1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Reflash z iXtreme 1.4 do LT+ Problemy.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Draken, Kwiecień 26, 2011.

  1. Draken

    Draken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jestem zmuszony mimo bycia na tym forum od ponad 2 lat (głownie zajmowałem się czytaniem postów szanownych forumowiczów) do pisania w dziale dla świeżaków :mad:

    Ale pomijając ten fakt, już mnie szlag trafia, męczę się z moim klockiem (tym 360 nie tym klockiem...) już od tygodnia, wujek gugle, mimo wielu pomocnych rad nie podołał zadaniu a zatem pragnę dowiedzieć się czy zbiorowa moc umysłów tego forum będzie w stanie mi pomóc.

    Otóż zacznijmy od podstawowych informacji.

    Naczytałem się już pare-na/dziesiąt poradników, tutków esejów i innych bajek że wiem o moim klocku dużo tylko chyba nadal nie wystarczająco.

    A więc tak mój napęd to Lite-ONek 74850C, klocek to Falcon. Zasilane czerpałem z xboxa nie z jakiś wynalazków.

    Dowiedziałem się, że gdy ma się już extreme można dać w BłyskającejDżungli (chwała wynalazcy nazwy JungleFlashera) Dummy from Xtreme, ale **** blada a nawet zbita, nie widzi napędu, komp na którym to było robione ma 4 wejścia SATA (nForce 560) Tańczyłem z tymi wejściami do woli ale na żadnym nie widzi, instalowałem te drivery portio64.sys stosując te kombobombo na win7 64x z uruchamianiem w trybie testowym żeby te sterowniki się wgrały, ale nic, nawet odłączałem dysk na sata i odtwracz DVD na taśmie IDE i nadal dupka, nic nie widzi.

    Ludzie pomóżcie bo mnie już krew zalewa.

    Dowiedziałem się, że może płyta głowna jest niekompatybilna ale nie bo znalazłem TEN link tam komuś się udało na nForce 560.

    Więc będę wdzięczny za jakąś radę bo nienawidzę porażek, muszę to rozkminić bo chyba wpadnę w szał.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Radzę czytać co się klika, opcja DummyFromIxtreme działa od iXtreme 1.5 co jest wyraźnie zaznaczone, a Ty piszesz, że masz 1.4.
     
  4. Draken

    Draken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hm ludzie pisali że <1.6 można brać dummy, ale i tak problem jest taki, że jungleflasher w ogóle nie widzi napędu.
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jeśli działasz na win7 to wywal go i spróbuj na xp....ja mam nforce i każdy napęd śmiga......
     
  6. Draken

    Draken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam 3 kompy 2 z win 7 i sata 2 i z xp bez SATA :/.

    Wolałbym jakiejś pomocy z tym win 7 bo wiem, że powinno działać, a instalowane dziadka xpka nie bardzo wchodzi w grę.

    Ewentualnie jakby ktoś mógł polecić przejściówkę SATA na USB na allegro bo nie mogłem czegoś takiego znaleźć.
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    podstawa najnowsze sterwoniki....ewentualnie sprawdz czy dosflash wykryje ci napęd na twoim chipsecie.....
     
  8. theragorn

    theragorn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Opcja uruchom jako administrator w Win7 powinna pomoc choc nie jestem w 100% pewien
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    odpal dosflash z bootowalnego pena...i zobacz czy wykryje ci napęd wogóle
     
  10. Draken

    Draken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To jest właśnie dziwne, wszystko co powiedzieliście już próbowałem wcześniej, napęd normalnie widać w menaderze urządzeń, instalują się do niego sterowniki, ściągnąłem też sterowniki do tego nforca na sata (chociaż i tak były niepotrzebne skoro napęd było widać).

    Instalują mi się sterowniki portio64.sys tak btw JungleFlasher uruchamia mi się strasznie długi czas, tak z 5-10 min ale tylko gdy mam podłączony napęd od xboxa, i gdy wybieram to złącze na którym wiem, że powinien być mój napęd jest "Drive unrecognised"
     
Wczytywanie...

Poleć forum