1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Radeon sapphire 4870 1gb gddr5 poza zasiegiem pracy

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kamilokamilo18, Listopad 8, 2009.

  1. kamilokamilo18

    kamilokamilo18 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam mam problem.kupilempc i mam to karte radeona sapphire 4870 1gb gddr5 i jak odpalam prawie kazdo gre wywala mi napis poza zasiegiem pracy co jest??stery wpożądku raczej i normalnie na pc jak siedze git a jak odpalam gry prawie kazda wywala mi to i nic??proisze o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Mi$^

    Mi$^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Halemba
    jaki system operacyjny i ile ramu masz ;P
     
  4. kamilokamilo18

    kamilokamilo18 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    windows xp speed 2 sp 3 2 gb ram porc amd athlon II x2 250 500 gb dysk baracuda ???pomocy wkurza mnie to po necie smigac mozna ale jak wchodze w risena czy w gothica 3 to od raz po odpaleniu ekranu pisze poza zasiegiem pracy i 35,4kHz/43Hz monitor lg flatron W2042s na wczesniejszym pc satrym bylo git ale nowe gry nie smiagały:) pomórzcie :((((czego to wina zasilacz 450 watt tracera...nadal tak mam co robic specjalisci??teo monitora uzywalem tez do gry na xbox360
     
  5. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    Co to jest za xp ? Zasilacz odpada, bo gdyby to był jakiś no-name to byłby punkt zaczepienia. Napisz jeszcze jakie masz ramy.
     
  6. kamilokamilo18

    kamilokamilo18 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    2 gb ram 800Mhz good ram.wsdzytsko smiga jak nalezy ale wiekszosc gier nie dizała wlasnie jakby z wiekszymi wymaganiami moze
     
  7. Jacław

    Jacław V.I.P V.I.P Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2009
    Posty:
    523
    Polubienia:
    192
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Nie byłbym tego taki pewien, zasilacz może być za słaby. Sprawdź na stronie producenta jakiego zasilacza karta wymaga.
     
  8. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    Może Ci się przegrzewa ? Może po prostu zamiast odłączyć Ci karte i zrestartować kompa to odłącza jakieś zaawansowane opcje graficzne?
     
  9. kamilokamilo18

    kamilokamilo18 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    chyba 500w wymaga ale kumpel miał podobno karte i chodziła mu tylkop ise grzala troche ale smigal a mi w prograamie nie pokazuje wysokiej temp:(
     
  10. nozdormu

    nozdormu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 19, 2007
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    żagań
    ta karta wymaga zasilacza 550W. minimum to 500W. wez od jakiegos kumpla zasilacz i zobacz u siebie. dodatkowe zasilanie podlaczone pod karte? mozliwe ze to wina monitora. jak masz mozliwosc to spradz na innym czy to samo jest.
     
  11. kamilokamilo18

    kamilokamilo18 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ale temp karty w normie tak 53 a w stresie 60 i wiecej trosze jakos
     
  12. nozdormu

    nozdormu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 19, 2007
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    żagań
    probowales robic to co napisalem?
     
  13. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Bo co na pudle tak jest napisane? na różnych liniach jest różna moc i napięcie.
    Ten zasilacz to zlom, zalicza sie do poziomu tzw "No-Name", kup Chieftec'a, Be quiet, Amacrox, Corsair, OCZ lub Tagan - 450W wzwyż

    P.S. Wina systemu na 100%. Jak dla mnie to po wymianie takiego sprzetu jak karta graficzna czy plyta glowna raczej dobrze zrobić format i świeży system, tym bardziej jak sie uzywa XP ;) - Po formacie powinno wszystko git dzialac ;) - na twoim sprzecie ~15minut cala operacja.
     
  14. kamilokamilo18

    kamilokamilo18 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no nie mam zbytnio mozliwosci...ale czuje ze to tez przez zasilacz bo np pes 2010 chodzi i Soul of the Ultimate Nation a risen nie bo juz ma wiksze wymagania i wywala mi ten poza zasiegiem pracy
     
  15. kamilokamilo18

    kamilokamilo18 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    udało sie pomyslcie ze windows 7 pomogl widocznie u mnie juz xp nie zadosci zbytnio:p
     
  16. elpabel84

    elpabel84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2008
    Posty:
    123
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    czeka Cie kolego wymiana zasilacza minimum to 550w ale weź od razu 600W !! mam podobną karte i musialem sie liczyc z wymiana, dodatkowo proponuje zainstalowac inny system operacyjny bo bo karta graficzna wymaga co najmniej dx10 zeby to wygladało tak jak powinno.

    pozdro
     
  17. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Dobry zasilacz 450watt powinien spokojnie udźwignąć tę kartę. Niestety, twój zasilacz nie jest dobry, jest raczej beznadziejny i ma bardzo duże skoki napięcia co może skończyć się u*****niem połowy podzespołów. Radziłbym go jak najszybciej zmienić.
     
Wczytywanie...

Poleć forum