1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rayman Orgins - jak na LT+ 2.0

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Sonic96, Grudzień 20, 2011.

  1. Sonic96

    Sonic96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam!
    Chciałbym na konsoli (napęd LiteOn z LT+ 2.0) uruchomić Rayman Orgins. Jak powszechnie wiadomo gra posiada zabezpieczenia XGD3, a ja nie wiem jak uruchomić ją na tym właśnie napędzie.

    Domyślam się, że obraz można nagrać zwykłą nagrywarką (nie trzeba IHAS), tylko w ImgBurn'ie trzeba nagrać płytę do końca (tak jak tu :)). Oczywiście to tylko domysły, jeżeli się mylę to mnie poprawcie.

    Teraz druga kwestia, jak przerobić grę. Mam czysty obraz i... no właśnie co dalej? Tylko przelecieć ABGXem czy jeszcze coś? Czy też może w ogóle nic?

    Konsola od około 1,5roku zbanowana, więc nie ma szansy na cichą aktualizację, dashboard z poprzedniego roku (2.0.12416.0), jedyna gra z AP 2.5 która była w napędzie to Assassin's Creed Brotherhood - niestety nie działała :(

    Dodam jeszcze, że aktualnie mam iXtreme 1.51, a LT+2.0 zamierzam zrobić jutro. Korzystałem z wyszukiwarki, trochę czytałem na temat XGD3, więc proszę mnie nie linczować :D.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
    Aktualizacja dasha do 1304(czy jakoś tak) i LT 2.0 ściągasz obraz(nic w nim nie grzebiesz) i nagrywasz z opcją turncate
     
  4. Sonic96

    Sonic96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki za odpowiedź
    Mam jeszcze tylko pytanie jaki to dokładnie dashboard, bo nie mogę znaleźć.

    Pozdrawiam i dziękuję :D

    EDIT: Czy nie czasem 13141?
     
  5. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    aktualnie z obrazami XGD3 w zasadzie nie można zrobić "nic" dodatkowego w stylu "przerabiania", ABGX na razie "nie widzi XGD3", jedyne co się spopularyzowało z "robienia" z obrazami ISO XGD3 to odczytywanie MediaID do odpowiedniego TU;

    masz iHAS_CFW możesz 2.0.14699.0
    nie masz iHAS_CFW możesz max. 2.0.13604.0
     
  6. Sonic96

    Sonic96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    TU czyli Title Update tak? Trzeba instalować najnowsze patche do gier, czy to tylko dla grających na Live?

    Pozdrawiam
     
  7. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
  8. Sonic96

    Sonic96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Bardzo dziękuję wszystkim serdecznie za pomoc :D :D .
    Temat wydaje mi się do zamknięcia.

    Pozdrawiam

    EDIT:
    Facet od przeróbki wgrał nowego dasha (facepalm), właśnie wypalam NFS:TR. Czym to się skończy?
     
  9. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    tym ,że jutro może być nowe lt i będziesz podwójnie płacić za flash bo nie poczekałeś
     
  10. Sonic96

    Sonic96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie moja wina, że facet mi dasha wgrał. Ja chciałem tylko LT+ na starym dashboardzie :(
     
  11. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    2.0.14699.0 + LT v2.0 + XGD3 = muszą być wypalane iHAS`em by można je było zainstalować na dysk;
    na dniach (teoretycznie jutro) ma być LT v3.0 ale na razie dla FAT/PHAT konsol i to też nie wszystkich - plus z tego taki, że w końcu się wyjaśni parę mitów;
     
  12. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    nagrywarke sobie może dokupić przyda mu się i tak
     
  13. Sonic96

    Sonic96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale przed oddaniem do flashowania miałem 2.0.12416.0, więc...

    Poza tym kto jutro będzie przerabiać? W Wigilię?
     
  14. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    ten kto umi zrobić to sam to 30min roboty i ci co chcą zarobić prywatnie
     
  15. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    2.0.12416.0 to była "beta" i to z czasów na "długo" przed pierwszymi DASH`ami, które mieszały w FW napędów "wprowadzając" XGD3, zaktualizować musiał a że "spec" był leniwy i od razu walną do "najnowszego" to już inna sprawa;

    p.s
    ja będę przerabiał za free fat/phat :)
     
  16. DeadWarrior

    DeadWarrior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    412
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odnośnie tego że na 14699 i lt 2.0 potrzeba ihasa to tyczy się wszystkich gier? Mi nfs:tr działa wypalona zwykłym liteonem (ihas124 Y) truncate.
     
  17. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    xgd3
     
  18. Sonic96

    Sonic96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam jeszcze takie pytanie: czy te gry nie blokują się? Tak jak to było w przypadku AP2.5 (np AC Brotherhood z którym walczyłem rok temu)
     
  19. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    nie działają poprostu i już i są podobnie działa xgd3 jak ap25
     
  20. Sonic96

    Sonic96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli jeżeli próbowałem uruchomić NFS:TR to po wyjściu LT+3.0 będę mógł w niego normalnie grać?
     
  21. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    sprubój teraz może ci pójdzie, jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz
     
Wczytywanie...

Poleć forum