1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Reballing układu graficznego| Co potrzebne?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xShadex, Grudzień 1, 2014.

  1. xShadex

    xShadex Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Ostatnio przeglądając allegro napotkałem się na xboxa 360 za 50zł (62zł z przesyłką), sprzedający napisał że konsola ma RROD'a:apologetic:.
    Nie napisał czy trzeba koniecznie reballing robić więc w razie przypadku chciałbym się zapatrzeć w potrzebne mi rzeczy.
    Głównie cyna w formie kulek i foremka na umieszczenie ich...
    Cynę widziałem na allegro ale 3 rozmiary
    - 0,2mm
    - 0,6mm
    - 0,76mm
    i nie wiem którą wziąć
    +
    Gdzie mogę kupić foremkę by się te kulki ułożyły (jak ktoś wie to poprosiłbym link)
    :smile:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Boll

    Boll Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2013
    Posty:
    214
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zduńska Wola
    To nie takie proste jak Ci się wydaje. Po pierwsze musisz miec stacje lutownicza bo musisz wylutować układ, po drugie nie opłaci Ci sie tego robić, bo pewnie jest to jakiś xenon, zephyr czy pierwszy falcon.... Więc żeby to zrobić musiałbys sporo kasy wydac na potrzebny sprzet i do tego trzeba mieć doświadczenia żeby nic nie spi....... A co do rozmiaru kulek to pod CPU i GPU 0,6mm
     
  4. xShadex

    xShadex Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    konsola raczej jasper bo napisał że z 2008r + dodał zdjęcie, a lutownice i potrzebne do niej rzeczy mam :)
     
  5. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    ale nie chodzi o lutownicę tylko o stację lutowniczą np taka:

    [​IMG]
     
  6. Dawidovy

    Dawidovy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2014
    Posty:
    156
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Lutownicą nic nie zdziałasz, ona nawet potrzebna nie będzie. Potrzebujesz stacji lutowniczej i kilka innych rzeczy.
     
  7. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Podapnę się pod temat jakich lepiej kólek użyć ołowiowych czy bezołowiowych?
     
  8. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    423
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    Użyj ołowiowych, bezołowiowe są seryjnie dawane przez M$.
     
  9. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Ok, dzięki a jeszcze jedno jaki flux najlepiej użyć.
     
  10. ~Styx~

    ~Styx~ Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2014
    Posty:
    55
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    lepiej kupić konsolę używaną w dobrym stanie
     
  11. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Skad masz pewnosc ze to Jasper (pokazal wejscie zasilania kosoli na zdjeciu?), w 2008 byly jeszcze Falcony, a Jaspery dopiero wchodzily pod koniec 2008r, 2009r to juz pewne ze Jasper :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum