1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie w sprawie połączenia Xboxa 360 z siecią oraz kupienia Golda

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wiliextreme, Sierpień 6, 2010.

  1. wiliextreme

    wiliextreme Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie, po długich oczekiwaniach mam już upragnionego Xboxa 360. Konta Gold jeszcze nie mam, ale kupiłem (a raczej moja mam kupiła) na tej stronce XBOX Live Gold - abonament, subskrypcja, zdrapki, prepaid

    1. I moje pierwsze pytanie. Po podaniu imienia i nazwiska oraz adresu e-mail pokazały się dane, na które należało przekazać kwotę pieniężną za konto Gold. Moja mama już przekaz zrobiła i chciałbym sie dowiedzieć w jaki sposób zostanie przesłana zdrapka tzn. czy pocztą, czy też kod zostanie wysłaby na e-mail

    2. Teraz już pytanie związane z siecią. Podłączyłem Xboxa do modemu kablem Ethernet. Niestety Xbox nie potrafił się połączyć. Resetowałem kilka razy modem ale nic nie pomagało. I tu mam pytanie - czy to jest wina tego, że nie mam jeszcze Golda (myślę, że do sprawdzenia połączenia to nie jest potrzebne) czy winę ponosi inna rzecz ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Ad.2 muisisz otworzyc porty w routerze
    • TCP 80
    • UDP 88
    • UDP 3074
    • TCP 3074
    • UDP 53
    • TCP 53

    co do golda. golda mozna uzyskac w zasadzie od reki za darmo na miech :D wystarczy zalozyc konto na xbl.
     
  4. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    daj w routerze ustawienie automatyczne i powinno się połączyć co do golda to tak dostaje się gold na miesiąc od microsoft przy zakładaniu konta przez xbox a ten co kupiłeś to sam przeczytaj gdzie otrzymasz

    [​IMG]

    jest to logo z głównej strony czytać ludzie !!!
     
  5. wiliextreme

    wiliextreme Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mam routera tylko zwykły modem podłączany do sieci kablówką...
    A co do Golda, mam zamiar korzystać ze starego konta GFWL

    Tyle, ze nie otrzymałem
     
  6. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Bo przekaz pocztowy idzie nawet 3 dni, poczekaj troche. Potem możesz zacząć pisać maile itp. Zawsze mógł być źle przelew nazwany, albo poprostu zawieruszył się.
     
  7. wiliextreme

    wiliextreme Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozumiem, dzięki za odp.

    A co w związku z problemem z połączeniem. Czy winę ponosi brak konta Gold czy to jakiś problem z wykryciem modemu ?
     
  8. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Prawdopodobnie twój ISP daje ograniczenie na MAC, tzn. tylko MAC twojej karty sieciowej w PC może mieć wejście do sieci. Naszczęście w XBoxie można wpisać alternatywny MAC. Dalej ci nie pomoge bo nie wiem jak to się robi :)
     
  9. bartek1980

    bartek1980 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    zadzwoń do operatora sieci internetowej i niech ci włączą dostęp jak podłączysz x'a, ja tak zrobiłem z Aster
     
  10. wiliextreme

    wiliextreme Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Eee...ale ja mam dostęp do sieci. Działa np. w tej chwili tylko nie potrafię podłączyć do niej Xboxa
     
  11. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Kolega kj5 dał Ci odpowiedź, wprowadź do konsoli (w ustawieniach sieci> dodatkowe ustawienia>alternatywny adres mac) adres MAC swojej karty sieciowej w komputerze i wtedy powinno zadziałać (plus restart modemu)
     
  12. wiliextreme

    wiliextreme Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK, działa.
     
Wczytywanie...

Poleć forum