1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanko odnośnie nagrania.

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Alf1966, Październik 29, 2012.

  1. Alf1966

    Alf1966 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    159
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Trzebiatów
    Witam. Mam pytanie odnośnie nagrania gry. Mam LT 2.0, nagrywarka zwykła nie ihas, dashboard 13604 chyba i pobrałem gierkę do nagrania tyle, że pod LT 3.0, gdy przerabiam ją XBC na LT 2.0 tam mi wyskakuje layerbreak 16608 czy coś takiego i w jednym temacie czytałem, że żeby nagrać tak przerobioną grę trzeba w imgburn ustawić layerbreak nie calculate optimal tylko samemu i wpisać ten 16608, natomiast gdzie indziej spotkałem się z tutorialem, że, aby nagrać taką grę XGD3 przerobioną na LT 2.0 bez ihasa, należy wpisać layerbreak 2086912. Więc mam takie pytanie, który layerbreak jest prawidłowy, bo mam tylko jedną płytę, a nie chciał bym po raz 4 źle nagrać tej gry, wcześniej chyba niepotrzebnie nagrywałem z włączonym calculate optimal. Z góry dziękuję za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. darekmarta1975

    darekmarta1975 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    PIŁA
    A ja pierwsze słysze zeby zmieniać sektor,jak ja spat****esz zostawiasz oryginalny plik DVD,tam masz wpisany odpowiedni sector.Nie wiem po co zmiana sectora.
    Chyba ze cos sie zmieniło w tej kwesti.
    W imgburnie wybierasz pliki dvd i on juz ustawi odpowiedni sector.
     
  4. Alf1966

    Alf1966 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    159
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Trzebiatów
    No właśnie 3 razy nagrywałem tą grę, za 1 razem zmieniłem z LT 3.0 na 2.0 i z włączonym calculate optimal nagrałem, nie działała, potem zmieniłem na ten 16608 również z włączonym calculate optimal też nie działa, następnie przy 16608 bez calculate tylko to ręcznie ustawianie i również nie działa. W jakimś tutorialu znalazłem coś takiego :
    Now lets change something, if your game is "XGD2" then change the layerbreak from "2133520" to "1913760".
    Else if "XGD3" and you are not using an IHAS burner with CFW installed change the layerbreak from "2133520" to "2086912". This is for the 97% burns which fixes the black screen and kicked back to dash problem.
    If you are using the IHAS burner with CFW then leave layerbreak as is (2133520).
    I z tego wywnioskowałem, że jak mam LT 2.0 bez ihasa to żeby nagrać poprawnie grę muszę tą pod LT 3.0 przepuścić przez XBC i zmienić layerbreak na 2086912. Dobrze kombinuję ? Tak jeszcze nie nagrywałem, ale nie wiem czy warto, a mam tylko jedną płytkę .
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn

    Alert Pytanka odnośnie nagrywania, zadajemy w dziale ISO->Problemy
    Przenoszę....

     
  6. Alf1966

    Alf1966 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    159
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Trzebiatów
    No więc tak, nagrałem jeszcze raz z tym zmienionym layerbreak i wciąż to samo. Wyskakuje komunikat, że płyta nieobsługiwana i , że jest nieprawidłowy region konsoli. Poczytałem trochę na necie znalazłem jakąś informację po angielsku o tym i nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale oznacza to, że mam oflagowaną konsolę ? Wiem , że 3 gry mi już dawno nie działały black ops, assasin creed brotherhood i coś jeszcze. Ale z tych nowych jak gears of war 3, forza 4, Batman AC normalnie chodzą. Wie ktoś o co może chodzić i jak temu zaradzić ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum