1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Reflash iX 1.6 -> LT+ 1.91

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez szymona96, Wrzesień 26, 2011.

  1. szymona96

    szymona96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    223
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Witam, chcę zrobić reflash na LT+ 1.91 według tego poradnika:http://xboxforum.pl/firmware-napedo...-liteon-ixtreme-1-91-jungleflasher-98709.html i mam kilka pytań:

    1. Czy po tym reflashu będą mi działały gry AP 2.5 (AC:B i NFS HP), czy będe musiał wypalać od nowa? - były one nagrane niedługo po premierze, czyli posiadają patche z tamtego czasu, jeśli to ma znaczenie. Pytam, bo po jakiejś aktualizacji przestały mi chodzić na iX 1.6 :)

    2. Przeróbkę miałem robioną na zasadzie wymiany napędów (Liteon v1 na Liteona v1 w celu zachowania gwarancji). Rozumiem, że mam użyć klucza wyciągniętego z oryginalnego napędu (bo jest sparowany z konsolą, tak?)

    3. Gdzie zachować szczególną ostrożność (tzn. w którym momencie mogę coś trwale uszkodzić). Niby mam 2 próbu (2 napędy ;d) ale wolę zapytać?

    4. Czy na LT+ 1.91 działają wszystkie gry, bez względu na WAVE, jakieś patche itd. (i tak nie gram na live)?

    5. Gdybym chciał grać na LIVE to co na tą chwilę trzeba dodać do obrazu gry, żeby był względnie bezpieczny?

    6. Jaka jest najnowsza wersja ABGX, oraz najlepiej jakiś link do polecanego configu, żeby obraz był OK?


    Z góry dziękuję, Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Xyjon

    Xyjon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Człowieku ogarnij się....
    Od czego masz searcha na forum a w ostateczności google
     
  4. szymona96

    szymona96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    223
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    pierwsze pytanie nie jest jasne, więc temat i tak bym założył,a reszta to kwesta minuty..
     
  5. Xyjon

    Xyjon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Odpowiedz na 1 pytanie była już maglowana w 20 tematach,jak nie więcej a ostatni jaki pamiętam to fifa 12.
    Tam zobacz.
     
  6. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    szymona96 - na pierwsze pytanie mogę Ci odpowiedzieć. Odpowiedź prosta - nie - Musisz ściągać od nowa obrazy i wgrać nowe patche z AP 2.5 albo ręcznie, albo abgx zrobi to za Ciebie. Z gier które ja osobiście sprawdziłem po aktualizacji iXtreme i dasha to Black Ops, Halo Reach i Modern Warfare 2 nie chodzą. Z Assassin's Creed będzie to samo. Abgx na tych płytach będzie widział sektory AP 2.5 jako puste i wywali czerwony błąd. Płyty możesz wywalić, albo poczekać do świąt i zawiesić na choince.
     
  7. martin288

    martin288 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Panowie ja również jestem przed wgraniem nowego flasha ale poczekam na lt+2.0 i takie pytanie bo mam teraz lt+1.0 więc jak już wgram tego nowego flasha to rozumiem że te tyuły Black Ops, Halo Reach i Modern Warfare 2 będą chodził dopiero po ponownym wypaleniu a reszta gier jakie mam wypalone, bo mam ok 60 tytułów z których wielu nie grałem jeszcze, i troche bedzie szkoda tych gier w razie czego? Co z tymi wieloma grami które mam wypalone polecą do kosza?
     
  8. Xyjon

    Xyjon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Te z AP 2.5, 2.6 tak
     
  9. martin288

    martin288 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    ale chyba nie było dużo gier z AP 2.5, 2.6?
     
Wczytywanie...

Poleć forum