1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Reflash Lite-On

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Wicek1987, Wrzesień 22, 2010.

  1. Wicek1987

    Wicek1987 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Wprowadzenie:

    Chcialem zrobic reflasha (1.61 nonstealth) mojego napedu Lite-On ktory posiada juz firmware 1.6.
    Nie posiadam klucza mojego napedu niestety nie odstalem go przy pierwszym flashowaniu.
    Posiadam adapter sata > USB, mam windowsa 7 64-bit, lecz moge operacje wykonac na XP 32bity. Operacje chce wykonac na lapku. Zasilanie napedu planuje wziac z konsoli.
    Chce to zrobic bo bardzo denerwuje mnie wkladanie active.iso
    Moje konsola to Falcon chyba :D Naped w wersji V1 lub V2 - nie wiem, w kazdym razie konsola w grudniu bedzie miala 2 lata.

    Mam kilka pytan:

    1. Czy musze posiadac jeszcze jakis sprzet do flashowania? mam na mysli to co jest w poradnikach... contectivity kid i rs232
    2. Czy konieczne bedzie lutowanie?
    3. Nigdzie nie moglem znalezc tutoriala do flashowania napedu ktory wczesniej zostal juz sflashowany. Jezeli taki jest to prosze o linka.
    4. Inne wasze porady.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    adapter sata > USB nie będzie działał
    wszystko zależy czy musisz posiadać inne urządzenai od tego jaki dokładnie masz napęd
    punkt 2-gi to samo co powyżej napisałem
    tutorial jest na spryciarzach.pl lub na youtubie - wpisz flashowanie
     
  4. Wicek1987

    Wicek1987 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzieki za opowiedz.

    Sprawdzilem, moj naped to Lite-On V1 poniewaz data produkcji to 26-07-2008
    Dlaczego adapter nie bedzie dzialac? :( Czyli laptop i Windows na USB ?
    To jak, konieczne bedzie lutowanie i conectivity Kid? I czy cos jeszcze bedzie potrzebne?

    Wziales pod uwage fakt ze moj naped juz jest sflashowany? Bo chcialem zeby bylo tak ze latwiej sflashowac naped juz wczesniej przerabiany chodzi mi tutaj o koniecznosc lutowania i posiadania dodatkowego sprzetu
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wystarczy sam sata i zasilanie nic więcej. Lecz sata z gniazda nie przejściówka, bo to nie będzie działać
     
  6. Wicek1987

    Wicek1987 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. czyli bez lutowania? i nie musze posiadac probe?

    2. Czyli musze zczytac key i polaczyc z ixtremem i wgrac?

    3. Key zczytam poprzez samo polaczenie sata?

    4. Nie musze wysowac tacki ani nic?
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    bez lutowania i bez speara
    możesz sczytac key po sata w PC przez JF dając dummy from ixtreme
    tak
    musisz wysuwać tacke do połowy żeby zczytać key
    w wgraj go dosflashem w DOS-ie
     
  8. Wicek1987

    Wicek1987 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki bardzo, powiedzcie moze czy cos sie zmienilo ostatnio. Mianowicie czy jezeli gram tylko offline to mam wgrac ixtreme 1.61 nonstealth?
     
  9. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    wgraj iXtreme LT 1,1 bedzie ci wszystko działało teraz i później....
     
  10. Wicek1987

    Wicek1987 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w paczce jest kilka firmware ktory z nich wybrac?
    ix-ltv1.1-934.bin
    ix-ltv1.1-838v2.bin
    ix-ltv1.1-838.bin
    ix-ltv1.1-748.bin

    I jeszcze jedno pytanie na koniec. Gdzie moge sprawdzic czy na bank mam V1? tylko data na konsoli nam to mowi?
     
  11. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    ix-ltv1.1-934.bin === v3
    ix-ltv1.1-838v2.bin === v2 z cięciem
    ix-ltv1.1-838.bin === v2
    ix-ltv1.1-748.bin === v1

    masz v1 oznaczenie na napedzie będzie miało napis 74850c
    więc wgrywasz ostatni....
     
  12. Wicek1987

    Wicek1987 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK dzieki. zaraz biore sie do roboty :D Napisze jak poszlo :p

    Flash wgrany, teraz tylko nagrac jakas gre z wyzszym wave'em :p Co polecacie ? :D

    //HoFi:9.Nie pisz postów pod sobą (do tego służy przycisk "edytuj").następny taki post i warn//
     
  13. centurion19

    centurion19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Other world
    witam. mam inne pytania odnosnie podobnej sytuacji tzn tez chce zrobic reflash liteona v1 iXtreme 1.6 na LT 1.1 i:
    1. czy potrzebuje do tego tylko dummy.bin czy tez dvd key [key.bin]?
    2.co jesli musialbym wymienic naped na nowy[czy potrzebuje wtedy key.bin? czy moge go wyextractowac z dummy?] bo z tego co wyczytałem, to z LT nie da sie zczytac klucza bez ciecia sciezek, tak?

    prosiłbym o szerszą opdowiedź :)
     
  14. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    wystarczy dummy ,w nim siedzi też key więc go nie potrzebujesz...
    z LT bez cięcia sie nie da zczytać ...
     
  15. centurion19

    centurion19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Other world
    1.wiec mając ten dummy, konsola jest teoretycznie 'bezpieczna' tzn, moge reflashowac up, down i wymieniac napedy?
    2.Hexeditorem sie otwiera dummy?
    3.koles w serwisie mowił ze dummy from iXtreme moze wyciagnac błędnie klucz i uzycie go potem uwali napęd na amen. czy to prawda?
    4.jak zrobic uziemienie z x360 na pudło pc?
    5.czy trzeba odpinac wszystkie urzadzenia sata zostawiajac sam naped x'a?
     
  16. centurion19

    centurion19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Other world
  17. dawid3449

    dawid3449 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiem ze odkopuje ale czy tak samo robi sie reflash na samsunga :D? Jeśli nie to proszę o pomoc (lt 3.0 ) :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum