1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie o wymiene napedow

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Doctor PL, Styczeń 11, 2010.

  1. Doctor PL

    Doctor PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam, mam ix'a z przerobionym napedem. Po kolejnej fali banow postanowilem przejsc na oryginaly, ale nie chce sie bawic w sprzedawanie tego i kupno kolejnego. Moj znajomy ma nie przerobionego xboxa z 3rodem (203w) i tutaj moje pytanie: czy kazdy typ napedu pasuje do kazdego modelu xboxa? Czy jesli moje pudlo to falcon z zasilaczem 175w i napedem liteon, to czy naped innej firmy z xboxa z zasilaczem 203w bedzie pasowal do mojego?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mic1225

    mic1225 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łomża
    Tak będzie działać jedynie musisz wykonać tzw. spoof. Musisz wgrać również key z 2 płyty głównej do napędu
     
  4. Gruchi

    Gruchi Banned

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    yyyy chwila chwila a przypadkiem nie jest tak ze jesli mamy liteona x24241 i kupimy identyczny naped czyli wymienimy go na liteona x24241 wgrywajac do niego oryginalny firmware to zaden spoof juz nie jest potrzebny ?
     
  5. mic1225

    mic1225 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łomża
    Ale tak, czy siak musisz przekopiować key do napędu, a mowy nie było o napędach.
     
  6. Doctor PL

    Doctor PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Myslalem ze to troche prostrze ;] A nie latwiej bylo by wgrac oryginalny fw do mojego napedu? Mozna je sciagnac z internetu? Swojego fw niestety nie mam poniewaz konsole kupilem na allegro.
     
  7. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Pamiętaj, że to nie da Ci 100% pewności przed banem!
    Kolega jeden tutaj na forum wgrał oryginalny FW a i tak dostał bana
     
  8. Doctor PL

    Doctor PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    A wiec bana mozna dostac za samo 'grzebanie' w firmwarze napedu?
    Pamietam ze kiedys byly przypadki ludzi grajacych na oryginalach na nie ruszanej konsoli ktorzy tez zostali zbanowani. Moze ten czlowiek z forum tez dostal bana przez 'pomylke'.
     
  9. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie. Po prostu konsola może być już oflagowana i ban tylko czeka... Chcesz mieć 100% pewności to sprzedaj i kup
     
  10. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Wszystko ładnie. Tylko jak chcem zmienić napęd z LiteOn DG-16D2S-09C 83850C na LiteOn DG-16D2S 74850C to wystarczy przegrać sam klucz?
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zdobyć oryg fw do napędu 74850C wgrać klucz oraz NR seryjne z napędu zrobić spoof na napęd 83850C
    Jungler 1.69
     
  12. lagaczigi

    lagaczigi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Niestety trzeba jeszcze zrobić spoof napędu, sam klucz nie wystarczy
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    tylko do spoofa uzywaj najnowszego jungle flashera.
     
  14. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Jak bym nie kombinował to Jungleflasher 0.1.69 przy "manual spoofing" wywala komunikat "Cross spoofing between versions of Lite-On encrypted iXtreme is not supported. Please load correct version"
     
  15. Torbixson

    Torbixson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    CZesc wszystkim mam do was bardzo powazne pytanie ;)
    Mam problem z odczytaniem gier przez XBOXA360 mój napęd to benq
    Gier nie czyta ale jesli chodzi o filmy to wszystko działa bez zarzutów i nie wiem co jest grane
    nie wiem czy jest to wina złego dvdkey czy moze chodzi tu o regulacje lasera oczywiscie konsola jest przerobiona do celów (kopi zapasowych gier)
    Jak rozpoznac czy jest to wina złego keya i jag moge odzyskac swój oryginalny key oczywiscie jak to zrobic samemu prosze was o pomoc i w miare szybką odpowiedź
    Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich posiadaczy xbox360 ;)
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ale konsola wczesniej czytala gry czy juz ja taka kupiles?
     
Wczytywanie...

Poleć forum