1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanko odnosnie konsoli.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DamianSPV, Sierpień 19, 2010.

  1. DamianSPV

    DamianSPV Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Czy beda jakies problemy z ta konsola bo zamiarzam se kupic znaczy chodzi mi o jakies przegrzewanie psucie sie itd.

    LINK: allegro.pl/item1189958606_xbox_360_premium_falcon_gra_pgr4_pl_szybko_tanio.html

    PS. Jestem w Anglii takze za bledy ort. przepraszam i pisze z komorki ktora niema polskich znakow..

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    3 letnia konsolka jeszcze na starszej płycie głównej.
    Jest ona dużo bardziej awaryjna od Jaspera i NewXbox.
    Ale to czy złapiesz RRoD'a to zależy od tego jak Ty potraktujesz tą konsole i jak była traktowana przez kolesia.
    Jeżeli nie była katowana i dobrze sie z nią obchodzono, a Ty ustawisz ją w dobrym miejscu to posłużyć Ci może dość długo.

    EDIT:
    Nie widzę nigdzie żeby koleś w aukcji wpisał, że zgadza się na wysyłkę poza granice.
     
  4. Mulencja

    Mulencja Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Zdecydowanie nie opłaca się. Konsola ma już trzy lata no i za taką cenę można znaleźć przyzwoitego jasperka też używanego.
    Chyba że chcesz nową to 100 150zł i masz nóweczkę, tak jak kolega wyżej pisał.
     
  6. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Jak byś nie wiedział to Falcon ma poprawione chłodzenie (gościu w tym wypadku napisał ulepszone) w stosunku do Zephyr'a, Xenon'a. Jak jeszcze nie było Jasper'a to tak właśnie się pisało.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Co w nim tak ulepszyli? xenon -zephyr dodali mały radiator , zephyr a falcon zmienili wygląd:D Więc bajki o poprawionym chłodzeniu można schować między czerwonego kapturka, a 7 krasnoludków. Różnica między poprzednikami, a falconem to zmiana technologiczna wytworzenia procesorów. Traktowanie to tu też dużo nie ma do tego, jak słyszę bajki o oszczędzaniu konsoli grać 2h wyłączać na godzinę nakrywać ręcznikiem heh może jeszcze my szczoteczką do zębów napęd? Takie włączanie i wyłączanie jest bardziej szkodliwe dla sprzętu

    PS co do jasper ma te same radiatory co falcon, nawet najnowsze jasperki v2 nie mają malutkiego radiatora . jak ktoś tu widzi poprawione chłodzenie to pozdrowienia
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wlasnie to chlodzenie to bujda :p Falcon ma takie samo chlodzenie GPU jak xenon/zepchy a na CPU zastosowano mniej wydajny radiator aluminiowy. Po prostu falcon jest wykonany w nizszej technologii (CPU) i wydziela mniej ciepla.
     
  9. DamianSPV

    DamianSPV Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Prz3mo ja nie mieszkam w Anglii tylko jestem na wakacjach. Pomyslalem ze kupie sobie Jaspera uzywanego albo jak troche zarobie to i na nowego popatrze jeszcze w w Anglii moze cos zalapie. A jakie miejsca polecacie do postawienia Xboxa i jak sie z nim obchodzic ? No i oczywiscie jakie gry byscie polecali bo bede mial 1-szy raz xboxa bo mysle ze pierwsza to bedzie GTA 4 a dalej niewiem..
     
  10. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Nie bierz falconów, więcej stracisz jak zaoszczędzisz.
    Miejsce - przewiewne, z tyłu/boków dużo miejsca, nie przy ścianie, nie na grzejącej się powierzchni :) Pion, poziom żadna różnica.
    GTA4, a potem coś z królów multi - Mw/Mw2/Bc2
     
  11. DamianSPV

    DamianSPV Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A co masz na mysli zeby sie az tak nie grzalo? Moze byc na jakims metalu albo postawic go na stoliku drewnianym plus jakas mata co sie nie grzeje albo cos? A wlasnie jaki jest koszt takiej maty i czy w ogole taka jest i jeszcze jedno ile kosztuje internet na xboxie bo patrzalem ze jest platny??
     
  12. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    Podłoże X'a w sumie nie ma znaczenie byle było stabilne, a sama konsola musi stać równo w poziomie, tzn może stać na boku lub płasko byle by nie było pod kątem.
    Konsola musi mieć " miejsce by oddychać" czyli mniej więcej 10 cm z tylu i nad konsolą żeby spokojnie mogła oddać ciepło na zewnątrz.
    Jako pierwsze gry polecam GTA IV i może coś z perełek X'a czyli Gears of War II.

    Sam internet nie jest płatny. Tylko granie online i korzystanie z dodatkowych usług. Cena to około 25 zł za miesiąc i 130 zł na 12 miesięcy.
     
  13. DamianSPV

    DamianSPV Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ooo a wlasnie zapomnialem sie zapytac a teraz przypomnialo mi sie czy koniecznie musze kupic telewizor z hdmi itd. czy moze byc zwykly bez ?

    @@edit
    Taki jest moj telewizor fragole.pl/Telewizor-14--CRT-Grundig-DAVIO-14-P-37-4501-5(WYPRZEDAZ)/id-WYPGRUTCR0003
    Na takim pojdzie czy musze jakiegos innego albo moze wezme od brata Philipsa 29 cali kineskopowy ale niewiem czy da :p
    Ostatecznie podlacze do Sony LCD full hd hdmi ale tam rodzice go maja i niewiem czy bede mial czas grac bo rodzice duzo TV ogladaja..
    PS. Blagam nie zrozumcie mnie zle ze sie podniecam albo chwale tylko mam 3 telewizory i moj jest w linku i sie pytam czy na nim zadziala czy musze na jakims innym podlaczac .
     
  14. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Nie kupuj do tego żadnych podkladek chlodzacych ! to jest bujda na resorach.
    Miałem na myśli obudowe komputera, jakaś blacha, piekarnik :p coś takiego. Jak posatwisz na stoliczku drewnianym nie będzie problemu.
    Sam internet wszędzie jest płatny :) Na Klocku bulisz za abonament GOLD, który daje m.in gre multiplayer. Kosztuje ~130 za rok, ~55 za 3miechy i ~25 za miech

    EDiT: Zadziała na wszystkim co ma jakiekolwiek złącze (Euro, Chinche, HDMI) i wyświetla obraz :).
    Czyli na twoim 14 calowym też pójdzie, będziesz musiał conajwyżej dokupić jakiś kabel/przejściówke. Moja siorka ma taki sam telewizor, i co prawda gra się gorzej niż źle - ale się da.
     
  15. DamianSPV

    DamianSPV Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziekuje bardzo za odpowiedzi jestem mega zadowolony :))) Zobacze moze do brata to zamienimy sie to wezme troche lepszego Philipsa ale jesli chodzi o moj TV to jestem bardzo zadowolony a moglbys podac jakies przejsciowki (chodzi mi do mojego TV)

    PS. Dzieki Wam za pomoc. Oczywiscie bede pisal jak cos sie przypomni takze prosze o niezamykanie tematu.

    Pozdrawiam
     
  16. Mulencja

    Mulencja Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie lepiej w takim wypadku podlaczyc xboxa pod monitor? Osiagnalbys wieksze rozdzielczosci... prawdopodobnie na tych 14' nie bedziesz w stanie rozczytac wyrazow o malej czcionce.
     
  17. DamianSPV

    DamianSPV Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jesli da rade podlaczyc pod LG Flatron D300 chyba taki model jesli sie nie myle to jakies przejsciowki bym musial kupic?
     
  18. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
    em. ja mam schowanego xboxa w szafce na tv(tam gdzie dekodery mozna stawiac itd. czasem gralem po 6H(rzadkość) i nic sie nie dzialo. O jaspera nie trzeba sie martwic
     
  19. DamianSPV

    DamianSPV Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No nie musiales tego pisac bo latwo bylo wywnioskowac z poprzednich postow.
    Teraz zadalem pytanie jesli pod monitor to jakie przejsciowki trzeba kupic..
    Pozdrawiam
     
  20. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Podaj dokładny model bo takiego nie ma jak d300.
    Będzie to albo kabel vga, hdmi, bądź hdmi->dvi w zależności od monitora.
     
  21. DamianSPV

    DamianSPV Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Och przepraszam pomylilem sie nie 300D a ten
    allegro.pl/item1193668410_monitor_crt_lg_flatron_f700b_17.html
     
Wczytywanie...

Poleć forum