1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie o wersję Arcade.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez WisniA, Listopad 9, 2009.

  1. WisniA

    WisniA Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!

    Dręczy mnie pewna kwestia- otóż chciałbym zakupić sobie Xboxa w wersji Arcade, która jest bez dysku twardego. Nie chcę używać nieoryginalnych gier, do neta podłącząć się póki co nie będę, filmów i innych bzdetów też nie planuję wgrywać.

    I tu jest moje pytanie- czy wbudowane 256 mb pamięci starczy mi na save'y? Kupiłbym wersję z dyskiem ale niestety jest trochę za droga, Arcade jest atrakcyjna dla mnie głównie ze względu na cenę.

    Być może w przyszłości dokupię dysk, jednak czy na początek owa karta pamięci pomieści mi normalnie różne save'y, czy będzie to za mało?

    Dzięki z góry za odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Waluch

    Waluch Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To zależy głównie od gier w jakie grasz, jedna gra zajmuje więcej miejsca na save druga mniej. Mimo to miejsca powinno wystarczyć, w razie czego można dokupić drugą kartę na save-y.

    Podejrzewam, że i tak w niedługim czasie dokupisz dysk, jednak napęd hałasuje dość znacznie. Ale to tak na marginesie :)
     
  4. Domofonico

    Domofonico Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dołączam się do pytania.

    Nie mogę podłączyć się do internetu, bo komputer na to mi nie pozwala.

    Czy żeby grać w gry takie jak seria HALO czyli 3 i ODST oraz Gears of War 2
    potrzebny jest internet czy nie? Czy karta pamięci 256 MB mi wystarczy aby grać w w/w gry? :confused:
     
  5. WisniA

    WisniA Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W sumie już bym chyba wolał zacisnąć pasa na ten dysk niż kupować 10 kart pamięci ;) No niestety za wiele nie zarabiam więc szybko to może nie nastąpić niestety, ale jak mówisz, że na save'y z kilku gierek powinno starczyć to dobrze.

    Dzięki wielkie za szybką odpowiedź.
     
  6. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Te nowe xboxy 360 (Jasper) mają wbudowaną karte pamięci 256MB lub 512MB zależy jak trafisz :)
     
  7. krzychu098

    krzychu098 Banned

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie starczy ci wiem bo samemu mam wystarczy że wejdzie aktualizacja potrzebna do uruchomienia jakieś gry i już 150 mega w plecy ja kupiłem arcade jednak teraz żałuje bo mogłem odrazu kupić premium jednak decyzja należy do ciebie
     
  8. sheriffxPL

    sheriffxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2009
    Posty:
    353
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    Wiśnia ja kupiłem Arcade (potem dokupiłem dysk 20GB) i jak narazie mam wszystkie savy tylko na karcie pamieci (dysk do aktualizacji i demek i instalowania gier). Dopóki nie kupiłem dysku grałem z kartą i nie było problemów. Na karcie zmiescił mi sie nowy Dashboard co ma ok. 120MB + Savy z parunastu/ parudziesieciu gier :) Średnio save zajmuje 1MB czasami mniej wiec możesz mieć spooooro gier :)
     
  9. Domofonico

    Domofonico Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A co z intrnetem? Czy by grać w HALO trzeba mieć internet czy jest to niekonieczne?
     
  10. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    Nie
     
  11. Domofonico

    Domofonico Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czyli gdybym miał grę to nie musiałbym podłączać konsoli do internetu, tylko bym normalnie grał. A czy bez internetu gra się zapisuje na dysku czy też nie? :confused:
     
  12. WisniA

    WisniA Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No na tym mi najbardziej zależało, żeby ktoś konkretnie powiedział ile dany save zajmuje :) Dzięki wielkie, teraz już jestem zdecydowany- zbieram cash na wersję Arcade, być może w przyszłości kupię dysk. Dzięki za odpowiedzi.
     
  13. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    gra zapisuje się jak każda inna na dysku.
     
  14. Domofonico

    Domofonico Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ale czy by grać w Halo muszę mieć neta czy też nie?
     
  15. sheriffxPL

    sheriffxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2009
    Posty:
    353
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    NIE MUSISZ OMFG !!!!
    Chyba że chcesz grać na multi to musisz mieć neta, jezeli chcesz przechodzic kampanie to nie.


    P.S Skąd się tacy ludzie biorą ?!
     
Wczytywanie...

Poleć forum