1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rage na 360 może mieć odzielne dyski dla singla i multi

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez Shadowriver, Sierpień 20, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Shadowriver

    Shadowriver Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Rage na 360 może mieć oddzielne dyski dla singla i multi

    Teraz już wiemy czemu John chwalił BD :p dobrze że podzielony na multi i single

    id: Xbox 360 Rage may have separate discs for campaign and multiplayer

    Jak na razie jest słowo "może" więc do końca nie wiadomo
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Raps

    Raps Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Bardzo dobre rozwiązanie. Coś jak w Halo ODST. Poza tym odnośnie pojemności dysków- jak się chce to mozna.

    Poza tym GL John. 3mam kciuki za Rage- czuję, że będzie hit.
     
  4. Shadowriver

    Shadowriver Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja podejrzewam że to wina samego John'a i jego mega-textur ;] Co sprawia że teren wygląda bosko, sami na screenach widzieliście :p
     
  5. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    idSoftware szykuje kozaka na miare Quake 2 :D, wtedy to bylo kilka rewolucji wrecz, heh
    Ale nie kminie troche tego, tekstury sa ogolnie wiec plyta DVD MP bedzie zawierac większość danych z SP hehe
     
  6. Kabosh

    Kabosh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2008
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
    to juz lepiej by zrobili zeby gra byla spakowana i czesc z niej instalowala sie poprostu na dysk.
     
  7. Shadowriver

    Shadowriver Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Megatekstura polega na tym że tektury terenu które zwykle się powtarzają i są monotonne jest zastępowana jedną bardzo bardzo dużą posiadająca również informacje o bump mapping. Zaletą tego rozwiązania jest możliwość malowania terenu jak po płótnie, wadą zaś rozmiar sprawiający że jedna taka mega textura zajmuje z pare set mega. Jak nadal nie rozumiesz to podam filmik do wideo na którym Carmack pokazuje jak się maluje taki teren ;]

    YouTube - Quakecon 2007 - Tech 5 demo (part 3) (włącz na 1:40 tam zaczyna gadać o terenie)

    Tą technologię wprowadzono już do ID Tech 4 wraz z grą Quake Wars:ET, ale to ID Tech5 pokaże pełną moc tej technologi.

    Oj, zabiłoby to posiadaczy arcade bez dysku :p
     
  8. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola

    Literówka 'oddzielnie' a nie 'odzielnie', w tytule również wprowadziliście literówkę...
     
  9. hawkes

    hawkes Banned

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łapy
    Coś czuję że niedługo zaczniemy żonglować płytami, tak jak to było tuż przed wydaniem next-genów z PS2. Przydałby się nowy nośnik dla Xboxa, tylko czy to będzie BD czy M$ pokusi się o coś świeżego?.. A co do Rage'a, może okazać się hiciorem. W końcu to id, no nie?
     
  10. Kolotek

    Kolotek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Co z tego , że będziemy jak wy to mówicie żonglować płytami , czy to takie złe po paru dniach podejsc do konsoli i wrzucic 2 płytkę do konsoli , czy wy aż macie takie lenia bo nie rozumiem dla mnie to zaden problem nawet gra może być na 5 płytkach .
     
  11. wojtekizi

    wojtekizi Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    Jak dla mnie może być i na dziesięciu ;) byleby gra była dobra, a to że nie ma BR? Za to przynajmniej konsola nie jest droga..
     
  12. mat01

    mat01 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2009
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Fajnie ze znalezli dobre rozwiazanie
     
  13. Grahf666

    Grahf666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdynia
    Dokładnie. Nie rozumiem, jaki problem podejść do konsoli (raz na jakiś czas) żeby zmienić płyte, na psone taki Final Fantasy był na czterech płytach i nikomu to nie przeskadzało. O ile nie trzeba zmieniać płyty co 5 minut to dla mnie żaden problem.
     
  14. Shadowriver

    Shadowriver Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A czy ktoś tutaj na to narzeka czy po prostu się wymądrzacie?

    W korzeniach mam Amigę gdzie żaglowanie dyskietkami było normą :p
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum