1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanko dotyczące dzisiejsze FLASHOWANIE slimów :)

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Krawol, Wrzesień 20, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Krawol

    Krawol Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    1001
    Polubienia:
    114
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa | Otwock
    Witam. Chciałbym się zapytać jak przebiega teraz w nowych slimach przeróbka?
    Mam 0225 napęd i niech mi ktoś powie czy przeróbka polega jak na starszej? Wydobycie klucza i wgranie magic klucz (ixtreme + klucz)?

    Co to te chipy?
    W NAPĘDACH WYSTĘPUJĄ DWA RODZAJE CHIPÓW:
    MXIC - 99 zł
    Winbond - 149 zł

    Czy teraz coś się tnie, dotyka podzespołów, przepala itd?

    Chodzi mi głównie o gwarancje :)


    p.s dam podziękuj za wspaniałe posty :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pepe-pa

    pepe-pa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dokladnie tzk polecam tutorial nt. przerabiania xbox slim :)
     
  4. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    krawol - po przeróbce GWARANCJI BRAK...
     
  5. Krawol

    Krawol Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    1001
    Polubienia:
    114
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa | Otwock
    nie na wersji fat sam sprawdzałem :) jak z nową slim?
     
  6. kopecioch90

    kopecioch90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mxic tniesz sciezke winbond wiercisz w chipie

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  7. Krawol

    Krawol Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    1001
    Polubienia:
    114
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa | Otwock
    I tylko takie metody są przeróbki? slima?
     
  8. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
  9. Krawol

    Krawol Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    1001
    Polubienia:
    114
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa | Otwock
    ok to już wszystko wiem, jeszcze takie pytanko :) Jak potem z aktualizacją na nowszy lt jak wyjdzie?
    Można tak jak w starym fat, kabel sata do tego DOSFLASH? I działa?
     
  10. wipeoutSpoon

    wipeoutSpoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Augustów
    Czemu takie metody? Właśnie wyciągnąłem klucz ze swojego DG-16D4S bez wiercenia w chipie tylko boję się wgrać CFW do napędu bo nie wiem czy go nie uwalę :/
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    No wlasnie...jak masz nowy dash sprobuj wgrac....nie ma mozliwosci....

    Wysłano z GT-I5700 z użyciem Tapatalk
     
  12. wipeoutSpoon

    wipeoutSpoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Augustów
    OMFG. I po **** ja go aktualizowałem
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Przynajmniej dasz komus zarobić

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  14. wipeoutSpoon

    wipeoutSpoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Augustów
    Niestety nie ja tylko kumpel :) A zarobić miałem ja i niestety nie dowiedziałem się jednej głupiej rzeczy aby nie aktualizować dash'a :/ Z tego co widzę to napęd nie wchodzi w Vendor mode. A co myślicie jakby to było gdybym teraz dał Lite On Erase, myślicie że wszedł by w Vendor Mode tak jak w phatah to było ?
     
  15. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    No to owned, latwego sianka nie bedzie :p Nie da rady w dosie, bo jest write protect. Czyli klucz szczytasz, moze nawet skaujesz fw, ale nie wgrasz nowego
     
  16. wipeoutSpoon

    wipeoutSpoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Augustów
    No to shit happens. Zostało mi złożyć klocka i oddać go kumplowi. Żebym znalazł ten temat 10min temu było by git i było by sianko w kieszeni.
     
  17. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    około 150zl:)
     
  18. wipeoutSpoon

    wipeoutSpoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Augustów
    To teraz pomoże mi tylko ta unlock PCB?
     
  19. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Unlock PCB jest teraz ciężko dostępne, a koszt samej płytki w okolicach 250zł. Więc chyba bardziej opłaci ci się wydać te 120-150zł.
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sam unlockowane pcb mam, mozna zawsse odblokowac swoje

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  21. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Kup sobie miniszlifierke na allegro za 20zl i ogarniesz to sobie sam.

    Tapatalkniete z asa
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum