1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rage na Xboksa 360 zajmie ponad 20GB

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez ariel111c, Sierpień 8, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. ariel111c

    ariel111c Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    301
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Rage zapowiada się na bardzo dobrą produkcję. Jednak aby zainstalować ją na dysku i tym samym grać komfortowo, trzeba będzie zrobić mały porządek.

    John Carmack - główny projektant Rage, podczas imprezy QuakeCon mówił o swojej najnowszej produkcji przez ponad 90 minut. W tym oczywiście zero pauzy i wytchnienia. W natłoku informacji, które przekazał, warto zainteresować się jedną rzeczą. Mianowicie Rage ma zajmować po zainstalowaniu ponad 20GB na dysku twardym Xboksa 360. Ciekawe więc, na ilu płytach zostanie wydana gra w wersji na konsolę Microsoftu. Obstawiamy około trzech DVD (mniej więcej tyle samo miejsca na dysku zajmuje po zainstalowaniu trzech płyt L.A. Noire).

    To zresztą kolejny raz, kiedy gracze będą musieli solidnie oczyścić swoje dyski twarde. Przypomnijmy, że podobna sytuacja była chociażby w przypadku Final Fantasy XIII i Lost Odyssey.

    Producent zwraca uwagę, że przydałoby się powoli rezygnować z zapisu na DVD czy innych nośnikach zewnętrznych. To oczywiście prowadzi do ograniczenia twórców. "Byłoby miło, kiedy byśmy mogli odłożyć na bok zapis na zewnętrznych elementach fizycznych. Nie musielibyśmy się wtedy martwić o dostępne miejsce i cały czas planować wykorzystanie dostępnej pojemności" - stwierdza John Carmack.

    Przy okazji znany projektant (John Carmack jest odpowiedzialny między innymi za takie produkcje, jak Quake czy Doom) podkreślił, że Rage w wersji na konsole nadal jest priorytetem, ale nowe komputery robią na nim ogromne wrażenie i są bardziej "umięśnione" od PS3 i Xboksa 360. "Spędziłem mnóstwo czasu uśmiechając się i będąc podekscytowanym tym, jak wiele mocy mają obecne komputery" - podkreśla John Carmack.

    Rage to pierwsza od 1996 roku, całkiem nowa marka od id Software. Do tej pory wymienione studio było odpowiedzialne między innymi za serię Quake i Doom. Rage będzie rzecz jasna nawiązywać do znakomitych tytułów od id Software. Przede wszystkim ma to być gra FPS, w której zostaną połączone elementy wyścigowe i przygodowe. Premiera już w październiku tego roku na PC, PS3 i Xboksa 360.


    Źródło : INTERIA.PL
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. QwerTaj

    QwerTaj V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2009
    Posty:
    2052
    Polubienia:
    235
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Ostróda
    W sumie nic zaskakującego, to można było przewidzieć.
     
  4. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    Ta gra coraz bardziej mnie intryguje, aż nie wiem czy kupić oryginał... z jednej strony grafika na bardzo wysokim poziomie, gra ponoć bardzo rozbudowana, 20Gb świadczy o tym że jednak ten świat jest cholernie wielki (albo grafika jest cholernie dobra i dużo waży :D) i jest w nim dużo do roboty, tylko z drugiej strony, czy ta gra nie będzie za długa i zbyt monotonna ? Sporo gier jest które są długie, lub są sztucznie wydłużane (z mojej autopsji: Gothic 4, NFS ProStreet, Borderlands - te gry są długie, ale nie wnoszą nic nowego do rozgrywki i ciągle mieli się to samo), i w zasadzie nie znam marki,twórców ani nic, bo gdyby któryś Assassin's Creed od ubisoftu ważył 20gb to brałbym bez wachania bo mam zaufanie, a tak ? Kupię i po 15h skończę grać bo będzie monotonna?

    Chyba zakup tej gry będzie zależał od recenzji dobrych :)
     
  5. ariel111c

    ariel111c Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    301
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zapowiada się spory kawałek kampanii. Liczę na ten tytuł :)
    Tak na marginesie: IDSoftware już zapowiedziało, że kontynuacja Rage jest pewna.
     
  6. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    zastanawiam się skąd mogłeś to przewidzieć ?

    @
    Na pewno zagram z miłą chęcią, chyba, że jak pan QwerTaj przewidzi, będzie to chłam (w co mocno wątpię)
     
  7. QwerTaj

    QwerTaj V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2009
    Posty:
    2052
    Polubienia:
    235
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Ostróda
    Hmm, może dlatego, że mamy wspaniałą grafikę, gigantyczny świat, wiele lokacji, wiele dialogów, cutscenek i klimatyczny soundtrack (sugeruję z gameplayów)? Coraz więcej jest gier na kilku płytach, więc tak wielka gra na trzech płytach nikogo nie powinna dziwić, co jednocześnie sprawia wrażenie, że było to przewidywalne. Ignorant. Liczę, że ta gra będzie grą roku :)

    Jak można nie znać twórców Doom'a i Quake'a!?
     
  8. KuBaNPL

    KuBaNPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    poniemieckiej kamienicy
    Moja poczciwa 60 już nie daje rady. Trudno, trzeba będzie grać z płyty... A produkcja zapowiada się niesamowicie :)
     
  9. iTyle

    iTyle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    186
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    W czasach gdzie przejście gry średnio zajmuje 4 god przyda się coś dłuższego
     
  10. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    No nieźle, widać sporo będzie do zwiedzania, a ciekawe czy będzie osobna płytka od multi.
     
  11. ariel111c

    ariel111c Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    301
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Gdyby tak długością dorównywała Borderlands to bym się nie pogniewał :)
     
  12. mateq

    mateq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    114
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poland/Zambrów
    spoko coś jak LA Noire też na 3DVD
     
  13. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Odrobina mózgu i samemu można było to przewidzieć. Od dawna wiedzieliśmy , że na Xboxa będzie na 3 DVD , więc logiczne 3x około 7GB = 21.
    Żadnych rewelacji , dobrze że można grać od razu z płyty.
    Ciekawe czy to takie ładne na konsolach będzie...
     
  14. yago13

    yago13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    246
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    A kto powiedział że trzeba wszystkie płyty instalować od razu... wystarczy tylko jedną a jak przejdziesz do momentu zmiany to wywalasz tą z dysku i instalujesz 2 wszystkie gry wielopłytowe tak instalowałem bo posiadam marne 20 gb
     
  15. Nafta-Katowice

    Nafta-Katowice Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    669
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Katowice, Poland
    a ja mam 20 gb . ale naszczescie nie bedzie trzeba instalowac 3 plyt naraz (chyba) :p
     
  16. T0Mmy

    T0Mmy Banned

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    605
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Można było przewidzieć hahaha teraz jacy kozacy szkoda że wcześniej nikt o tym nie pisał
     
  17. asdqwe

    asdqwe Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mogli by wydac gre na pendrive;D
     
  18. QwerTaj

    QwerTaj V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2009
    Posty:
    2052
    Polubienia:
    235
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Ostróda
    Bo po co pisać coś, co jest oczywiste? Chyba nie myślałeś, że ta gra wyjdzie na jednej płycie, prawda?
     
  19. meczek

    meczek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    273
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    wlkp
    Chociaz jedna osoba to zauważyła :D Już kiedyś przy zapowiedzi w PSX'ie pisali, że będą minimum 2 DVD
     
  20. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
  21. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Ktoś już coś myśli i gdzieś czytałem że planują wydawać oprogramowanie na pamięci flash tylko że zablokowanej koszt produkcji pendrive 120gb to koszt paru złoty a zmieści więcej niż blu-ray a i wszyscy mają usb.

    Sent from my E15i using Tapatalk
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum