1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rdr za m$p problem

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez Crummy, Grudzień 31, 2010.

  1. Crummy

    Crummy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam kupiłem sobie konto na allegro z 6000m$p i kupiłem sobie za to rdr(red dead remption) no i mogę je uruchomić tylko z konta na którym je kupiłem a ja chciałbym pograć w rdr na moim głównym koncie.Z góry dziękuje za dobre odpowiedzi dam reputy.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    Żeby Ci pomóc, powiedz chociaż czemu nie możesz zagrać w pobrane red dead redemption na swoim koncie? Jakiej treści komunikat wywala? Przecież to powinno być łatwe i bez problemowe, po całkowitym pobraniu gry na dysk zmieniasz profil, wchodzisz w bibliotekę gier, szukasz Red Dead Redemption, i uruchom, i powinno wszystko działać cacy, więc powiedz w którym miejscu masz problem lub błąd.
     
  4. adrian1389

    adrian1389 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Raszyn
    Możliwe że ta gram ma blokadę regionalną.A i konto możliwie robione na US.
     
  5. Swirus

    Swirus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chicago
    Mam ten sam problem, pobierałem grę z konta założonego w USA. Ale moje konto główne też jest Usa, więc o co chodzi. Mój problem moja się w trakcie uruchamiania gry Alan Wake (nie chce zakładać new tematu) "Nie można uruchomić gry Alan Wake" na profilu który pobrałem, działa.
     
  6. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    TEoretycznei powinno sie dac uruchomic na kazdym profilu na konsoli na ktora pierwszy raz zostala gra pobrana.
    Praktycznie polecam jednak kupowanie normalnych MSP a nie "kradzionych i kombinowanych"

    Zadzwon do MS, powiedz ze pobrales gre na jedno konto a z drugiego na tej samej konsoli nie mozesz go uruchomic, i niech sprawdza licencje czy jest przypisana do twojej konsoli.

    Mozesz tez zalogowac sie na to "lewe" konto, uruchomic gre, wcisnac GUIDE na padzie, wylogowac, zalogowac na Twoje konto i grac na Twoim koncie.
     
  7. Swirus

    Swirus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chicago
    Po uruchomieniu gry z konta na ktore zostało pobrane, przelogowałem się na swoje i wyrzuca z gry, ponieważ wyświetla się komunikat że gra została pobrana na inna konsolę.
     
  8. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    A gdy pobierales ja pierwszy raz, pobrales ja na swoja konsole czy na jakas inna?
    Moze koles sprzedal Ci konto ktore juz do kogos innego nalezalo i ten kros pobral sobie gre wczesniej (choc wtedy zauwazyl bys ze masz opcje sciagniecia jej ponownie, a nie zaplacenia za nia i sciagniecia)
    Kupowales ja via xbox.pl czy z poziomu konsoli?

    Zadzwon do MS i opisz problem. Powiedz ze sciagles ja na inne konto gdzie miales punkty, a teraz nie mozesz grac z pozostalych kont na konsoli.

    ps. Masz podlaczona konsole do sieci kiedy probujesz sie przelogowywac?
     
  9. Swirus

    Swirus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chicago
    Konsole podłączona do sieci, kupowałem z poziomu konsoli, no i miałem opcje aby kupić. Zadzwonie do M$ i moze coś zdziałają. Dzięki za odpowiedzi.
     
  10. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Mnie się wydaje ze tu tkwi problem konta głównego. Było coś kiedyś na forach. Trzeba było chyba zalogować się do konta z punktami MSP i ustawić je jako główne konsoli wówczas ściągało się grę na konsole i po wylogowaniu inne profile mogły z niej korzystać. Kwestia regionu nie powinna blokować bo gra jest na obu regionach ( USA i PL) dostępna.
     
  11. Swirus

    Swirus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chicago
    A możesz napisać jak ustawić je jako konto główne ;/
     
  12. davidzgierz8484

    davidzgierz8484 Banned

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zgierz
    To nie ma nic wspolnego. Ja pobralem 2dni temu Bad Company2 + VIp+ Vietnam z konta Silver z 6000k MS i na moim vip nawet dziala. Jezeli jest taki kimunikat ze gra zostala uruchomianio na innej konsoli, ktos mogl sprzedac to konto jako konto silver z grami. Albo taka mala teoria spiskowa :sprzedac 6000k i natsepnie sprzdac to konto jako konto z RDR. Loginy maja , haslo tez. I ta druga osoba mogla pobrac szybciej i stad taka sytuacja.
     
  13. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Z tego co pamiętam da się to zrobić zmieniając język Dashboard na USA i tam jest w opcjach profili albo ustawień konsoli.

    PS. Możesz podać linka do aukcji gdzie kupiłeś?


    Dla uniknięcia tego proponuje zaraz po zakupie ściągać a jeśli coś nie tak to reklamować - większość sprzedających daje 24h gwarancji.
     
  14. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Spróbuj migrować konto które kupiłeś do PL. Może być problem który zniknie po migracji konta, bo twoje jest prawdopodobnie w PL i dlatego nie działa.
     
  15. raflooldz

    raflooldz Banned

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Bez obrazy, ale nie masz pojęcia o czym piszesz w tym momencie kolego.

    Druga sprawa to licencje, po przeniesieniu konta na PL już więcej nie pobierze, w razie usunięcia niczego, co miał odblokowane na rynku USA... więc lepiej nie słuchaj tej rady.

    Region konta nie ma żadnego znaczenia, może być na obojętnie jaki kraj.

    Zakupiłeś konto które widocznie już ktoś używał, lub kupiłeś 'z kolegą na spółke' i on pierwszy gre kupił na swojej konsoli.

    Innej opcji nie ma.
     
  16. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
  17. raflooldz

    raflooldz Banned

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    ok ale to nic wspólnego nie ma z migracją o której pisałes wcześniej ;)
    a przeniesienie licencji... niestety ale żeby to zrobić musi przesłać chyba z konsoli na której licencja jest na strone, a na jego konsoli tej licencji nie ma skoro gra działa tylko na odzyskanym profilu. a zapewne na jakiej licencji jest konsole on raczej nie wie. chyba że się mylę to niech ktoś mnie poprawi.
     
  18. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Przeniesienie licencji może mu pomóc, a do tego wystarczy mu konto bo sobie sprawdzi konsole na stronie XBL. Piszą też że jeśli są problemy to należy usunąć grę i pobrać ponownie. W każdym razie ja bym reklamował - sprzedawcy dają 24h reklamacji i wsparcie ( jak piszą " Jestem cały czas dostępny online").
     
  19. Swirus

    Swirus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chicago
    Problem rozwiązałem, okazało się że sprzedawca popełnił błąd i dał mi konto które wcześniej wysłał innemu kupującego. Po kontakcie szybko wymienił konto, i wszystko już działa sprawnie. ;]
     
  20. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Cos takiego... sprzedal ci konto ktore juz komus sprzedal, a potem sprzedal je znowu... a teraz dostales "nowe konto" ktore tez zaraz bedzie sprzedane...
    Eh...
     
  21. Duster1

    Duster1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak ktoś już napisał wygląda , to tak jakby ktoś już ściągnął tego rdr na inną konsole wcześniej, Może kupiłeś z kolegą na spółę i on ściągnął pierwszy? Tak , czy siak co ja bym polecał to przerzucić licencję tego konta na którym masz rdr na swoją konsolę. Teoretycznie powinna już być przepisana do twojej konsoli, ale nic nie tracisz "nadpisując" , a wtedy gra nie powinna mieć wyboru i zadziałać.
     
Wczytywanie...

Poleć forum