1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Radiówka, WLAN, jak połączyć X-a z netem?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez pokero, Styczeń 31, 2010.

  1. pokero

    pokero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Mam radiówkę, z dachu kablem WLAN idzie do 1 routera TP-LINK TL-R402M. Z TP-Link'a jeden kabel LAN idzie do komputera w tym pokoju gdzie jest ten router, a 2 kabel LAN idzie do 2 pokoju i jest podłączony do routera ASMAX AR 904u i z asmaxa kablem LAN łącze Xboxa. Tak mam zrobione gdyż w 2 pokoju mam 2 komputery dlatego 2 routery mam. Mam nadzieję , że rozumiecie :) No i jak testuje połączenie na Xboxie to nie umie się połączyć, dodam, że konsolę dziś przerobiłem Xtreme LT, wcześniej miałem Xtreme 1.4 chyba i nie używałem konsoli z jakieś 2 miesiące, ale wcześniej było git, a dzisiaj coś jej odbiło ;] Może przez przeróbkę?

    Załączam obrazek :)


    [​IMG]

    Dodam, że na komputerze nr 1 wyświetla , że znaleziono sieć niezidentyfikowaną, ale nie da się jej naprawić ani nic. ;/

    Liczę na pomoc, pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pokero

    pokero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ludu, pomóżcie ;] Tak bardzo chcę pograć na xlive. Nie mam pojecia co się stało. Wczoraj jak sprawdzałem jeszcze raz xboxa, to w "Więcej informacji" pisało, że nie umie pobrać IP adresu i żeby ustawić automatycznie, ale mam w kompie auto jak i tez w xboxie...
     
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    po 1. po co ci te 2 routery???? zamiast asmaxa wystarczył my zwykly switch

    jesli nawet na pc 1 nie ma netu to znaczy ze masz problem z tp linkiem. przeprowadz konfiguracje od nowa
     
  5. pokero

    pokero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na komputerze nr 1 mam neta, ale chodzi mi że się niezidentyfikowana to Xbox. Asmaxa już kiedyś kupiłem, a TPlink musiałem kupić bo musiałem mieć router z WLAN czy jakoś tak. Więc asmaxa użyłem jako switcha. Dajcie jakieś rady..
     
  6. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Po 1 asmaxa użyj jako switch. Zrobisz to poprzez wpięcie kabla idącego z tp-linka do asmaxa w każdy inny port tylko nie w wan !.
    Załóżmy, że kabel od tp-linka wpinasz w port 1 asmaxa, to wtedy kompa 2 i 3 wpinasz w port 2 i 3 asmaxa, natomiast xboxa wpinasz w port 4 asmaxa.

    Taka konfugiracja spowiduje ze bedzesz miał jeden router i nie bedzesz miał problemu z netem na kompie 2, 3 oraz na xboxie.

    Jak tak podłączysz to w xboxie ustawiasz wszystko automatyczne i problem z głowy (pod warunkiem ze na tp-linku chodzi dhcp.)
     
Wczytywanie...

Poleć forum