1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez dudi2000, Październik 4, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Witam, panowie mam dwa pytania:
    1) Czy da się sczytać klucz napędu w Dosflash-ie?
    2) Czy jest różnica w sczytaniu klucza między poszczególnymi wersjami eXtrim (1.6, LT+1.0, LT+1.91, LT+2.0) a też po między poszczególnymi wersjami dasha?
    Proszę o odpowiedz profesjonalistów a nie panów od gdybania:)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mb85

    mb85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2008
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sligo
    1. tak można odczytć klucz poprzez Dosflash
    2. w Xbox Phat do ix1.6 odczytujesz z tacką wysunięta do połowy, powyżej 1.6 - PMT MPX01, nie ma różnicy jaki jest dash, w slim zależnie od napędu i i wersji firmware napędu.
     
  4. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Jest jakiś poradnik jak sczytać klucz za pomocą dosflash-a. Szukałem ale nie znalazłem. Próbowałem ale nie udało mi się, wpisywałem w wierszu poleceń (jak ktoś jest w temacie to będzie wiedział) "LITONE K" jak i "read".???????????????
     
  5. krisux

    krisux Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak moge zrobic aktualizacje dasha ? proba wgrania ktoregos z dashboardow ktore usuwaja przerobke nie udaje sie i konsola po restarcie wraca do stanu z przed proby aktualizacji... mam naped samsung wczesniej mialem hitachi
     
  6. mb85

    mb85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2008
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sligo
    Dosflash V2.0 DosFlash_V2.0_Build_20110903.rar
    W paczce masz wszystkie wersje dosflash zarówno do bootowania z dos oraz pod windows, w windowsie nie musisz używać żadnych komend, wybierasz port read i read flash.
    Lub bootujesz Ms-DOS 6.22 wchodzisz do katalogu z dosflash, wpisujesz:
    dosflash ↵
    (wybierasz numer portu)↵
    po czym wybierasz co chcesz robić oczywiście zaczynasz od odczytu fw, czyli wpisujesz "r" ↵
    dosflash zapyta się o nazwe fw, oczywiscie mozesz nazwac jak chcesz np ofw.bin ↵
    po czym twój fw zostanie odczytany, oczywiście wcześniej musisz wprowadzić napęd w vendor mode,
    możesz jeszcze użyć komend takich jak:
    LITEON K - odczyt klucza dvd
    LITEON E - wykasowanie firmware z napędu
    więcej komend dosflash masz w pliku readme


    Musisz włożyć z powrotem oryginalny napęd z wgranym stock fw, po czym zrobić update.
     
  7. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    a jak wprowadzic napęd w vendor mode w dosflash?
     
  8. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  9. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Liteon E (eras) służy do kasowania flasha a nie do wprowadzania w vendor mode.
     
  10. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    no to skoro wiesz po co pytasz ;>
     
  11. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Tyle, że przy czyszczeniu, napęd wprowadzany jest w vendor żeby dalej możliwy był zapis
     
  12. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    tak ale nie trzeba wydawac takiej komendy ze w vendor wszedł....
     
  13. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Problem polega na tym że ja niechce kasować flasha i w ten sposób wprowadzać go w vendor mode tylko chce odczytać firmwave napędu za pomocą dosflash-a. Moge prosić kolege opeaela o porade? A jak nie wprowadze go w vendor mode to nie da rady zczytać jaki siędzi flash w napędzie. Proszę o porady.
     
  14. n0n4m3

    n0n4m3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to chyba analogicznie "Liteon r" ale niech się ktoś wypowie bo z dosflashem to nie mam doświadczenia :)
     
  15. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    nie ma takiej komendy w dosflas-ie. Prosiłem o wypowiadanie ludzi znających się na temacie a nie panów gadyb-asi:)
     
  16. n0n4m3

    n0n4m3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kolega mb85 już napisał co masz zrobić poza tym w pliku ReadMe jest wszystko opisane ja to tylko z niego wyczytałem ale nie miałem na czym spróbować więc ty sobie poczytaj i się wszystkiego dowiesz..
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum