1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie o nowy dashboard, ixtreme 1.6 + activate iso

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Liseck, Wrzesień 8, 2011.

  1. Liseck

    Liseck Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć,
    mój pierwszy post na forum.
    Nigdzie nie mogę znaleźć podobnego tematu, więc postanowiłem sam napisać pytanie.
    Nie jestem specjalistą w przerabianiu xboxa, więc mam nadzieję, że uda mi się opisać sprawę jak najlepiej.
    Mam xboxa przerobionego (podajże) ixtreme 1.6, przed odpaleniem nowszych gier zawsze muszę włożyć płytkę z activate iso. Kiedyś zaryzykowałem wgranie nowego dashborda z pendrive (ten który pozwalał podłączać do xboxa dodatkową pamięc z pendrive). Wszystko się powiodło, następnie wgrywałem jakieś dwie aktualizacje z gier (na pewno z Dragon Age 2). Wszystko działa jak należy, żadne błędy mi nie wyskoczyły. Na xboxie odpalę każdą grę, ostatnio bez problemu grałem np. w Deus Ex. Działa fable III bez żadnych problemów.

    I teraz moje pytanie:
    Wychodzą nowe gry, które wymagają nowych aktualizacji. Boję się trochę instalowania ich, gdyż zauważyłem, że dużo osób ma problemy z przeróbką. Nie znalazłem jednak żadnego tematu osoby która odpalałaby gry z activate iso. Czy w moim przypadku po zainstalowaniu nowego update z płyty (np. bodycount, NHL czy madden) też stracę przeróbkę ? Jeszcze raz przypomnę, że robiłem już około 3 updaty przez ostatnie 1,5 roku i nie miałem żadnych problemów.

    A może mam jakoś inaczej przerobioną konsolę ?

    Dziękuję za pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kofaniutki_misio

    kofaniutki_misio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    podłączam się do pytania. Mam przeróbkę 1.6 i ściągam NHL12.
     
  4. krispl

    krispl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nowy dash skasuje Ci ixtreme 1.6
     
  5. zuraw1989

    zuraw1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    krispl ma potwierdzam racje dash kasuje
     
  6. kiju91

    kiju91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ...
    czyli jak mam ixtreme 1.6 to znaczy, że nie pogram sobie np w fife 12 itp ?
     
  7. krispl

    krispl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    bedziesz musial wgrac lt 1.9 lub nowszy jak wyjdzie
     
  8. kiju91

    kiju91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ...
    czyli nie da rady inaczej np z activate.iso??
     
  9. kofaniutki_misio

    kofaniutki_misio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czy któreś z tych gier odpale na 1.6

    Brink (2011) [PAL] [ENG] [XBOX360-STRANGE]
    Earth Defense Force Insect Armageddon [PAL]
    Transformers - Dark of the Moon X360
    Earth Defense Force Insect Armageddon [PAL]
    Enslaved Odyssey to the West [RF]
    NFS: Shift 2

    Bodycount jeszcze się znalazł :)

    mam je na dysku, chociaż chyba i tak wypale, najwyżej znajdę kogoś kto wgra mi nowszą przeróbkę.
     
  10. Liseck

    Liseck Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kurcze, a dotychczas wszystko mi działało... wszystkie gry AP 2.5, najnowsze tytuły itd. No nic, na razie nie będę ryzykował. może ktoś znajdzie sposób na odpalenie tych nowych gier na moim sprzęcie bez potrzeby wgrywania tego najnowszego dasha. A w przyszłości zastanowię się nad oddaniem konsoli do przeróbki, poczekam na LT 2.0
     
  11. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    i Deus Ex ?? Dziwne trochę. Przy DE aktualizowało ci konsolę? Jaki obecnie masz dash? Jaki napęd?
     
  12. kiju91

    kiju91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ...
    czyli wgranie lt 1.9 lub nowszego zalatwi sprawę ?
     
  13. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  14. Liseck

    Liseck Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    http://s2.blomedia.pl/grrr.pl/images/2008/12/napedy.jpg
    wzorując się na tym co znalazłem w necie - mam benq/lite on

    Dash: 2.0.12625.0
    Deus ex nie wymagał ode mnie aktualizacji (gdzieś czytałem, że tylko polska wersja wymagała, ale nie mogę tego potwierdzić)

    O przeróbce wiem tylko tyle, że odpalam wszystko za pomocą activate iso i że za pewne mam ixtreme 1.6 (czego też nie jestem na 100% pewien)
    wszystkie poprzednie gry włącznie z deus ex działają.

    edit: jeszcze tylko dodam, że nigdy nie zmieniałem wavów, po prostu sprawdzałem obraz ABGX'em i nagrywałem. 0 kombinacji, wszystko hulało.
     
  15. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Przerób sobie na 1.91
    Jeśli masz benq to wyciaganie jest banalne. Przy liteonie z ix1.6 na w pół otwartej tacce 'dummy form ixtreme' przycisk w JungleFlasher.
    Tutorial w folderze documentation w JF
     
  16. Liseck

    Liseck Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no dzięki, jestem zupełnie zieolny w temacie przerabiania (a aktualnie z powodów finansowych wolałbym nie wydawać stówki na przeróbkę). poczytam i może uda mi się samemu coś zdziałać bez zepsucia konsoli :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum