1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ręczne przełączanie kart graficznych Dell

Temat na forum 'PC' rozpoczęty przez ...:::Anarkad:::..., Wrzesień 8, 2013.

  1. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    w jaki sposób przełączyć kartę graficzną z zintegrowanej na dedykowaną ? w biosie raczej nie mam takiej opcji, instalowałem sterowniki z intell/amd a także z strony dell lecz bez zmian.

    [​IMG]

    jak widać cpuz nie widzi radeona (CCC jest zainstalowany )
    automatyczne uruchamianie radeona poprzez ccc raczej nie działa ponieważ w grach np takich jak WarZ mam 9fps ...

    Laptop: Dell inspiron 17r 5721
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maja1920

    maja1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Świętochłowice
    Moze sprobuj wlaczyc CCC, zarzadzanie ustawieniami 3d, ustawienia globalne, preferowany procesor graficzny.
     
  4. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
  5. f1older

    f1older Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    696
    Polubienia:
    183
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Evergreen Terrace 742
    stery masz, catalysta masz(te nowe są do doopy, nawiasem mówiąc), więc TYLKO bios. ja osobiście bym w biosie porządnie pokopał. teraz ofc nie pamiętam gdzie, ale na bank w biosach jest taka funkcja. i to tam przeciez się determinuje, z jakiego device komp ma odpalać, i świecić w monitku. :D
     
  6. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    zaraz zarzucę screeny z biosa bo moim zdaniem nie ma tam nic do przestawiania.


    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  7. maja1920

    maja1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Świętochłowice
    Szukaj opcji integrated peripherals.
     
  8. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    integrated NIC : enable, jak zresztą widać.
     
  9. maja1920

    maja1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Świętochłowice
  10. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    wszystkie sterowniki są zainstalowane, pisałem w poście 1. Wczoraj nawet aktualizowałem BIOS'a :)
     
  11. maja1920

    maja1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Świętochłowice
    Hmm to kombinuj z catalystami, bo musi byc opcja do wybierania karty graficznej dla danej aplikacji, gry.
     
  12. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    no jest tylko takie coś >

    [​IMG]
    :D

    pokombinowałem coś z zasilaniem i mam 20 fps ale na low ... jednak jakiś progress jest :D
     
  13. maja1920

    maja1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Świętochłowice
    Chodzi mi o to, zeby sprawdzic inny catalyst, byc moze w starszej wersji bedzie taka opcja.
     
  14. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Te informacje są w sterowniku, szukaj modyfikowanego stera bo inaczej nie pograsz. W starych catalystach był przełącznik ale go wyciachali.
    W bios tego niema, co najwyżej możesz wyłączyć integre o ile są takie opcje.
     
  15. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
  16. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    W jakim Catalyscie?

    Najpierw odblokuj zaawansowane opcje BIOS.
     
  17. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    [​IMG]



    kombinacje typu:

    FN + F11
    FN + F12
    ALT + F1
    SHFT + F1
    CTRL + F1

    nie działają

    info o biosie

    [​IMG]
     
  18. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum