1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie zielonego o xboxa z rgh2, który nie wstaje

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Monte8, Sierpień 18, 2014.

  1. Monte8

    Monte8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzień dobry wszystkim, może się ośmieszę ale mam pytanie - kupiłem na tej aukcji Xbox 360 JASPER RGH2 !!! (4459834746) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. xboxa i sprawa lekko mnie przerosła. Xbox nie wstaje nawet po długim czasie, cały czas miga na zielona dioda na przycisku power, telewizor też go nie widzi przez hdmi. Myślałem, że powinno się pojawić jakieś menu, a tu nic. Cytuję opis aukcji:
    "Xbox 360
    -JAPSER-
    GOTOWY DO GRANIA

    STAN BARDZO DOBRY
    W ZESTAWIE
    KONSOLA Z RGH2
    ZASIALCZ 150W
    KABEL PRĄDOWY
    KABEL HDMI
    KABEL AV
    KONSOLA MA ZAMONTOWANĄ MODYFIKACJĘ RGH2
    WRAZ Z AKTUALIZACJĄ 16747 CO POZWALA GRAĆ W KAŻDĄ NAJNOWSZĄ GRĘ
    CO DAJE RGH
    URUCHAMIANIE KOPI ZAPASOWYCH GIER Z DYSKU BADŹ DYSKU USB LUB PENDRIVE
    -MOŻLIWOŚĆ ODPALENIA GER Z INNYCH REGIONÓW-PAL,NTSC
    -URUCHAMIANIE GIER ARCADE ORAZ DODATKÓW DLC
    -MOŻLIWOŚĆ PODPIĘCIA DYSKU DO 2TB
    -MOŻLIWOŚĆ ZMIANY DASHBOARDU NA INNY
    -MOŻLIWOŚĆ EMULOWANIA STRSZYCH KONSOL
    -ODTWARZANIE FILMÓW DIVX
    -ODTWARZANIE PROGRAMÓW HOMEBREW A TAKŻE LINUX-A
    W KONSOLI JEST ZAINSTALOWANY:
    DASHLAUNCH 3.12
    FSD 3.0
    DASH 16747
    KONSOLA JEST NA NAJMNIEJ AWARYJNEJ PŁYCIE JSASPER
    DATA PRODUKCJI
    !!! 06.2009 !!!
    KONSOLA MA W MIEJSCE NAPĘDU ZAMONTOWANY DODATKOWY WENTYLATOR 12CM CO POZWALA UZYSKAĆ TEMPERATURY o PONAD 20 STOPNI MNIEJSZE NIŻ NORMALNIE !
    GRY ODPALAMY BEZPOŚREDNIO Z PENDRIVE BĄDŹ Z DYSKU USB"

    Wczoraj mój siostrzeniec, który bardziej siedzi w konsolach (ma wii) wertował fora, wrzucał coś na pendriva (content), kombinował, ale stwierdziłem, że w międzyczasie spytam tutaj. Powiedzcie mi - bawić się dalej ( i ewentualnie od którego tutoriala zacząć), czy go od razu zwrócić bo raczej jest padnięty?
    Ja zatrzymałem się na epoce Super Nintendo i później PS2, więc wybaczcie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Vaiper

    Vaiper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2014
    Posty:
    345
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dawno kupiłeś? Możesz napisać do sprzedawcy. Lepiej nie grzeb, bo może spaść wina na Ciebie, i kasy możesz nie odzyskać.
     
  4. Dawidovy

    Dawidovy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2014
    Posty:
    156
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Napisz do sprzedawcy.
    Nie wiem jak wygląda sprawa z RGH, ale próbowałeś odpalać go przyciskiem eject od cd romu?
     
  5. Monte8

    Monte8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupiłem jakoś z 2 tygodnie temu, ale w międzyczasie byłem na urlopie, czekałem też na pady (zamówione osobno), więc w zasadzie dopiero teraz mam jak testować. Napisałem sprzedającemu o swoich wątpliwościach (że miga na zielono i spytałem czy nie powinno się cokolwiek pojawić). Odpisał:

    "Prosze poczytac o RGH2

    konsole Japser z RGH2 maja róźne czasy bootowania od 5 sekund nawet do kilku minut i zalezy jak się chip wstrzeli z glitchem

    raz bedzie miała długie starty araz będzie "palić" od strzała

    takie uroki RGH2 na jasperach

    Ogólnie miała średnie starty od 45sekund do 1,5 minuty - tak "palila" w 80%"
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nic nie wykominujesz. Serwis lub pisz do sprzedajacego.
     
  7. Monte8

    Monte8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to nieciekawie.. Dodam, że przycisk eject nic nie uruchamia (to do Dawidowego). Może jakiś lut się odlutował :) Dzisiaj jeszcze coś pokombinujemy, jutro alb odeślę albo jeszcze zawiozę do jakiegoś magika od X, ale szkoda to otwierać i przede wszystkim dopłacać, a niewiadomo czy coś to da.
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jesli ci przyjmie zwrot to odeslij w innym wypadku serwis
     
  9. Monte8

    Monte8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chłopaki działa! Wyciągnęliśmy HDMI i podłączyliśmy go po kablu Component HD AV i wczytał Freestyle. Ale teraz co? HDMI już nie będzie działał? :(
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Podłącz na hdmi wlacz konsole wlacz pada synchronizowanego z konsola w momenxie gdy tylko zapali sie na padzie 1dioda sygnalizacja gracza, trzymaj przyciski rt i y do momentu restartu konsoli okolo 15sekund
     
  11. iraslbn

    iraslbn Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie chce być prorokiem, konsola ma problem z hdmi i nie wyświetla obrazu ? Jeżeli na av hd działa, to wszystko wskazuje na usterkę. Zmień kabel hdmi, ewentualnie zmień rozdzielczość lub zrestartuj ustawienia konsoli do domyślnych jako podał @akir@akir.
     
Wczytywanie...

Poleć forum