1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rage na 360 może mieć odzielne dyski dla singla i multi

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez Shadowriver, Sierpień 20, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Shadowriver

    Shadowriver Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. Raps

    Raps Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Bardzo dobre rozwiązanie. Coś jak w Halo ODST. Poza tym odnośnie pojemności dysków- jak się chce to mozna.

    Poza tym GL John. 3mam kciuki za Rage- czuję, że będzie hit.
     
  4. Shadowriver

    Shadowriver Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja podejrzewam że to wina samego John'a i jego mega-textur ;] Co sprawia że teren wygląda bosko, sami na screenach widzieliście :p
     
  5. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    idSoftware szykuje kozaka na miare Quake 2 :D, wtedy to bylo kilka rewolucji wrecz, heh
    Ale nie kminie troche tego, tekstury sa ogolnie wiec plyta DVD MP bedzie zawierac większość danych z SP hehe
     
  6. Kabosh

    Kabosh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2008
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
    to juz lepiej by zrobili zeby gra byla spakowana i czesc z niej instalowala sie poprostu na dysk.
     
  7. Shadowriver

    Shadowriver Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Megatekstura polega na tym że tektury terenu które zwykle się powtarzają i są monotonne jest zastępowana jedną bardzo bardzo dużą posiadająca również informacje o bump mapping. Zaletą tego rozwiązania jest możliwość malowania terenu jak po płótnie, wadą zaś rozmiar sprawiający że jedna taka mega textura zajmuje z pare set mega. Jak nadal nie rozumiesz to podam filmik do wideo na którym Carmack pokazuje jak się maluje taki teren ;]

    YouTube - Quakecon 2007 - Tech 5 demo (part 3) (włącz na 1:40 tam zaczyna gadać o terenie)

    Tą technologię wprowadzono już do ID Tech 4 wraz z grą Quake Wars:ET, ale to ID Tech5 pokaże pełną moc tej technologi.

    Oj, zabiłoby to posiadaczy arcade bez dysku :p
     
  8. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola

    Literówka 'oddzielnie' a nie 'odzielnie', w tytule również wprowadziliście literówkę...
     
  9. hawkes

    hawkes Banned

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łapy
    Coś czuję że niedługo zaczniemy żonglować płytami, tak jak to było tuż przed wydaniem next-genów z PS2. Przydałby się nowy nośnik dla Xboxa, tylko czy to będzie BD czy M$ pokusi się o coś świeżego?.. A co do Rage'a, może okazać się hiciorem. W końcu to id, no nie?
     
  10. Kolotek

    Kolotek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Co z tego , że będziemy jak wy to mówicie żonglować płytami , czy to takie złe po paru dniach podejsc do konsoli i wrzucic 2 płytkę do konsoli , czy wy aż macie takie lenia bo nie rozumiem dla mnie to zaden problem nawet gra może być na 5 płytkach .
     
  11. wojtekizi

    wojtekizi Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    Jak dla mnie może być i na dziesięciu ;) byleby gra była dobra, a to że nie ma BR? Za to przynajmniej konsola nie jest droga..
     
  12. mat01

    mat01 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2009
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Fajnie ze znalezli dobre rozwiazanie
     
  13. Grahf666

    Grahf666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdynia
    Dokładnie. Nie rozumiem, jaki problem podejść do konsoli (raz na jakiś czas) żeby zmienić płyte, na psone taki Final Fantasy był na czterech płytach i nikomu to nie przeskadzało. O ile nie trzeba zmieniać płyty co 5 minut to dla mnie żaden problem.
     
  14. Shadowriver

    Shadowriver Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A czy ktoś tutaj na to narzeka czy po prostu się wymądrzacie?

    W korzeniach mam Amigę gdzie żaglowanie dyskietkami było normą :p
     

Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum