1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Reflash liteon

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez tynxPL, Sierpień 20, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. tynxPL

    tynxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,
    Niedawno założyłem temat w dziale dla newbies, lecz dostałem różne informacje wiec kieruje sprawę do konkretnego działu.
    Rozchodzi się o Reflash napędu lliteon. Nie wiem dokładnie jaki to model, konsole mam drugi dzień, za to wiem że ma ona przeróbke napędu w wersji 1.6 i była ona robiona z cięciem ścieżek.
    Problem polega na tym że nie posiadam klucza napędu, jeden z userów powiedział że idzie to zrobić bez problemu podłączając napęd do pc, drugi zaś powiedział że konieczne jest kupienie urządzenia na allegro.
    Bardzo proszę o pomoc.

    Tutaj daję link do poprzedniego posta: http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/pomoc-w-wyborze-sposobu-aktualizacji-lt-99788.html
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jesli masz 1.6 to podlączasz naped do kompa i odpalasz jungle flasher....wysuwasz tackę do połowy i klikasz dummy from ixtreme...i masz klucz...reszta w temacie o flash'u napedów w tym dziale....
     
  4. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28056
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Podłączasz napęd do PC za pomocą kabelka SATA potem w JF dajesz 'Dummy From iXtreme' w zakładce DVDKey32 i zapisujesz na dysku klucz.
     
  5. tynxPL

    tynxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A czy podczas ponownego wgrywania nowego LT, będę potrzebował jakieś dodatkowe urządzenia ?
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Napisali ci reszta jak flash napedu liteon przeczytaj

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  7. tynxPL

    tynxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    chodzi mi o to że ja nie wiem jaki to model, a wydaję mi się że dysponujecie na ten temat taką wiedzą że po tym co napisałem jesteście w stanie mi odpowiedzieć czy będę czegoś potrzebował, jeśli tak to wole oddać napęd specjaliście. Wiem że różne modele się różnie " modyfikuje ".
     
  8. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Odczytaj klucz napędu metodą jaką podali koledzy, potem zrób upgrade dashboarda i na koniec wgraj iXtreme 1.91 dla litka 02510c (zakładając że konsola to phat)
     
  9. tynxPL

    tynxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  10. tynxPL

    tynxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Panowie, jest problem.
    Próbuję dostać się do klucza, lecz bezskutecznie, napęd podłączony do Sata, wykrywa go, otwieram tacke, wyłączam mu prąd wsuwam do połowy, podłączam prąd naciskam opcję dummy from extreme i nic. Jakieś rady ? dołączam screen ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting

    EDIT : MOdel Liteona to : 83850C a nie jak koega powyzej pisał.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Widocznie nie masz 1.6. Pmt hack zrobisz

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  12. tynxPL

    tynxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no to czad ;| Jest możliwość sprawdzenia jakie LT się ma ? choć wraz z kolegą pamietamy że wtedy najnowsze było 1.6..... Profesjonalista który to robił nie dawał klucza napędu :] Nie widze sensu kupowania i bawienia się w PMT hack jak tyle samo wyjdzie mnie jeśli komuś zapłace a jeszcze bede miał to zrobione.... ;/
     
  13. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Lutujesz kabel pod GND na kablu ew. pod gniazdem i o to masz zestaw do PMT...
    Upewnij się jeszcze z tą tacką wysuniętą do połowy (różne poziomy wysunięcia)



    @down:
    Kolega wyżej na pewno nie posiada usbpro.
     
  14. Kniaziu

    Kniaziu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    U mnie na usb360pro idzie bez wysuwania tacki, z czytanie klucza jak i flash.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum