1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie o wiercenie układu i przeróbke

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez roberto1977, Wrzesień 26, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. roberto1977

    roberto1977 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam - zaznaczę ze jestem nowy na forum :)

    Posiadam Xbox 360 slim z napędem lit-eon z czerwca 2010 i miałem wgrany LT + 1.6 po aktualizacji na 13599.Jest problem o to pytanie :

    - jest problem z obejściem zabezpieczenia układu w liteonie ,chodzi o chipset - ze po aktualizacji został włączony sprzętowo jakaś blokada przed wgrywaniem przerobionego FW
    i ratuje tylko wiercenie układu , byłem u jednego speca rozkręcił napęd podłączył parę płytek i **** przy wgrywaniu sie wiesza program i nie wgrywa
    - niby mam jakiś chipset który ma ta blokadę w układzie sprzętowo nowy dash ja włączył - czy faktycznie ratuje tylko wiercenie wiem ze jesio można wymienic układ na nowy co nie ma tej blokady


    Dziękuję za szybka odpowiedz
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    raczej inaczej nie da rady już jak wgrałeś taki dash
     
  4. roberto1977

    roberto1977 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    i jesio pytanie po wgraniu lt + 1.92 czy nowy dash jak wyjdzie nie zaktualizuje mi znów napędu ?
     
  5. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    wątpie żęby na slimkach z zablokowanym zapisem było to możliwe
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    po co i kto ci wgrał po 13599 ixtreme 1.6....


    a po drugie...ten fachowiec to jakis leszcz....daj do odwiertu lub do ciecia jeśli sie kwalifikuje i z głowy....
     
  7. roberto1977

    roberto1977 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zle zrozumiales miałem 1.6 przed aktualizacja dasha po aktualizacji chciałem wgrac 1.92 i kicha.pytanko o co chodzi z tym cięciem możesz wyjaśnić ? Dzieki za info :)
     
  8. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Zalezy jaki masz chip. Jak winbond to wiercisz jak mxic to tniesz sciezki

    [​IMG]
     
  9. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Hm dziwne w ogóle na slim był ixtreme 1.6? nie wydaje mi się a może ten gość Ci podmienił napęd z Twoim kluczem lub miałeś inny firmware niż ixtreme 1.6.
     
  10. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    zgodnie ze zdjeciem....mxic cięcie...winbond frezowanie w celu umożliwienia zapisu
     
  12. Pietrucha

    Pietrucha Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2008
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jakie ścieżki trzeba ciąć?
    Ma ktoś zdjecie, zeby bylo pokazane?
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  14. 33-300

    33-300 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    418
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    33-300
    Koniec z głupimi pytaniami i pomocą bo nikt już nie szuka i nie czyta odrazu nowy post albo temat i proszę wszystkich co mają wiedze nie odpowiadać czas ogarnąć to forum !!!!!!!!!!!
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum