1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

reFlash LiteON V1 problem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Ingvar, Listopad 24, 2010.

  1. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Cześć!

    A więc chciałem przeflaszować sobie mojego litka z LT 1.1 na LT+. JungleFlasher (0.1.76.Beta poprawnie widzi napęd ,zasilanie biorę z konsoli + kabelek sata podpięty do płyty głównej) ale gdy wciskam "dommy from iXtreme" wyskakuje mi taki oto błąd "iXtreme DVDKey extraction failed! Power drive with tray half open" oczywiście już wcześniej stosuje się do tego komunikatu i napęd ma do połowy wsuniętą tackę jednak co bym nie zrobił ciągle dostaje taki komunikat!

    Dodam iż używam Windows 7, 32 Bit. JF uruchamiam jako administrator. Stary klucz mam na płytce.

    Wszystko robie według tego poradnika: http://www.youtube.com/watch?v=oqu_FEW4q4Y

    Ktoś ma jakieś propozycje?

    Dzięki :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    jak masz LT 1.1 to nie wyciągasz tak klucza.
    dummy from xtreme jest do napędów z fw przed lt 1.1 np.ix 1.5,ix16

    jak masz klucz to nie musisz go znów wyciagać...
     
  4. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Jak widać głupi błąd ale jestem w tym nowicjuszem :p Czyli mając klucz co powinienem dalej zrobić ?
     
  5. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    wgrać go w zakładce firmware tool 32 opcja open source fw
    niżej wrzucić lt+ w opcje open taget fw i kliknąć spoof to target i masz już
    swój zodyfikowanyj klucz z fw lt+,pózniej wystarczy go wgrać do napędu.
     
  6. alutek95

    alutek95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2008
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdynia
    podlaczam sie do tematu . czy jesli ZGUBILEM plik dummy.bin moge jakims cudem znow go odzyskac?
     
  7. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    altusek95: a przeinstalowywałeś system? bo jungleflasher zapamiętuje klucz(naciskasz f12). Jeśli nie masz klucza nigdzie zostaje tylko MRA (cięcie ścieżek) obojętnie jaki to liteon, chyba ze masz inny napęd.
     
  8. alutek95

    alutek95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2008
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdynia
    niestety to nie ja flashowalem , robilem to w serwisie gdzie zgrali mi klucz na pendriva ktorego niestety nieopacznie sformatowalem :X. Czy to ciecie sciezek grozi banem czy cos w ten desen, czy nie rozni sie niczym od zwyklego sczytania klucza?
     
  9. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Trochę się różni, bana nie możesz dostać ale musisz posiadać przynajmniej - lutownice, skalpel, cyne, przewody, opornik (najlepiej 3 sztuki 22,20,18ohm,przełącznik) No i trochę wprawy w lutowaniu, elektronice, jungleflasherze.
     
  10. mikul1991

    mikul1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    270
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kurcze a wiadomo jakie operacje trzeba zrobić, aby zczytać z samsunga dvd key? Otworzyłem kumpla x360 i ten miał na napędzie napisane markerem coś takiego: 103628182405. Nie wiem jaka jest aktualnie przeróbka, ale gry trzeba patchować do 2 wave. Data produkcji to 2008-06-09. Bardzo proszę o odpowiedź!:)
     
  11. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
  12. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Dzięki clumzy za pomoc. Już po reFlashu (robiłem DosFlashem). Wszystko chodzi ok stare jak i najnowsze gry. Szczerze polecam wszystkim wykonanie reFlasha samemu. Jest to dosłownie 5 minut roboty a zaoszczędzicie trochę pieniędzy ;)
     
  13. yoshipl

    yoshipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam, podpinam się do tematu flashowania:
    W plikach klucza flashu (flash robiony razem z Xem) mam 2 pliki:

    dummy.bin
    fw.bin

    może mi ktoś powiedzieć czym one się różnią? i który użyć do ponownego flasha?
     
  14. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    dummy to oryginalny klucz, a fw to pewnie juz sflashowany do tego co masz aktulanie. zeby wgrac lt+ musisz dzialac na pliku dummy.bin
     
  15. yoshipl

    yoshipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dzięki za info, a co zrobić z takim komunikatem błędu w JF?
    [​IMG]
    [​IMG]

    Wystarczy, że uzupełnię numery seryjne z naklejek na napędzie?
     
  16. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    masz niekompletny dummy.
    możesz te dane uzupełnić ręcznie spisując seriale z pcb z odpowiednich miejsc.

    tak wystarczy uzupełnić i jest oki doki.
     
  17. x360fb

    x360fb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A jeśli przy przeróbce nie dostałem żadnych plików .bin, to muszę wydobywać je na nowo ? Czy mogę jakoś na ryzykanta wgrać samo FW LT+ ? (mam iXtreme 1.5 )
     
Wczytywanie...

Poleć forum