1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Red Dead Redemption - problem z odpaleniem i patchowaniem.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez maverrrick, Sierpień 3, 2010.

  1. maverrrick

    maverrrick Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam... Na początek zaznaczę, iż czytałem już masę postów na różnych forach odnośnie patchowania itp ale im więcej czytam tym mam większy mętlik.
    Przedstawię teraz swój problem. Ściągnąłem grę RDR na moje nieszczęście chyba bez wgranego stealth patcha :/. Mam iextreme 1.51, RDR jest pod wave 4 więc zasadnicze pytanie czy to pod iextrem 1.51 będzie wogóle chodziło? bo w sumie czytałem że różnie.
    Po ściągnięciu gry w sumie jedyne co zrobilem to zmieniłem wava z 4 na 3 za pomocą 360WavesPatcher_1.2.1 więc teoretycznie powinno mi działać na iextreme 1.51. Wypaliłem i oczywiście nie działa. Płyte xclock widzi jako RDR ale wyskakuje komunikat że aby grać należy zaaktualizować konsolę. Dashboard mam chyba najnowszy ten zielony z avatarem sprzed około roku.
    Po tym jak gra mi nie zadziałała zacząłem bawić się abx 360 ( wiem że od tego powininenem zacząć ) no i w zasadzie większość rzeczy wyskoczyła mi na czerwone Stealth i PFI to z tych najważniejszych. i Teraz tak jak to powininem zrobić. ABGX spat****e mi stealtha ? czy potrzebuje jakieś pliki do tego i czy są one uiwersalne czy do każdej gry muszę ściągać oddzielne? i co on tak naprawdę robi oprócz sprawdzania wersji? czy po tym jak już spat****e gre abgx360 to musze jeszcze zmieniać wave z 4 na 3? bo już sam nie wiem. mam troszkę mętlik w głowie i chciałbym prosić o jakąś pomoc żebym to sobie mógł jakoś poukładać.
    Generalnie to tak:
    Jak mam wgrac do RDR stealtha i jak zrobic zeby odpalil mi sie na iextreme 1.51. Z góry dziękuje za jakieś jasne wytłumacznie bo już naprawdę skołowany jestem a nie bawiłem się konsolą z pół roku więc nie jestem na bierząco mimo że od dwóch dni czytam tylko o tych patchowaniach . Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    spatchwowales dobrze teraz pora na aktualizacje dashboarda. wiecej info znajdziej na forum
     
  4. maverrrick

    maverrrick Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem rozwiązany... Okazało się że jedynym problemem był właśnie stary dashbord czego nie brałem pod uwagę gdyż na jakimś forum znalazłem ze nie było aktualizacji od około roku :/ Wiem już także czemu mi w agbx wsio na czerwono zaznaczało, sprawdzałem tam gre ze zmienionym wavem z 4 na 3 więc wszystko w sumie się zgadzało Powoli mi się wszystko rozjaśnia. Ehhhhh ciężko to ogarnąć za pierwszym razem ale skoro RDR mi poszedł to mnie pociesza trochę bo to najnowsza gra.
    Jeszcze tylko takie mało pytanko z innej beczki czy znacie jakieś grupy które wydają iso albo jakieś dobre stronki z których można ściągać już spatchowane gry ( tak jak to było w przypadku tego mojego RDR jednak wszystko było ok spatchowany był :p ) żebym nie musiał się bawić w tego całego agbxa bo tak prawdę mówiąc mam chyba ze 3 czy 4 poradniki odnośnie tego programu w każdym nieco inaczej opisane, w jednym się np wgrywa pliki video, inni nie wgrywają, jeszcze inni wywalają wszystko z katalogu stealth ehhhhhh po prostu na razie teog jeszcz enie ogarniam więc wolałbym sobie odpuścić patchowania, a w między czasie poćwicze na dobrym obrazie RDR. Z Góry dzięki za pomoc pozdrawiam i dzięki dla krisa za szybką odpowiedź.
     
  5. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    I tak musisz sprawdzić obraz ABGX360 czy nie ma błędów CRC.
    Jak ściągniesz grę, a nie chcesz grać live normalnie robisz tak jak na tym forum. Olewasz ST i Wave. Nie ma CRC zmieniasz Wave na 3 i nagrywasz.
     
  6. maverrrick

    maverrrick Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No granie live mnie nie interesuje chę tylko odpalać gierkę. Czyli jak mam już tego agbx 360 to nie potrzebuję żadnych dodatkowych plików z tego co rozumiem, tylko właśnie nie wiem jak zrobić samo sprawdzenie płyty, wszędize raczej trafiam na tutoriale odnośnie patchowania. Według mnie wtedy zazanczyć Disable all online functions i poodznaczac rzeczy z auto fixa, ale nie jestem do końca pewny, mógłby mi to ktoś w paru słowach napisać, chodiz mi tylko i wyłącznie o to podstawowe sprawdzenie nic więcej nie chce wgrywac i patchować ( nie chce robic zadnego estract plikow pfi i video jak to tez na jakims forum wyczytalem ) wave sobie sam zmieniam tym programikiem co juz pisalem jest to banalne.
    Wiem że wydaje się Wam że nie chce mi sie szukać itd ale naprawdę od dwóch dni tylko czytam o tych patchowaniach i przez rożne opinie mam mętlik jeszcze. Więc jakby ktoś tak na szybko napisał co w tym agbx zrobić byłbym mega mega wdzięczny. Aha i jeszcze jedno jakie jest prawdopodobieństwo że trafię obraz bez zrobioneg stealtha?. Pozdrawaiam.

    Dobra metoda prób i błędów zprawdziłem tylko iwyłącznie obraz. Na końcu jest.
    All CRCs match
    Verification was successful, Stealth passed. ( Na zielono więc ok )

    Tylko nie wiem bo wyżej troszk emam coś takeigo:
    [​IMG]



    ale to znaczy chyba że nie ma w bazie danych czy cos takiego. Chyba już wsio kumam jeszcze jakby mógł ktoś potwierdzić byłoby super. :)

    //HoFi:9.Nie pisz postów pod sobą (do tego służy przycisk "edytuj").następny taki post i warn
     
  7. MAKLER

    MAKLER Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam, jestem świeży jeśli chodzi o konsolę xbox 360 i wypalanie pod nią płyt. Dostałem ww. grę od kolegi i u mnie nie działa. PRzeróbkę mam LT 1.1 . Po włożeniu płyty do napędy pomieli trochę i nie widzi jej. Możecie mi jakoś poradzić jak odpalić tą gierkę albo gdzie mogę poczytać jak to się robi ?
     
  8. Kubcys

    Kubcys Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nagraj na Verbatimie
     
  9. MAKLER

    MAKLER Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jest nagrane na verbatimie prędkość x2
     
Wczytywanie...

Poleć forum