1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie o wiercenie układu i przeróbke

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez roberto1977, Wrzesień 26, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. roberto1977

    roberto1977 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam - zaznaczę ze jestem nowy na forum :)

    Posiadam Xbox 360 slim z napędem lit-eon z czerwca 2010 i miałem wgrany LT + 1.6 po aktualizacji na 13599.Jest problem o to pytanie :

    - jest problem z obejściem zabezpieczenia układu w liteonie ,chodzi o chipset - ze po aktualizacji został włączony sprzętowo jakaś blokada przed wgrywaniem przerobionego FW
    i ratuje tylko wiercenie układu , byłem u jednego speca rozkręcił napęd podłączył parę płytek i **** przy wgrywaniu sie wiesza program i nie wgrywa
    - niby mam jakiś chipset który ma ta blokadę w układzie sprzętowo nowy dash ja włączył - czy faktycznie ratuje tylko wiercenie wiem ze jesio można wymienic układ na nowy co nie ma tej blokady


    Dziękuję za szybka odpowiedz
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    raczej inaczej nie da rady już jak wgrałeś taki dash
     
  4. roberto1977

    roberto1977 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    i jesio pytanie po wgraniu lt + 1.92 czy nowy dash jak wyjdzie nie zaktualizuje mi znów napędu ?
     
  5. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    wątpie żęby na slimkach z zablokowanym zapisem było to możliwe
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6163
    Polubienia:
    388
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    po co i kto ci wgrał po 13599 ixtreme 1.6....


    a po drugie...ten fachowiec to jakis leszcz....daj do odwiertu lub do ciecia jeśli sie kwalifikuje i z głowy....
     
  7. roberto1977

    roberto1977 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zle zrozumiales miałem 1.6 przed aktualizacja dasha po aktualizacji chciałem wgrac 1.92 i kicha.pytanko o co chodzi z tym cięciem możesz wyjaśnić ? Dzieki za info :)
     
  8. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Zalezy jaki masz chip. Jak winbond to wiercisz jak mxic to tniesz sciezki

    [​IMG]
     
  9. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Hm dziwne w ogóle na slim był ixtreme 1.6? nie wydaje mi się a może ten gość Ci podmienił napęd z Twoim kluczem lub miałeś inny firmware niż ixtreme 1.6.
     
  10. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6163
    Polubienia:
    388
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    zgodnie ze zdjeciem....mxic cięcie...winbond frezowanie w celu umożliwienia zapisu
     
  12. Pietrucha

    Pietrucha Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2008
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jakie ścieżki trzeba ciąć?
    Ma ktoś zdjecie, zeby bylo pokazane?
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6163
    Polubienia:
    388
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  14. 33-300

    33-300 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    418
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    33-300
    Koniec z głupimi pytaniami i pomocą bo nikt już nie szuka i nie czyta odrazu nowy post albo temat i proszę wszystkich co mają wiedze nie odpowiadać czas ogarnąć to forum !!!!!!!!!!!
     

Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum