1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[Q] Kupno pierwszego XBox'a - Kilka pytań :)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Perzot, Luty 4, 2013.

  1. Perzot

    Perzot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam was bardzo serdecznie :) W tym tygodniu zamierzam kupić moja pierwszą konsolę :) Wybór padł na używanego, przerobionego XBox'a z allegro :)
    Znalazłem to :
    JASPER XBOX 360 60Gb PRZEROBIONY LT 3,0 GWARANCJA (2991394074) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

    Jak widać jest to Arcade z dyskiem lub Premium na płycie Jasper (Jeżeli coś źle pisze to przepraszam.. O tych wszystkich wersjach płytach i tym wszystkim zacząłem czytać dopiero dziś więc mogę się mylić :/)
    Mam co do niego kilka pytań :

    1. Czy na LT 3.0 będę mógł kupować na giełdzie lub samemu zgrywać wszystkie gry i będą się one odpalać bez problemu ?
    2. Jak to jest NA TEN MOMENT z tymi banami na XBL ? Kolega na przerobionym Xbox'e Elit 120 GB gra na multi już od roku i nic mu się nie dzieje :D
    Czyżby Microsoft już nie banuje konsol ?
    3. Co to jest ten dashboard ? Jeżeli już go będę (Xbox'a) miał i wywali mi jakąś aktualizację to mogę bez problemu aktualizować ? Czy mam aktualizować go jakoś ręcznie ?
    4. A jak z aktualizacjami pirackich gier? Tez mogę to robić przez Xbox'a czy jakoś ręcznie ?
    5. Czy opłaca się go kupić ?
    6. Jakie jest % ryzyka, że będzie awaryjny ? Ogólnie to słyszałem, że Jaspery są najmniej awaryjne z Fatów :]
    7. Ile mniej więcej będzie mnie kosztował HeadSet Xboxowski ?

    Jeżeli coś mi się przypomni to dopisze. Przypominam, że siedzę w tym dopiero od dziś. Przeczytałem na tym forum pełno tematów i już troszkę ogarniam ale to wszystko jest strasznie zagmatwane ;/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    1. Tak, wgrasz LT+3.0 i wszystkie gry pójdą, gry możesz sam nagrywać.
    2. Od 2009r. nie było banów, na LT+3.0 nikt jeszcze nie dostał.
    3. Dashboard to tak jakby system konsoli, trzeba co jakiś czas aktualizować jak masz przeróbke to najbezpieczeniej jest aktualizować z pendrive.
    4. Tak, samo aktualizujesz dashborad i działają.
    5. Za drogo, cena trochę z dół, slimke nową już idzie dostać w sklepie za 580 ..
    6. Jaspery są najmniej awaryjne z fatów, problemów nie powinno z nim być.
    7. kwestia paru złoty, nie są drogie.

    Spoko, od tego jest forum, zawsze ktoś pomoże :)
     
  4. Perzot

    Perzot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeszcze mam takie jedno pytanie :) Jak myślisz, uda mi się samemu wgrać LT +3.0 nie mające nigdy z tym styczności ?
    Jest to jakieś straszne trudne, czy nawet nowicjusz sobie z tym poradzi ?

    PS - I jeszcze takie pytanie z innej beczki. Wiem, że jest w tej chili możliwość kupienia Slima za te same pieniądze i to nowego ale niestety tylko 4GB ;/ Mi się wydaję, że to na nic nie wystarczy dlatego chciał jakiegoś fata ale z większym dyskiem :) A Ty jak myślisz ? Co lepiej kupić ?
     
  5. tokrzys17

    tokrzys17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    73
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    uważaj na tego sprzedawce. Ostatnio czytałem o nim ,że jest oszustem. Tutaj na forum ktoś pisał.
     
  6. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Trochę poczytasz tutoriale i dasz radę, jedynie jak będzie liteon to musisz dokupić probe, żeby zczytać dvdkey..
    Gorsza sprawa jest z slimami, lepiej dać do serwisu..

    Lepiej zakupić slima, poszukaj jakiegoś używanego, najlepiej z przeróbką i takiego kupić ..
    Pomyśl nad przeróbką RGH, jeśli nie będziesz chciał grać online ..
     
  7. Perzot

    Perzot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ma bardo dobre komentarze na allegro :) I jest to najlepsza możliwe w tej chwili oferta.
    Jest to Jasper więc będzie praktycznie bezawaryjny. Posiada 60 GB co na początek spokojnie wystarczy oraz ma grany LT 3.0 więc od razu będę mógł grać :D
    Jeżeli macie jakąś inną aukcje która spełnia te 4 warunki :
    • Na płycie Jasper
    • Wgrany LT 3.0 / LT +3.0
    • Powyżej 20 GB
    • Do 650 zł z przesyłką

    To proszę podeślij mi link :]
     
  8. Perzot

    Perzot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zapytam sprzedawcę czy jest to napęd Liteon :) Lub poproszę go o realne zdjęcia i sam sprawdzę bo to chyba można sprawdzić po tatce na płyty .
    Wątpię, że znajdę Slima przerobionego do 650 zł :/ ------ @EDIT !!! Przepraszam, rzeczywiście są SLIMY przerobione do 650 zł ale niestety tylko 4 GB :(, a to na nic nie wystarczy ;/
    I nigdy w życiu RGH ! Właśnie chce pograć z kolega na XBL puki nie ma żadnej fali banów :)
     
  9. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Możesz sprawdzić po wejściu od zasilania w konsoli:
    [​IMG]
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  10. Perzot

    Perzot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak ale tym obrazkiem sprawdzę tylko płytę a gorzej będzie z napędem :/

    PS - Jakie są w końcu wersje tego LT ? Najnowsza jest LT +3.0 czy LT 3.0 ?
     
  11. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    znaczy to samo, poprostu jedni piszą z + a inni nie ..
    Obojętnie jaki napęd będzie, znajdziesz tutorial, i każdy przerobisz ..
     
  12. Perzot

    Perzot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ROBI to ja nie musze nic wgrywac :D Jak z + czy bez + to to samo to on już jest tam wgrany :D
     
  13. Perzot

    Perzot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ktoś coś dopowie =)?
     
  14. Perzot

    Perzot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odp: [Q] Kupno pierwszego XBox'a - Kilka pytań :)

    A co konkretnie chcesz wiedzieć :)?
    Bo samo żeby cos dopowiedzieć, dużo nie mowi..
    btw. Temat się odświeża co 24h

    Wysyłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk 2
     
  16. krolikmvp

    krolikmvp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Też jasperka kupiłem ostatnio, tylko bez dysku. Jak masz duży TV/monitor to nic wiecej ci nie trzeba :)
     
  17. wasil23oki

    wasil23oki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2012
    Posty:
    89
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ciechanów
    Kolego czemu właściwie uparłeś się na ten dysk?, kup slima - polecam, a w gry będziesz grał z płyt, aż tak bardzo zależy ci na instalowaniu gier?
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: [Q] Kupno pierwszego XBox'a - Kilka pytań :)

    Wersja bez hdd to pomyłka.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  19. LordLotr

    LordLotr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    193
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    Odp: [Q] Kupno pierwszego XBox'a - Kilka pytań :)

    Spróbuj pograć w nocy kiedy wokół cisza a zobaczysz jak głośny jest napęd przy graniu z płyty. Jak dla mnie dysk podstawa.

    Wytapane z XPERII;-)
     
  20. wasil23oki

    wasil23oki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2012
    Posty:
    89
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ciechanów
    Witam ponownie, drodzy koledzy wyżej, którzy na mnie naskoczyli, wyjaśniam : ja na początku kupiłem Slim 4 Gb, bo na nic więcej nie było mnie stać, potem zrobiłem LT następnie RGH, cały komplet jaki teraz mam, zawdzięczam cierpliwości, i tygodniami oszczędzania, dysku też od razu nie miałem....ale pomyślcie, chłopak za jakiś czas kupi sobie do czarnej dysk, i ma najnowszą wersję konsoli, która w przeciwieństwie do Jaspera ma design (wiem, wiem konsola ma pracować a nie wyglądać), ale jest to też duży plus, więc sorry, ale innym wersjom niż slim, nie ufam. Więc kolego który założył ten temat : kup /slim, dysk sprawisz sobie z czasem, nie pożałujesz, pozdrawiam wasil23oki.
    P.S Pewnie zaraz fajni jaspera się na mnie rzucą za tą wypowiedź, ale ok. :D, i tak pozdrawiam.
     
  21. Perzot

    Perzot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kolego UP :) Jeżeli znajdziesz mi :
    Nie zbanowana używkę SLIMA przerobionego na LT 3.0 bez RGH, z HDMI, z jednym padem i do 650 zł to biorę slima :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum