1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie...

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Pirat Barnaba, Luty 13, 2009.

  1. Pirat Barnaba

    Pirat Barnaba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kłodzko - Dolnośląskie
    Witam. Od jakiegos miesiąca jestem posiadaczem konsoli Xbox 360 Arcade FALCON. Wszystko działa bardzo dobrze. Jednak mam pewien problem. Myśle, że troche na tle psychicznym, bo jestem przewrażliwiony . .. Mianowicie chodzi o to, że po 40 min grania, konsola wydmuchuje ciepłe powietrze. Nie jest one letnie, jest ciepłe. Gdy dotknę konsolę z boku (stoi pionowo) jest natomiast letnia. Zaznacze, że było tak od pierwszego grania :) Moje pytanie brzmi - czy coś nie tak z chłodzeniem wewnątrz konsoli, czy po prostu tak jak mówie, jestem przewrażliwiony ? :p Konsola stoi w miejscu, w którym jest dobry przepływ powietrza.

    Wiem, że temat troche noobowy. Jednak jestem zielony w tych sprawach i wole sie upewnić, czy wszystko ok :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    połóż ją pionowo, będzie lepszy przepływ powietrza. i ciepłe powietrze niech Ciebie nie dziwi, gorzej jak będzie chlodne :p bo wtey nie będzie oddawała ciepła i dupa...
     
  4. Pirat Barnaba

    Pirat Barnaba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kłodzko - Dolnośląskie
    Wszystko byłoby ok, tylko naczytałem się w paru tematach, że niektórym po godzinie grania, praktycznie nic nie grzeje :) stąd ten kat .
     
  5. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    nie czytaj i nie dobieraj sobie...obcy dobrze napisal..konsola poziomo to lepsze rozwiazanie..... nie ma co sobie dobierac..masz konsole na gwarancji pewnie bo piszesz ze od miesiaca..jak sie cos stanie to wtedy bedziesz sie martwil..jak narazie to graj i kozystaj...ja na swoim xboxie mialem nieraz maratony ze chodzila przez tydzien srednio po 8 godzin na dobe i jakos nic sie nie dzieje..granie 40 min czy 10 h nie ma wplywu..jak ma sie zepsuc to i sie zepsuje w nocy podczas czuwania a rano wlaczysz i klops
     
  6. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    jak będziesz miał ją w poziomie już to możesz jeszcze pod stópki konsoli coś podłożyć aby był prześwit, będzie oddawała ciepło w powietrze a nie w stół czy szafke
     
  7. Pirat Barnaba

    Pirat Barnaba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kłodzko - Dolnośląskie
    Ok, tak zrobie, wielkie dzięki :) Jestem troche spokojniejszy . A tak na marginesie, nie chce robić off topu, ani zakładać znowu nowego tematu. Gdy posiada się HDD, to jest szansa, że niektóre gry będą chodzić lepiej ? Chodzi mi np o takie GTA 4, które po nagraniu prędkością 2.4 na płytce Verbatim i tak nie doczytuje tekstur. Albo taki NBA 2k9, kumpel po każdej kwarcie ma powtórki, a na koniec trzy akcje meczu. Ja niestety nie mam czegoś takiego. Możliwe, że jest to spowodowane brakiem HDD ?
     
  8. michal86ole

    michal86ole Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sosnowiec
    Z teksturami różnie bywa, jednym doczytują się tekstury z płyty i z dysku, innym po instalacji chodzi idealnie bez żadnego doczytywania.
     
  9. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    tak oczywiscie..po to jest dysk zeby na niego zgrywac i zeby gry lepiej chodizly...ogolnie mniej przycinaja sie gry odczytywane z dysku....krocej trwa LOADING......dysk duzo pomaga w wielu grach i warto go miec..gta 4 duza roznica..
     
  10. Pirat Barnaba

    Pirat Barnaba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kłodzko - Dolnośląskie
    Z doczytywaniem tekstur w GTA 4 jak na razie przeżyje :) Ale nie wybacze temu 2k9 z tymi powtórkami, niby nic wielkiego, jednak zawsze to jakieś urozmaicenie. Po prostu, po każdej kwarcie przygrywa ta jakże miła muzyczka, i kamera pokazuje mi kibiców .. No nic, może znajdzie się ktoś kto w 2k9 grał i wie jak rozwiązać taki problem.
     
  11. hypnos

    hypnos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    146
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    JO81SX
    Zaciekawiles mnie tym brakiem powtorek po kwarcie i na koncu meczu. Nawet nie wiedzialem, ze cos takiego mym oczom sie nie ukazuje.

    Przyczyna braku tych obrazkow jest brak HDD. Z tego co doczytalem na oficjalnym forum 2K Sports, potrzebny jest twardy dysk niestety.
     
  12. Pirat Barnaba

    Pirat Barnaba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kłodzko - Dolnośląskie
    O prosze. A więc jednak się wyjaśniło. Nie pomyślałem, aby zajrzeć na oficjalną stronę 2k. Nic dziwnego, że mojemu kumplowi wyświetlają się powtórki skoro ma HDD. Wielkie dzięki.
     
  13. hypnos

    hypnos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    146
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    JO81SX
    Bedziemy musieli zainwestowac w dysk :D A poki co cieszyc sie gra w takiej postaci ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum