG ( XBR ) to wówczas możesz grać bezpośrednio z HDD ( lub nawet pendriva ) bez płyty .
     
  12. diadax

    diadax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    poda mi ktoś aukcje na allegro gdzie można kupić ten dysk 250 gb do przerobienia i dla porównania aukcje z dyskiem 120gb bo zamierzam kupić i muszę jakiś wybrać
     
  13. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  14. diadax

    diadax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  15. Litz

    Litz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    poszukaj bo mozna taniej znalezc...ja raz widzialem 120GB za 140zl
     
  16. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Nie, na tej aukcji pisza ze dysk jest nowy i masz 3 miesiace gwarancji od tej firmy, jesli jest nowy to powinni dac ci gwarancje na 3 lata od WD.
     
Wczytywanie...

Poleć forum