1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Red ring?!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Mallur, Kwiecień 3, 2013.

  1. Mallur

    Mallur Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam konsolę RGH z oryginalnym dyskiem twardym, grałem w BIOSHOCK gdy gra naglę się zacieła na ekranie widać było czerwono czarne kwadraty, gdy próbowałem włączyć konsolę ponownie pojawił się REDRING.- diody z zielonych stały się czerwone
    Nie znam się na tym, czy moglby mi ktos wyjasnic dlaczego to się pokazało, czy może to byc wina chlodzenia oraz czy konsola nadaje się do użytku?
    Uruchomiłem konsolę w trybie tv jednak problem po 15 minutach powtórzył się.
    Czy zostawienie konsoli aż się schłodzi moze rozwiązać problem?
    Jeżeli doszło do uszkodzenia zasilacza ile może on kosztować?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lukasz3120

    lukasz3120 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2012
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jaka wersja konsoli, data produkcji?
     
  4. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Przeczytaj to i podaj kod błędu ajo.pl/konsole-games-consoles/321032-wytlumaczenie-bledow-i-czerwonych-diod-x360a.html
     
  5. Mallur

    Mallur Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    konsola jeżeli się nie mylę jest w wersji premium, w każdym razie jest biała, co do daty produkcji to nie wiem gdzie ją sprawdzić, jednak red ring nie pojawia się po kazdorazowym włączeniu konsoli
     
  6. jaros1024

    jaros1024 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2012
    Posty:
    58
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    podkarpacie
    Datę produkcji sprawdzisz z tyłu konsoli.
     
  7. Mallur

    Mallur Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Data produkcji 19.02.2006, domyślam się że MFR= manufacture
     
  8. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ale co wam po dacie produkcji. Kod błędu kolego podaj a w linku masz napisane jak to zrobić ajo.pl/konsole-games-consoles/321032-wytlumaczenie-bledow-i-czerwonych-diod-x360a.html
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    nie opłaca sie naprawiac
     
  10. Mallur

    Mallur Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wiem, ale diody nie zawsze są czerwone, a żeby sprawdzic kod bledu muszą się swiecic czerwone a nie zielone gdy pozniej włączyłem konsole, wszystko dzialalo jednak moze to byc przejsciowe i problem znow sie pojawi

    Odstawie konsole i jutro ją sprawdzę jeżeli problem się powtórzy sprawdzę kod i napiszę w temacie
     
  11. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Gwarantuje Ci że będziesz miał jeszcze okazję sprawdzić kod :)
     
  12. Mallur

    Mallur Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czytałem porównanie różnych modeli konsoli xbox 360, podobno wiele problemów z RRoD spowodowane jest wadliwym chłodzeniem i w nowszych wersjach konsoli jest ono lepsze i praktycznie eliminuje możliwość pojawienia się tego pierścienia z powodów chłodzenia, czy to prawda?
     
  13. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tak nowsze są wykonane w innej technologi i praktycznie bezawaryjne od modelu jasper(fat) i wszystkie slimki
     
  14. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miałem tak samo na konsoli z 2006(wersja Xenon - najstarsza). Po pojawieniu się RROD kolejny raz ujrzałem go po tygodniu, później wygrzałem go i zmieniłem pastę termoprzewodzącą i działał 3 miesiące(cud:)). Już z tej konsoli nic nie będzie.
     
  15. Mallur

    Mallur Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    KOD to 0102, sprawdzałem i oznacza to zimne luty pod GPU.
    Co teraz mam z tym zrobić?
     
  16. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Na czesci omly lub do koca.
     
  17. Mallur

    Mallur Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli nic nie da się z tym zrobić?
     
  18. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Z tym zabytkiem juz nie. Ogolnie sie nie oplaca i rrod wroci. Zbieraj na jaspera.
     
  19. Mallur

    Mallur Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co prawda mam RRoD ale nie wyrzuce z tego powodu konsoli.
    Myślę, że zostawię ją sobie na części lub oddam do serwisu(może ktoś podać cenę naprawy)
    Z powodu RRoD konsola zacina się ale da się na niej przez jakiś czas pograć wystarczy często zapisywać, jednk nie wiem czy z tymi zimnymi lutami mogę grać.

    Co stanie się z konsolą gdy wciąż będe na niej grał?

    Czy znacie jakiegos sprawdzonego sprzedawcę konsol już przerobionych?

    Z góry dziękuję za odpowiedźi
     
  20. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Na tej graj aż nie padnie a jeśli chcesz nową i naprzykład przerobioną to na forum napisz do AKIR lub ANKOHOLIK oni się tym zajmują
     
  21. Mallur

    Mallur Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chyba kupie slima więc raczej mowy nie ma o częściach zamiennych :(
    Dzięki za pomoc
     
Wczytywanie...

Poleć forum