1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rayman Origins-problem natury technicznej.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez iCrimson, Grudzień 26, 2011.

  1. iCrimson

    iCrimson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jako zupełnie nowy użytkownik tego forum,witam i pozdrawiam wszystkich Xbox'owiczów. ;) Postanowiłem stworzyć temat dotyczący problemów technicznych z grą Rayman:Origins,ponieważ borykam się z dosyć kłopotliwą kwestią. Mianowicie,po przejściu dwóch krain głównych i próbie uruchomienia trzeciej ekran staje się czarny,konsola zawiesza się i pozostaje jedynie zrestartować wspomniany sprzęt. Dodam,że próbowałem już instalować grę na twardy dysk,co również kończy się fiaskiem przy bodajże 40%. Ponadto gra jest oryginalna,niedawno zakupiona przez internet w sklepie,specjalnie na święta. Zaręczam również,że posiadany Xbox jest niewątpliwie sprawny,nigdy wcześniej problemy tego typu się nie pojawiały.Jakieś pomysły,odnośnie rozwiązania,czy pozostaje mi reklamacja i raczej nieprędka wówczas powtórka z rozrywki zwanej Raymanem? Z góry dziękuję za odpowiedzi. :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Konsola podpięta do XBL? Spróbuj wgrać mu TitleUpdate, wtedy problem powinien zniknąć.
     
  4. iCrimson

    iCrimson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I właśnie w tym momencie pojawia się mały problem,jako że posiadany przeze mnie Xbox nie jest ''w sieci''. Przemilczę powody,które tworzą ten stan rzeczy. :) Niemniej,od czasu do czasu,wraz z kupnem różnych gier,Xbox samoczynnie się aktualizuje. Czy właśnie tego typu update może pomóc?
     
  5. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Bardzo dziwne... tym bardziej że gra jest oryginalna. Trzeba szukać problemu tak:
    1. Płyta - spróbuj zareklamować w sklepie (przytocz, że gra nie chce się zainstalować).
    2. Możliwe, że jednak to wina sprzętu :/ "Nigdy podobne przypadki się nie zdarzały", ale z biegiem czasu sprzęt ma tendencje to psucia się. Prawdopodobnie to wina lasera.
     
  6. iCrimson

    iCrimson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja również doszukiwałem się winy raczej po stronie Xboxa,wszak już nieco mi posłużył i być może czas to na pierwszą usterkę. Zastanawiające jest jednak to,że każda inna gra instaluje się,uruchamia i funkcjonuje bez żadnych problemów. Choćby najczęściej i najbardziej intensywnie używany Skyrim ani razu nie odmówił posłuszeństwa. Zauważyłem identyczny problem z grą w tym wątku: http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/2-gry-xgd3-problem-z-dzialaniem-110190.html
     
  7. iCrimson

    iCrimson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po rozważeniu wszelkich za i przeciw,stwierdziłem,że spróbuję zareklamować grę w sklepie. Po sprawdzeniu pozostałych będących w moim posiadaniu gier okazywało się,że nie pojawiają się jakiekolwiek problemy. Choćby najlepszym przykładem jest wspomniany wcześniej Skyrim,odtwarzany z płyty i używany kilka godzin pod rząd. Problem instalacyjny i podczas rozgrywki występuje tylko z Raymanem,co ostatecznie potwierdza tezę o uszkodzeniu płyty. Opiszę problem,odeślę,być może jeszcze zobaczę kiedyś na oczy tę grę. :) Dam znać,jak wygląda przebieg sprawy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum