1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanko RROD błąd 0020

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez martin649, Kwiecień 3, 2012.

  1. martin649

    martin649 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam !!!

    Mam konsolę z RROD'em na początku miała błąd 0012, więc rozkręciłem, przeczyściłem, przesamarowałem pastą,ale po skręceniu wyskakuje nowy błąd 0020. Ma ktoś jakiś poradnik jak to samemu naprawić ? Albo chociaż jakieś podpowiedzi :D

    Z góry dzięki za podpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. collin31

    collin31 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    wrocław/inowrocław
    Witam wszystkich tez ma problem z konsola a mianowicie błąd 1022 czy da sie z tym cos zrobic czy jest sens ???
    Jestem z wrocławia moze ktos da rade mi pomuc bardzo prosze!!

    (przepraszam ze w tym temacie ale nie wiem dlaczego nie moge dodac nowego)
    jak by ktos ..... to moje gg1306917
    Pozdroawiam
     
  4. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    916
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    1022 błąd kabla AV - użyj innego kabla
    0012, 0020 - przegrzewanie, po długim niekorzystaniu ze sprzętu dalej masz ten błąd?
     
  5. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    martin649 - Ja ten błąd(0020) naprawiłem tak, rozkręciłem całego x'a, wyczyściłem paste, podgrzewałem suszarka 3min., nałożyłem pastę Arctic Silver 5, skręciłem radiatory(GPU nie na śrubach tylko oryginalnych X-CLAMPACH a CPU na śrubach bez podkładek żadnych tylko nie za mocno dokręciłem aby nie ukruszyć rdzeni, xbox działa idealnie już dwa tygodnie - wiem ze zaraz padnie ale działa idealnie narazie :)

    collin31 - Masz E74 prawda, jak chcesz na pare dni naprawić to zrób tak jak wyżej ale podziała ci z tydzień, dwa i znowu błąd wyskoczy

    up - e74(1022) - to na 99% błąd GPU

    Najlepiej oczywiście zrobić Reballing na kulach z Pb ale to koszt około 200zł(masz pewność dłuższego działania). Za szkody spowodane sposobem ''amatroskiej naprawy'' nie odpowiadam!
     
  6. collin31

    collin31 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    wrocław/inowrocław
    a jest ktos moze z wrocławia co pomógł by mi z tym ??? lub jakas dokładna instrukcje co i jak :( bo jeszcze za xboxa sie nie bralem a nie chcial bym go do koncarozwalic ??
    a mam jeszcze jedno pytanko bo moj xbox ma wejscie VGA i w lapku tez mam VGA czy da rade go podpiac pod lapka bo jak na razie nie dysponuje telewizorem ani na hdmi ani na VGA
    bardzo by mi tez zalerzalo na kims kto jest z wrocławia i mi ja sprawdzil zobaczyl kogos kto sie na tym zna prywatnie :) oczywiscie odwdziecze sie :)
    a bardzo bym sie cieszyl gdyby udalo sie naprawic konsole bo dostalem ja za free od kolegi bo kupil sobie PS3
    Pozdrawiam i czekam na szybka odpowiedz
     
  7. martin649

    martin649 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A suszarką otrzymam odpowiednią temperaturę ? Widziałem też sposób by zawinąć konsolę w koc i włączyć na 15 minut, ale wtedy grzeje się nie tylko GPU ale i wszystko...
     
  8. msFormat

    msFormat XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2012
    Posty:
    474
    Polubienia:
    49
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Poznań
    Daj konsole do reballingu a nie usmażysz konsolę opalarką, skręcisz na śruby i po 2 tygodniach konsola na śmietnik!
     
  9. martin649

    martin649 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie zależy mi tak bardzo na konsoli bo mam jeszcze slima :D Więc pytam jak naprawić samemu a nie od razu do serwisu.
     
  10. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    hot air potrzyma miesiąc może więcej , jak chcesz na serwis to wez profesionalna naprawe za 200zl ale rrod i tak wróci. napraw i sprzedaj ją jak masz slima
     
  11. martin649

    martin649 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Po przygrzaniu GPU wyskakuje 0102 a jak mocniej skręce X-Clampy to 0002. Jak można uporać się z 0102 ?
     
  12. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jeżeli wyskakuje Ci błąd 0002 to ZDECYDOWANIE za mocno skręcasz radiator!! Luty pod GPU mogą być już utlenione i podgrzewanie nie przyniesie żadnego trwałego efektu. Jak tak dalej będziesz postępować to nie dość ze uwalisz, pokruszysz rdzeń układu to jeszcze mogą ci puścić przelotki na płycie i zostanie tylko szrot.
     
  13. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
  14. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    0002 i 0003 może wyskoczyć w momencie jak za bardzo skręci śruby na radiatorach i ten robi zwarcie na kondensatorze gdzieś w okolicy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum