1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie - piracenie konsoli

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Pawlito, Marzec 17, 2013.

  1. Pawlito

    Pawlito Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, jestem tu zupełnie nowy, więc proszę o wyrozumiałość, mam tylko takie pytanie. Konsole mam już dawno, była przerabiana jakieś 3lata temu, chciałem zapytać czy muszę coś z nią robić, żeby chodziły mi nowe pirackie gry, dotąd miałem same orginały, gry potrafię zgrywać, ale nie chce zmarnować płyt na gry dobrze zgrane, ale nie działające z powodu dawno piraconej konsoli. Mam normalnie update ostatni z przed paru dni LT+3.0 więc z nowymi orginałami nie ma problemu, ale czy z piratami będzie. Czy będą działać np gry na xgd2, a na xgd3 już nie itp. oraz czy jak wypalam gry na xdg2 to muszę koniecznie w imgburn'ie wybierać swoją nagrywarkę. (bo nie ma tam philipsa i nagrywam ogólnie u kolegi)

    Przepraszam jeśli już było takie pytanie i za składnie :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Musisz zaktualizować FW w napędzie na LT+3.0 i będą działać wszystkie gry :) idź najlepiej z tym do serwisu i Ci zrobią.
     
    1 osoba to lubi.
  4. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Jeśli nie grasz na Live to rób rgh. Uwolnisz się od płyt.
     
  5. Pawlito

    Pawlito Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    na plytach gry chce miec, wole to od zapychania dyskow itp, a co to jest FW i czy to konieczne i ile to może kosztować? :)
     
  6. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    FW - FirmWare, oprogramowanie napędu, tak jest to konieczne jeśli chcesz grać we wszystkie gry, wgraj LT+3.0, ok. 40-60 zł
     
    1 osoba to lubi.
  7. Pawlito

    Pawlito Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, czyli zwykly update LT+3 z gry nie wystarczy, dzieki za szybka i precyzyjna odpowiedz :D jeszcze bym prosil, jesli to mozliwe, o okreslenie do ktorego roku premiery mniej wiecej gry pirackie beda mi dzialac :)
     
  8. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    LT 3.0 sie wgrywa do napedu a nie z gry potem wszystko bedzie ladnie smigac oczywiscie gry xgd3 trza od nowa nagrac jak miales wczsniej inna przerobke
     
  9. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Mylisz pojęcia !
    LT się wgrywa do napędu, jest to oprogramowanie które pozwala odczytywać właśnie kopie gier
    update z gry to się robi aktualizacje dasha, a to jest taki jakby system konsoli.
     
    1 osoba to lubi.
  10. Pawlito

    Pawlito Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeśli mam LT1.6 ewentualnie 1.9 to z jakich lat gry mniej więcej mogą mi chodzić spiracone? bo puki co nie stać mnie na oddanie konsoli do serwisu.
     
  11. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odp: Pytanie - piracenie konsoli

    Jak masz lt1.9 to beda ci chodzic gry wydane do ok. września 2011, wszystkie do Driver;SF

    Wysłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  12. Pawlito

    Pawlito Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A da się jakoś sprawdzić jaki mam LT inaczej niż gre zapuszczając? :)
     
  13. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Można gdybać, po tym kiedy ostatnio aktualizowałeś LT. Ale najpewniejszym sposobem jest wypalanie kopii gry XGD3, z topologydata pod LT+2.0 lub LT+3.0 i zobaczyć czy odpali.
    Z resztą jak wypalasz gry ? Przed wypaleniem przepuszczasz przez ABGX, czy wgrywasz topologydata przez XboxBackupCreator ??
     
  14. przemek11

    przemek11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2011
    Posty:
    64
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jezeli niedawno aktualizowal dasha to chyba mu usunelo przerobke bo mial 1.6 lub 1.9 jak napisal
     
  15. Pawlito

    Pawlito Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przepuszczam przez abgx, chociaz nie wiem do konca co on daje, po prostu przepuszczam, wypalam i jest, no i gry na xgd3 to najpierw burner max, potem img burn i juz.
    Przy okazji co daje ten abgx? jest konieczny, bo wiadomo, ze gier pl w bazie nie ma wiec veryfication failed zawsze :) i nie wiem nawet co to topologydata i ten xboxbackupcreator:D Nie zaglebiam sie w to, wystarczy, ze wiem jak zgrac i, ze chodzi, potrzebuje tylko konieczne info
     
Wczytywanie...

Poleć forum