1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie o gwarancję e74

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez sulimka, Listopad 15, 2009.

  1. sulimka

    sulimka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mój kochany Xbox załapał e74 (był przerobiony ixtreme 1.4) podczas przeróbki nie zostały uszkodzone żadne plomby gwarancyjne czy istnieje jakiekolwiek szansa że jak go wyśle do Microsoft do zostanie on naprawiony?? Czy lepiej nie ryzykować i co możne mi grozić jak się zorientują że jest przerobiony, dodam tylko że nie jest on zbanowany :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    Jak nie masz litka to sprowadź do oryginalnego firmware. Ale wiele takich konsol jak twoja poszły i pomyślnie wróciły bez problemu chociaż biorąc pod uwagę to co teraz się dzieje to jedynie wgranie oryginalnego fw i odesłanie.
     
  4. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    Jest taka możliwość jak napisał kolega powyżej, ale ja polecem oddać komuś na allegro lub jakiemuś serwisowi w twoim mieście.
     
  5. sulimka

    sulimka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wolał bym go nie naprawiać konsola ma już ponad 2 lata jak coś to wolał bym już ostatecznie kupić nową arcade niż naprawiać ta na własny koszt. Teraz pytanie co mi grozi jak się połapią że konsola jest przerobiona (tylko pokrycie kosztów transportu czy coś więcej). I niestety nie posiadam do niego oryginalnego klucza do napędu :) wiec z wgraniem oryginalnego fw może być problem
     
  6. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    Nienaprawią Ci jej, ale jest minimalna szansa, że Ci jej nie odeślą, ale naprawdę malutkie szanse są na to. masz racje kupuj nową konsole jasper i ciesz się na nowo grami.

    Ps. Ja bym na twoim miejscu próbował wysłać skoro i tak planuje kupić nową. jeżeli serwisant będzie niekompetentny i Ci ją naprawią i przyślą to możesz ją zawsze sprzedać, a i tak kupić nową.
     
  7. sulimka

    sulimka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    plomba jest ok. U mnie też jest krzywo naklejona. ważne żeby nie była rozdarta.
     
  9. sulimka

    sulimka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Acha a nie powinna być cała srebrna w pracy jak naklejam plomby na PC są całe srebrne po ich oderwaniu i próbie ponownego przyklejenia robią się takie właśnie przebłyski
     
  10. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    powiem tak
    plomba nie wygląda za dobrze widac te żyłki
    jakie pojawiaja sie po odklejeniu - ktoś to spartolił przy odklejaniu
    możesz próbować wysłać ,najwyżej ci nie naprawią
    [nie powinni cie obciążyc kosztami przesyłki]
    ale ja bym zainwestował 20zł w nową plombę i wysłał bez przerabiania napędu
     
  11. sulimka

    sulimka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko teraz gdzie można dostać plombę na allegro nie widzę takiej jak potrzebuje
     
  12. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    musisz poczekac bo nie ma w tej chwili takiej aukcji ....
    lub poszukaj w dziale sprzedam tego forum zbanowanego xboxa 360
    i pogadaj ze sprzedającym jaką ma plombę bo jemu już nie będzie potrzebna
    tych ogłoszeń jest kilkanaście - wysil sie troszku :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum