1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Reballing xboxa 360 premium z 2006 roku

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez zorax, Maj 7, 2011.

  1. zorax

    zorax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! . Mam konsolę xbox 360 z 2006 (xenon), a więc kilka lat temu chwile po kupieniu jej wyskoczył mi 3RROD. Była przerobiona i miała zerwane plomby więc nie było mowy o gwarancji (dodam ze konsola kupiona w UK).
    Parę lat leżała w szafie, lecz któregoś dnia przypomniałem sobie o niej. Wymieniłem pastę termoprzewodzącą i teraz mam 2RROD z kodem błędu 0011. Z kilku źródeł wiem że ten problem mógł by rozwiązać reballing płyty GPU, a więc teraz do was pytanie - Czy opłaca robić mi się reballing konsolki z 2006 roku (xenon)?? Słyszałem że dużo osób miało RRODa kiedyś, ale zrobiło reballing i katują swoje xboxy po parę lat bez żadnego szwanku.

    Z góry dzięki za wypowiedz i pozdrawiam !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. batman17

    batman17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    186
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    eee to chyba jakiś nieliczne przypadki tak mają :) nie opłaca sie w niego inwestować, najlepiej sprzedaj go na jakiejs giełdzie moze beda chcieli jakies częsci i kup nowego albo uzywanego na allegro slima bądź jaspera :)
     
  4. zorax

    zorax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    taa tylko ile za takiego rupiecia dostanę? myślę że nie dam rady zainwestować w nową x360...
    może zaryzykować z tym reballingiem??? , w serwisach dają zawsze na trochę czasu gwarancje
     
  5. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    zależy jaką masz wersje dasboardu,jeśli niższą lub równą 7371, jagby tak było to skusiłbym sie na reballing i kupił póżniej jakieś chłódzenie od PC-pasują do zboza podstawki LGA 775 , ja brałem do swojego falcona z JTAG na GPU takie coś Wentylator 18db !! Thermaltake Mini Type 90VP CU (1585599156) - Aukcje internetowe Allegro i działa bez zarzutu już ponad pół roku a w FSD pokazuje mi temp. 32st.C napęd mam wywalony,a gry przesyłam sobie poprzez FTP

    a więc jeśli wiesz lub sie domyślasz jaką wersje masz dashboardu to napisz,może to bedzie warte inwestycji
     
  6. zorax

    zorax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niestety niewiem jaką mam wersje dashboardu, jest jakaś metoda na sprawdzenie tego??
     
  7. MOSZEUSZ

    MOSZEUSZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    259
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Kiedy ją kupiłeś dokładnie i kiedy przestałeś używać ? Pytam bo dzięki temu można mniej więcej określić jaki jest dash zainstalowany.
     
  8. nadrat24

    nadrat24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mława
    Sory ze sie wtrace. Masz to na gpu i kłopotów z założeniem nie było? Kupuje i zakładam? NIc nie trzeba ciąć itp?
     
  9. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    nie miałem problemów żadnych -rozstaw otworów montażowych w pł. gł.xboxa jest taki sam jak na coolerze -podstawka LGA775,774 też bedzie git bo rdzeń i edram zajmują mniejszą powieszchnie niż CPIU z kompa- mam na myśli c2duo czy pfenomy
    kołki z zestawu montażowe ze sprężynkami pasują idealnie
    oprócz tego kupiłem paste a.silver 5 i wycinałem kwadrat w obudowie- żeby sie to wszystko zmieściło, zasilanie z 12v z kontrolerem obrotrów-potencjometr
     
  10. livingfear

    livingfear Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2010
    Posty:
    62
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie rób reballing'u płyty GPU,mnie wyskoczyl E74 w falconie 2008(a co dopiero w staruchu z 2006) i zaplacilem 180 zl,przyjechalem do domu gralem 5 godzin wszystko ok.Na drugi dzien godzinke i wyskoczyl mi E64 i jeszcze pozniej jakis inny blad,nie pamiętam.
    Gosc zwrocil kase ,Co prawda,ale sie musialem ojezdzic i odzwonic,nie polecam napraw xboxa po rrod i tego typu rzeczach,jak masz nerwy to próbuj,moze Ci chwile pochodzi ,ja sie nie bawiłem w to i konsole zepsuta sprzedalem i kupilem nowego jaspera.
     
  11. nadrat24

    nadrat24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mława
    A jak z wysokością? Miesci sie to w obudowie bez blacy(tej nad napedem)? Bo mam napęd wyciągnięty. Masz to na GPU? Jakie temperatuty(nie wiem czy zmieniac bo u mnie po 3h gry zimny od spodu:))
     
  12. MOSZEUSZ

    MOSZEUSZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    259
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a ten cooler S775 da się też założyć na CPU ? Bo aż ciekaw jestem tego. Btw. stockowy cooler też może być ?
     
  13. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    ten S775 zauważ że ma za duży rozstaw względem LGA,nawet jeśli załóżyłbyś stockowy z kompa to w obudowie bedziesz miał wicher a jam mam tak że powietrze wchodzi do obudowy prostopadle i jest wyciągane poprzez standardowe wiatraki ,coller wystaje ze 2 cm poza obudowe,w FSD mam 32st.C ,po grze w RDR i wyjsciu do menu mam 46GPU ,44RAM,CPU30
     
  14. K4M

    K4M Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Człuchów
    Nie inwestuj w reballing, bo to tylko strata kasy, a i tak konsola padnie po 2-3 miesiącach. Najlepiej zrób z konsolą tak, bo na pewno nie dostaniesz za konsolę więcej jak 100zł. :)
    Zainwestuj w Slimkę.
     
  15. MOSZEUSZ

    MOSZEUSZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    259
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ciekawy pomysł z tym chłodzeniem S775. Ciekaw jestem jakby to się sprawowało w Xenonie :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum