1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie o monitor

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Aven, Sierpień 4, 2011.

  1. Aven

    Aven Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mam pytanie czy na monitorze LCD 18.5 cala 1366 x 768 będzie się lepiej grało niż na CRT 25calowym czy literki będą wyraźne*na crt nie są)
    czy jest wielka różnica przy takiej rodzielczości a 1920x1080. Widziałem na allegro monitory FullHD ,ale tylko z VGA czy to zadziała?
    Dziękuję za odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    z kablem vga dziala i zawsze jest lepiej nawet na 18calach lcd niz crt bo masz grafike jak na ps2 na crt i szkoda czasu na taki sprzet
     
  4. Aven

    Aven Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jak dobrze rozumie to da rade wyciągnąć z VGA FullHD 1080p?
     
  5. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    taaa jak masz taki monitor a kabel vga rozdziela dwa jacki na audio lewy prawy glosnik . i jak masz dzwiek z monitora to masz lajt jak nie to jakies kino domowe lub cos innego . ja gram na monitorze i jest lajt ale od 32cali jest fajniej:)
     
  6. Aven

    Aven Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. Warmin

    Warmin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Legnica
    Kolega wyzej zle sformuowal swoja wypowiedz, jakosc bedzie znacznie lepsza niz na telewizorze CRT, sam gram na monitorze i uzywalem kiedys kabla VGA, moze bylo to ladne, ale teraz po przesiadce na DVI poczulem co to piekna grafika, w szczegolnosci polepszylo sie wygladzanie obiektow, dopiero na przesyle cyfrowym uzyskasz FULL HD z prawdziwego zdarzenia. Jak mozesz wylozyc troche wiecej pieniedzy to kup monitor z DVI, HDMI - oplacalny zakup na przyszlosc. Pozdrawiam



    __________
    Wyslano z Android Taptalk Pro
     
  8. Aven

    Aven Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy lepiej kupić monitor Full HD z VGA czy 1440 x 900 z DVI?
     
  9. Warmin

    Warmin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Legnica
  10. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Fakt DVI to cyfrowe wejście / wyjście , więc jakość jest dobra bo do jakości obrazu nie ma znaczenia okablowanie , wystarczy tani kabel , w VGA (analog) trzeba zainwestować w kabel dobrej jakości czyli BigBen albo M$ inne odpadają wtedy możesz odczuć w 95% HD ( czy tam full hd ale i tak w monitorach o tak małej przekątnie nie ma co się pakować w full hd nie widać różnicy ) taki kabel VGA BigBena albo m$ daje bardzo zbliżony obraz do DVI , niektórzy nie widzą różnicy więc jak dla mnie lepiej zainwestować w porządny kable i tańszy monitor , kolega Warmin musiał używać taniego kabla VGA dlatego takie rozczarowanie po przesiadce na DVI
     
  11. VTEC

    VTEC Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak to wygląda jeśli kubie kabel vga i dam przejsiówle z vga na dvi będzie ta sama jakość co na kablu dvi?
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Przejściówka to nie konwerter sygnalu, jak zrodlem jest analog do po przejściówce tez bedzie analog bo DVI wcale nie musi byc cyfrowy
     
  13. VTEC

    VTEC Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha a jeśli w konosli niemam wyjscia hdmi tylko ten componet , a ztego co widze na alledrogo niema kabla componet - dvi , to rozumiem że jak kubie ten vga to i tak bedzie widoczna różnica niż obecnie na moim starym tv ?:)
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Bedzie różnica jak kupisz oryginalny kabel ms lub bigben, tanie kable nie nadają się do wysokich rozdzielczości

    I nie pisze sie "kubie" tylko kupie
     
Wczytywanie...

Poleć forum