1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Reflach hitachi v0078FK

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez rafadudek_89, Kwiecień 3, 2010.

  1. rafadudek_89

    rafadudek_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Toruń/Poznań
    Chciałbym pomocy dotyczącej reflashu Hitachi v078FK. Jaki iXtreme? I jak to w ogóle zrobić? Przerobiłem dwa dni temu mojego Liteona ale widzę, że tutaj to już inna sprawa i z tego co przeczytałem to iXtreme 1.6.1 NonStelath którego mam teraz w moim napędzie do tego Hitachi się nie nadaje:/ jest ktoś w stanie mi pomóc?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    Jeżeli napęd Hitachi to iXtreme 1.51 który czyta wszystko podobnie jak iX LT oraz iX 1.61 NS ;]
    Niektórzy uważają nawet że Hitachi i iX 1.51 to najlepszy napęd i rozwiązanie :)
     
  4. rafadudek_89

    rafadudek_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Toruń/Poznań
    Sęk w tym, że nie wiem jaki to iXtreme ale nie czytał juz Madden 2010 i Fify 10 wiec wydaje mi się, że to nie jest 1.51:(
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    masz starszy jak 1.51 bo 1.51 czyta wszystko w hitachi.
     
  6. rafadudek_89

    rafadudek_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Toruń/Poznań
    Sam sie domyśliłem:) mogę prosić tutorial jak dokonać reflashu lub czyjejś pomocy?
     
  7. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
  8. rafadudek_89

    rafadudek_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Toruń/Poznań
    Ok:) jesteśmy coraz bliżej! Tylko w tym tutorialu jest mowa o wprowadzeniu konsoli w mode b a link do tego jak to zrobić przekierowuje na główna stronę forum:/
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    1. Przywracanie oryginalnego fw (jesli masz nieprzerobiony przechodzisz od razu do punktu 2):
    a) podlaczasz naped do pc kablem sata, zasilanie bierzesz z konsoli
    b) wlaczasz konsole, uruchamiasz jungle flasher, przechodzisz do zakladki Hitachi GDR3120
    c) wybierasz port sata do ktorego masz podlaczony naped
    d) klikasz na send mode b
    e) teraz we flashing options wybierasz restore firmware a potem klikasz Restore to Stock (w razie wyskakujacych powiadomien dajesz
    yes)

    Jesli masz juz oryginalne fw mozesz przystapic do flashowania

    2. Flashowanie hitachi:
    a) podlaczasz naped do pc kablem sata, zasilanie bierzesz z konsoli
    b) wlaczasz konsole, uruchamiasz jungle flasher, przechodzisz do zakladki Hitachi GDR3120
    c) wybierasz port sata do ktorego masz podlaczony naped
    d) klikasz na send mode b
    e) teraz we flashing options wybierasz Flash iXtreme i klikasz Flash Hacked f/w (program zapyta gdzie zapisac odczytane fw, zrobi
    firmware i wgra je do napedu. W razie wyskakujacych okienek dajesz yes)

    I to by bylo na tyle ^_^ co program robi znajdziecie w logu.
     
  10. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    Dokładnie to co napisał Dexter :D
     
  11. siemensiak

    siemensiak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam problem program nie widzi napędu trzeba to jakoś instalować?
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak nie widac to wprowadz w mode b i uruchom ponownie PC
     
  13. siemensiak

    siemensiak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zainstalowalem PortIO32 i wszystko śmiga :DD
     
Wczytywanie...

Poleć forum