1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie Xbox360 z usa.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Matijas, Maj 17, 2010.

  1. Matijas

    Matijas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Siema.
    Mam Xboxa360 przywiezionego z USA. Rok produkcji 2010 wersja Arcade wbudowane +/- 256mb pamięci (nie wiem dokładnie ile tam jest.)
    Mam kilka pytań do speców w tej dziedzinie.

    1.) Puki co ustawienia regionalne są ustawione na USA, bo tam korzystałem z konsoli. Czy po przestawieniu na ustawienia polskie, oryginalne gry zakupione w Polsce, będą normalnie chodziły ?? I czy po zmianie ustawień regionalnych na polskie, gry kupione w stanach też będą chodziły ? Mam UFC 2009 i PES 2010

    2.) Drugie pytanie, jest odnośnie zasilania. W polsce jest z tego co wiem 230v w stanach jest w wiele mniejsze. Zasilacz jest amerykański, nie chce mi się już podawać dokładnych parametrów zasilacza (chyba, że ktoś chce) ale na logikę można stwierdzić, że na nasz prąd jest on za słaby. Co się może stać ?? Czy jeśli podłączę, żeby sprawdzić, to spali mi konsolę, czy w najlepszym wypadku tylko zdechnie zasilacz, a konsola pozostanie cała i zdrowa.
    Jeśli ten zasilacz się nie nadaje, to co będzie korzystniejsze ? Kupić oryginalny zasilacz w polsce, czy jakąś przetwornicę do zmiany napięcia i mocy.

    3.) Ostatnie pytanie. Jak mogę przerobić swojego xboxa ? Samemu można, czy jest to zbyt trudne i lepiej znaleźć specjalistę ? Jaki jest koszt i czy prócz grania na piratach, taka przeróbka daje coś jeszcze ? np. odpalanie filmow w róźnych formatach, czy może nawet napisów itp. Powiedzcie coś na ten temat. No i czy po przerobieniu takiej amerykańskiej konsoli oryginalne plytki kupione tutaj i w stanach, będą chodziły bez klopotów, bo tak jak pisałem wyżej, posiadam dwie gierki kupione w usa.

    Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

    p.s. i jakby jeszcze ktos mogl powiedziec, gdzie mam sprawdzic jaka jest plyta glowna konsoli, chce wiedziec czy jest to jesper, czy jakos tak, bo slyszalem ,ze najlepszay jest. Niestety mam tylko sama konsole, papiery do niej zostaly za oceanem i bede mial je dopiero jak znowu polece wiec w papierach sprawdzic nie moge. Jest to gdzies na obudowie napisane ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Potocky

    Potocky Banned

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bytom
    Ustawien regionalnych nie zmieniaj, bo nie bedziesz mogl w pelni korzystac z Live :). Zalezy od telewizora, czy gry beda dzialaly, bo z tego co mi sie wydaje, w usa jest NTSC, a w europie jest Pal... musisz sprawdzic jaki masz TV.

    2. Ja bym nawet nie probowal, zwlaszcza jesli chcesz przerobic, bo zawsze moze cos zle pojsc i juz po gwarancji. Ktos na forum pisal, ze mozna dostac darmowy zasilacz od MS jesli sie do nich zadzwoni, aczkolwiek nie jestem pewien.

    3. Nie rob tego samemu, nie dawaj tez mietkowi ktory zrobi to za browara. Daj to specjaliscie.


    To jaka wersja, zalezy od daty produkcji. Od wrzesnia 09' , chyba, sa jaspery.
     
  4. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    Ad1. Gry kupione w Polsce nie będą działać na twojej konsoli :(
    Ad2. W USA z tego co kojarzę napięcie w gniazdkach to 110V, więc nawet nie próbuj jej podpinać pod 230.

    Czy w Polsce, czy USA napięcie na wyjściu zasilacza jest takie samo, więc kupienie polskiego zasilacza powinno rozwiązać problem - choć nie jestem pewien w 100%

    Ad3. Na forum ogłasza się z milion specjalistów, poszukaj pewnie znajdziesz kogoś ze swojej okolicy - sam nie brał bym się za przerabianie konsoli :p

    Pozdr AHC !
     
  5. Matijas

    Matijas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli lepiej kupić zasilacz europejski do xboxa.... ? W sumie niebardzo chce mi się bawić w jakieś zmienniki prądu. Niech też ktoś powie coś wiecej o tym, że niby Microsoft daje zasilacz :D p.s. jaka jest cena nowego zasilacza ? Można w ogole go kupić osobno ?

    Prosze też o rozwinięcie tematu gier. Otrzymalem tutaj odpowiedź, że po zmianie ustawień regionalnych gry z usa nie będa działały... Jesteście pewni ? Ale nawet gdyby, to przecież ustawienia regionalne można zmieniać dowolnie.
    A z ustawieniami tv, to chyba też robi się w konsoli.
     
  6. ciajus

    ciajus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    nie ważne jak ustawisz tv czy region w konsoli.. w USA jest system NTSC i w takim systemie działa twoja konsola... gry w Polsce wydawane są w PAL więc po prostu nie pograsz, bez względu jak sobie ustawisz TV czy region :) Jedyny sposób to JTAG, ewentualnie przeróbka konsoli i ściąganie gier w systemie NTSC
     
  7. Matijas

    Matijas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hmm to niedobrze.
    A co to takiego ten JTAG ??
    Ta przeróbka troche mnie martwi, chcialbym zachować xlive, a tak dostane bana i zostanie mi gra offline.
    Mógłbyś mi powiedzieć, skąd mogę ściagać gry w systemie ntsc ?? Podać jakieś dobre źródło... .
    Czyli rozumiem, że konsola z USA będzie odpalała tylko gry w systemie ntsc ? I przerabianie konsoli nic tutaj nie da ? Jednak rozumiem ,ze po zmianach ustawien z pal na ntsc w tv, wszystko bedzie chodziło, jesli oczywiscie gry beda w dobrym systemie.
    A jest jeszcze cos takiego jak gry region free. Gdzie moge sie zorientować ktore to są. Jak bede kupowal w sklepie to na pudełku bedzie gdzies napisane ?
    Kurde żebym wiedział, że tak to wygląda, to kupiłbym z 20 gier a nie tylko dwie.
     
  8. ciajus

    ciajus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    JTAG - w skrócie tak dla laika jest to trochę wyższa szkoła jazdy, chodzi o "shakowanie" konsoli, co umożliwia odpalanie gier z pendrive'a, ominięcie blokad regionalnych itp itd, jednak to czy da się u Ciebie zastosować JTAG zależy wersja dashboard'a.

    Co do przeróbki i XBL, to niestety zawsze jest ryzyko bana ale coś za coś...

    W necie jest mnóstwo torrentów, forów na których znajdziesz gry ntsc, nie chcę tutaj robić reklamy konkurencji więc wujek Google Ci pomoże (choć wiem, że i u nas czasami gierki w NTSC się pojawią)

    Dobrze rozumiesz.. Konsola USA (NTSC) odpali tylko gry NTSC i Region Free o czym sam wspomniałeś... Przeróbka da Ci tyle, że będziesz mógł ściągać gry w NTSC tak jak pisałem wyżej więc moim zdaniem da Ci dużo.. na pewno to wygodniejsze niż kupowanie gier za oceanu.

    Na pudełku zawsze jest malutki biały kwadracik z napisem NTSC, PAL (co do Region Free się nie spotkałem z takim napisem, więc trzeba sprawdzić w necie)
     
  9. Matijas

    Matijas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dziekuje Ci bardzo, jeśli możesz to podeślij mi na PW jakieś linki gdzie mogę ściagnać gry w ntsc. To troszke dalem ****, bo moglem sobie kupić xboxa tutaj w kraju. A tak teraz zamieszanie z grami i jeszcze zasilacz musze kupic nowy. Ehhh...
    W ogóle ile kosztuje przeróbka xboxa, tak żeby piraty chodziły ? Rozumiem ,ze po takiej przeróbce nagrywam gre na plytke i odpalam na xboxie... . Nie potrzebny jest chyba dysk twardy.
     
  10. ciajus

    ciajus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    PW zaraz Ci wyślę, przeróbka to zależy od serwisu.. ale ok. 50-80zł choć można i taniej i drożej, zależy jak trafisz. Co do gier.. to tak, nagrywasz na płytach DVD+R DL (8,5GB) - najlepiej Verbatim. Dysk jest nie potrzebny do opalenia gier, przydaje się do save'ów, dodatków a także można zgrywać gry na dysk żeby oszczędzać laser ( mimo to i tak płyta musi być w napędzie). Reszte dowiesz się w innych tematach, poradnikach itp tutaj więc już nie robie OT :)
     
  11. Matijas

    Matijas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeszcze raz dzieki. Jeśli ktoś ma coś do dodania w temacie, to pisać śmiało :)

    p.s.

    Gdyby jeszcze koś mogł powiedzieć jak sprawdzić czy moja konsola nadaje się do tego JTAG'a i innych tego typu bajerów. Ewentualnie dać namiary na kogoś z Warszawy kto dobrze wykonuje takie zabiegi i w dobrej cenie :) Jeśli będę miał możliwość to chce przerobić na full wypas najlepiej jak tylko się da w danym modelu.
     
  12. elvisopl

    elvisopl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Skorzystaj z opcji szukaj na forum a dowiesz się wszystkiego. Temat JTAG'a był poruszany "milion" razy i nie ma sensu się powtarzać. Namiary na osoby mogące Ci pomóc też znajdziesz na forum.
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jeśli twój kernel jest poniżej 7371 USTAWIENIA>DANE SYSTEMOWE. Bedzie można odczytać twój nand i zmienić ci region konsoli na pal, nie będziesz przerabiał konsoli w tym momencie będziesz mógł sobie grać jak każdy użytkownik w gry systemie pal. Zasilacz kupisz do 40zł na allegro. 203W pasuje do każdego modelu konsoli. 175W do falcona 150W do jaspera(jaspery zaczynały się już nawet w grudniu 2008)
     
  14. Matijas

    Matijas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6

    Oo bardzo ciekawe. Jak tylko podlącze to sprawdze :) Dziekuje za info :) Mam nadzieje, ze da sie to zrobic. A ten "nand" zmienia się też u fachowca, czy jest to rzecz do wykonania samodzielnego ? Tylko, ze pewnie te gry które mam w ntsc nie beda już już działały.
    Pozdrawiam.
     
  15. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Jak umiesz lutować i trochę ogarniasz elektronikę to sam to zrobisz. Jak nie umiesz/nie jesteś pewien, że zrobisz to dobrze to zawsze możesz to komuś zlecić (100/150zł).
     
  16. Sniko

    Sniko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Siedlce
    Jeśli produkcja jest 2010 to niestety konsola się nie nadaje do zrobienia Jtaga, co do innych pytań to już chyba wszystko zostało powiedziane, zasilacz kupujesz na allegro i nie ma problemu, w polskie gry nie pograsz więc zostaje chyba tylko flash napędu, płytę masz na pewno Jasper, pozdro
     
  17. Matijas

    Matijas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No właśnie na konsoli jest "2010" czyli nic z tego... ? Chyba będę musiał bezpośrednio pogadać z kimś kto się tym zajmuje i niech on zobaczy co da się zrobić.
    Jeśli nic więcej nie da się zrobić, to przerobie i będę grał na pirackich ntsc. Prosiłbym jeszcze o podesłanie na PW stronek z grami w ntsc do sciagnięcia, juz tutaj jeden user mi wysylal, ale stronka nie dziala. :):)
    Pozdrawiam.
     
  18. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Jtag to też przeróbka, tyle, że dająca większe możliwości. Więc jak już będzie JTAG to i napęd przerobiony by się przydał ;)
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Pamiętaj gry NTSC oraz region free będą ci działały. Regionu nie da się zmienić w twojej konsoli jest nie modowalna
     
  20. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Jtag zrobisz tylko na konsolach o dacie produkcji przez czerwcem 2009, dash max. 7371 i odpowiednia wersja CB.
     
  21. Matijas

    Matijas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam jeszcze takie pytanie, czy każdy zasilacz pasuje do każdej konsoli ? Bo widze, że wejścia w konsolach różnią się od siebie, po czym zreszta można stwierdzić ktora to generacja czy falcon czy jasper itp.

    [​IMG]
     
Wczytywanie...

Poleć forum