1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie o kabel RJ-45

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Termos, Styczeń 5, 2010.

  1. Termos

    Termos Guest

    Wśród nesamowitej ilości tematów i postów na forum, znalezienie odpowiedzi na moje pytanie graniczy z cudem, dlatego pozwolilem sobie założyć nowy topic.
    Starą konsolę podpiętą miałem ze względu na łącze z netii kablem crosowanym pod kartę sieciową. Obecnie kozystam z routera i pozostało mi 15 metrów kabla crosowanego. Spotkałem się z twierdzeniami, że rodzaj kabla RJ-45 jest obojętny, ale wolałbym się upewnić. Czy mogę podłączyć do routera ów crosowany kabel, czy też koniecznie potrzebny do tego jest kabel prosty?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    możesz podłączyć kabel cross-over i będzie działać :p
     
  4. CasperPL

    CasperPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Babimost
    Kabel prosty służy do łączenia komputerów z urządzeniami typu hub, switch i router, a kabel typu krosowanego do łączenia 2-ch komputerów.

    ;)
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Bez problemu powinno działać, jeśli napotkasz problem to odwrócisz przewody.
     
  6. dzikrk

    dzikrk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Dwór Gdański
    Będzie działać ponieważ router sam sobie ustawia jak ma nadawać pakiety. Ja przez długi czas używałem crossa przez router do kompa brata bo wcześniej używaliśmy bezpośrednie połączenie sieciowe :D
     
  7. Termos

    Termos Guest

    dzieki wszystkim. Więc zakup nowego kabla mam z czapki : )
     
Wczytywanie...

Poleć forum