1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie odnośnie update firmaware

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Fasto, Wrzesień 29, 2009.

  1. Fasto

    Fasto Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Korczyn
    Mam do was pytanie chodzi mi oto,że mam ixtreme 1.5 i tak konsola moja już była przerabiana na to ixtreme 1.5 i jest to mój pierwszy firmaware i teraz tak jak sam bym chciał sobie zrobic update np na 1.6 to co by mi było potrzebne jakieś kable?które muszę dokupywać? bo słyszałem,ze tylko do przerabiania konsoli która nigdy nie była przerabiana są tam jakieś kable potrzebne a do updathe np z mojego 1.5 na 1.6 co musiałbym zrobić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jak to liteon to wystarczy sam kabel sata do podłączenia napędu do kompa.
     
  4. Fasto

    Fasto Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Korczyn
    tak liteon to jest ale ten kabel sata trzeba sobie dokupic? a ja widziałem ze ludzie mają jakieś igiełki niebieski co dotyka płytki potem coś szczytuje itp


    Mam kabel taki pomarańczowy i pisze z jednej strony HDD SERIAL ATA A Z DRUGIEJ KOŃCÓWKI PISZE MB I PO DRUGIEJ STRONIE Serial Ata to ejst pewnie ten kabel sata bo mialem go jak kupywalem kompa w zestawie i do tej pory był zafoliowany i go wyjełem i jeśli to on jest to jest gdzieś poradnik jak zrobic samemu update firmaware?
     
  5. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Kabel sata powinieneś dostać wraz z komputerem chyba że masz bardzo stary. To z igiełką to jakbyś chciał przerobić nowy nie przerobiony napęd.
     
  6. Fasto

    Fasto Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Korczyn
    aha ok to mam kabel sata i teraz wielki problem jest jakiś poradnik jak wgrać update firmaware?przerobione juz napędu bo znalazłem w necie ale taki jak koleś z igiełką coś przerabia a ja chce prostszy sposób by ino nowe firmaware wgrac jest jakis?
     
  7. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  8. Fasto

    Fasto Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Korczyn
    a nie ma innego poradnika bo tam się nie mogę połapać o co chodzi.
     
  9. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    z tego co słyszałem to jungleflashera jest nie stabilnym programem i istnieje szansa, że popsujemy sobie napęd. Jak flashowac to najlepiej pod DOSem, masz wtedy 100% pewność, że wszystko powinno pójść dobrze.
     
  10. Fasto

    Fasto Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Korczyn
    napiszcie mi proszę jak najłatwiej zrobić update na nowy firmaware
     
  11. Fasto

    Fasto Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Korczyn
    amiast punktu piątego w poradniku kliknij "dummy from ixtreme"


    a gdzie to jest bo nie widzę?aha czeba jakiejś kable do uziemiania i kabel sata mam podłączyc pod napęd a potem do kompa do płyty głównej czy gdzie tą drugą końcówke kabla? sorry ale jestem lajkiem i proszę o cierpliwośc do mnie
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kabli do u zmieniania nie trzeba, to się omija. Zadając takie pytania zastanów się czy chcesz mieć konsolę czy chcesz próbować i np uwalić konsolę całkowicie? Wydaj 40zł na flash xboxa jeśli nie, to odpowiedź do płyty głównej przecież nie do monitora
     
  13. Fasto

    Fasto Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Korczyn
    mam pytanie powiedzcie mi narazie bo tak kabli do uziemiania nie trzeba to ok ale gdzie w punkcie piątym jest to "dummy from ixtreme"?
    i powiedzcie mi czy dobrze to mówię:

    To zaczynam;

    To tak mam Kabel SATA
    Programy: Dosflash 1.7, JungleFlasher, Lite-On-Erase Mam wszystko
    NET Framework 2.0 mam
    Sterowniki: PortIO32 mam
    Sterowniki opcjonalne: CK3 PRO USB Drivers , VIA SATA 5.30c i tak ten VIA SATA 5.30c mam ale tego pierwsze nie bo przecież nic tą igłą nie będę robił
    pendrive(mam dyskietke)

    konwerter RS232 TTL lub popularny Connectivity Kit v3/pro (opcjonalnie z Probe) / Maximus Xtractor (opcjonalnie z Spear) lub podobne urządzenia spełniające wymagania.

    to mi nie potrzebne bo nic nie będę tą igłą działał

    - kabel do uziemienia(opcjonalnie)(to mi nie potrzebne tak jak już tu jeden powiedział)

    Instalujemy sterowniki PortIO32, VIA SATA 5.30c jeżeli mamy kontroler oraz opcjonalnie CK3 PRO USB Drivers.

    ok te mam już zainstalowane PortIO32, VIA SATA 5.30c tego ostatniego nie

    Źródłem zasilnia w tym przypadku będzie konsola, a kabel SATA od napędu podłączamy pod złącze SATA w PC. RS232 TTL podłączamy do PC pod COM1.

    i tu pytanie czyli w moim przypadku ino do napędu podłanczam kabel sata który potem musze podłączyc do płyty głownej kompa tam gdzie jest wejście sata no i kabel zasilajacy od konsoli też musi byc podłączony do napędu dobrze mówię wszystko?

    Punkt 3 z tym 3.
    Włączamy komputer i podczas uruchamiania komputera postępujemy j/n

    to wiem

    Uruchamiamy JungleFlasher przechodzimy do zakładki itp to wiem ale po tym rysunku w tym drugim

    rzykładamy (przy połączonych ścieżkach R707/R708 nic nie przykładamy) Probe / Spear/zamiennik(4) do dziurki "R707" i klikamy "Get Key, Create Dummy.bin, Open as Source"(5)

    to ja nic nie przykładam ino mam kliknąć w dummy from ixtreme gdzie to jest?bo tam w programie jest ino Get Key, Create Dummy.bin, Open as Source a pod spodem jest Load From Previous dump files

    no i już na końcu z tym

    Jeżeli wszystko jest ok DVDKey32 sczyta 6 razy klucz napędu i porówna(6).

    to muszę zczytywac klucz tak?jak tak to zrobie to jak w poradniku ale przypominam nic tą igłą nie robie ino chce update zrobic z mojego firmaware 1.5 na 1.6

    i to by było narazie na tyle proszę odpowiedziec mi na te pytania czy dobrze mówię czy coś zlę

    aha i proszę mi nie pisac lepiej zaniesc konsole do serwicu po 1 nie będę wydawal co pół roku po 80zl bo bedzie wychodzic nowsze firmaware a po dugie jak mi raz ktoś powie jak to już na całe zycie będe wiedział ino bedę sobie dogrywał nowe firmaware przepraszam za błędy i proszę o odpowiedz na te pytania do was aha co do konsoli to podejmuje się ryzyka że mogę spieprzyć coś ale jak się nie nauczę to nigdy nie zapomnę proszę o cierpliwośc do mnie,czekam na wasze odpowiedzi.


    aha i jeszcze jedno pytanie bo zastanawia mnie ta metoda co napisałem wyżej jest to moetoda czytywania firmaware a potem druga ejst zeby wgrac to firmaware no i tu mnie zastanawia jak mam firmaware 1.5.1 to musze robic to co napisałem powyżej czy wystraczy jak odrazu przejde do punktu

    Wgrywanie Firmaware DosFlash jak mówicie musze jednak wsyzstko od początku jeżeli bo przypominam chce tylko update zrobic na nowszy firmaware bo to od początku to mi się zdaje,że jest jak bym nie miał jeszcze przerabianej wogole konsoli dobrze mówie? proszę o odpowiedzi. na te pytania.


    a podstawoowe pytanie gdzie jest dummy from ixtreme zamiast punktu piątego i czy musze klucz sczytywać bo tam pisze ze jeśli klucz czytac to musze tą igłą proszę o odpowiedzi.
     
  14. Fasto

    Fasto Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Korczyn
    ...
     
  15. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Musisz w ten głupi sposób podnosić temat? I to po godzinie? Oj prosisz się o warna...
     
  16. Fasto

    Fasto Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Korczyn
    czekam na waszą odpowiedz a tamto z korpkami to może moderator usunąc bo niechcąca napisał mi się pewien tekst co juz jest na forum i nie wiedziałem co zrobić więc wstawiłem kropki.
     
  17. vlado27

    vlado27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wałbrzych
    a masz gdzieś na płycie (CD) orginalny klucz napędu? jak nie to sobie oszczędź dalszego pisania
     
  18. Fasto

    Fasto Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Korczyn
    dlaczego? nigdzie nie dostałem klucza ale przecież no trzeba szczytac chyba programem czy coś.


    ja chce wiedziec jak się to przerabia powiedzcie mi ludzie tak czy jak miałem juz przerobioną konsole na 1.5 i chce na 1.6 to muszę też klucz zczytywac robic tak jak w instrukcji ino ten punt 5 co jest ta igłą taka na 3 obrazakch tam w poradniku to mam ominac i co będe miał klucz jak nacisne cos tam w programie proszę o odpowiedz.

    wiem co robic już niewięcej ino chodzi mi oto czy musze KLUCZ zczytywac i to nacisnac zamiast punktu piątego

    dummy from ixtreme"? pomózcie proszę.
     
  19. vlado27

    vlado27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wałbrzych
    Musisz mieć klucz napędu, żeby później go scalić z ixtreme. Jak nie masz klucza to możesz iśc do tego co ci robił flash na 1,5 i się zpytać. jak on nie będzie miał to musisz postępować tak jak w przypadku flash`a nowej konsoli.
     
  20. DjKwaku

    DjKwaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Piekary
    on ma IX 1,5 wiec bez problemu zczyta klucz napedu ..... nie potrzebo do tego zadnego sprzetu tylko komp kabel sata i mysle ze 30 wolnego czasu :)

    a co do pytania wczesniejszego gdzie jest "dummy from ixtreme" to nie widac tego na obrazkach bo jest to starszy jungleflasher i dlatego nie widzisz :) jak sciagniesz nowego to w fotce gdzie jest pokazane nr 5 troszke nizej bedzie wlasnie "dummy from ixtreme"
     
  21. Fasto

    Fasto Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Korczyn
    aha czyli mam powiedz mi tak panie DjKwaku które punty mam ominąć z tego poradnika

    http://xboxforum.pl/poradniki-f27/flash-lite-jungleflasher-dosflash-9472.html

    żeby zrobic update na 1.6

    będe bardzo wdzięczny.
     
Wczytywanie...

Poleć forum