1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Reflesh Oprogramowania iX z 1.51 na 1.61

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez judassi1987, Październik 31, 2009.

  1. judassi1987

    judassi1987 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Poznań
    Witam mam mały problem, a mianowicie to mam napęd BenQ iX 1.51, i chciałbym sam zaktualizować go do iX 1.61 !!! Czy jest to łatwiejsze od wgrywania go na nie przerobioną jeszcze konsolę ??? Czy trzeba mieć jakąś specjalną płytę główną w kompie ??? Czy mozę jakiś kontroler VIA ??? Obecniue posiadam płyte główną ASROCK P4VM8 i mam tam wejście SATA !!! Oprogramowanie posiadam : DosFlash 1.7 + Bootowalny Pendrive
    JungleFlasher.0.1.60.Beta + firmware benQ 1.61
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. djseban

    djseban Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bełchatów
    Witam

    Ja dokładnie wczoraj reflashowałem moją konsolkę z BenQ, tyle że z 1.6 na 1.61. Jedyny problem, który mnie napotkał to odblokowanie napędu, trzeba skorzystać z metody odblokowywania Geremia (DosFlash poinstruuje Cię jak to zrobić). O ile pamiętam, to było:
    - wysuń tackę napędu przyciskiem
    - odłącz zasilanie od napędu (chodzi o kabelek zasilający)
    - wsuń tackę do połowy
    - włącz zasilanie napędu
    - włącznik konsoli powinien zacząć migać
    - wpisz "Y" w konsoli DosFlash'a.
    Może to brzmi strasznie, ale myśląc racjonalnie.. czy włożenie i wyjęcie kabelka i wysunięcie tacki do połowy jest takie straszne?
    Kiedy pierwszy raz flashowałem mojego BenQ, wystarczyło aby wszystko zrobił za mnie program (tzn. inna metoda).
    Odnośnie płyty głównej i oprogramowania. Płyta główna nie ma raczej znaczenia przy BenQ. U mnie powiodło się na porcie sata Gigabyte'a, więc jest to znakiem tego, że w grę wchodzi nie tylko VIA. Co do oprogramowania, wystarczy Ci "DosFlash 1.7 + bootowalny pendrive".

    Pozdrawiam i pomyślnego flasha :D
     
  4. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    wcale nie trzeba tego robić :d
    (jeżeli nie masz ck3 to potraktuj to jako zasilanie bezpośrednio z konsoli)

    a.Uruchamiamy komputer z pendriva.
    b.Kiedy pojawi się wiersz polecen włączamy CK3 i wpisujemy „dosflash”.
    c.Napęd zostaje wykryty jako PBDS VAD6038-64938C.
    d.Program zapyta się czy odblokować napęd. Klikamy na [N] i [Enter].
    e.Ponownie klikamy [N] i [Enter].
    f.Program zapyta się czy ponownie wysłać komendy do napędu. WYŁĄCZAMY CK3 i Klikamy [Y]i [Enter],
    g.WŁĄCZAMY XECUTERA, Status 0x73, pamięć została odblokowana (256 kb).
    h.Pozostałe napędy ignorujemy [N].
    i.Wybieramy napęd, odczytujemy firmware klawisz [R] i zapisujemy je jako OFW.BIN.
    j.Następnie wyłączamy CK3 i włączamy Windows aby przygotować nowe oprogramowanie.
    k.Aby wgrać nowe oprogramowanie powtarzamy kroki od „a” do „h”
    l.Wybieramy [W] i wpisujemy CFW.BIN.
    m.Po zapisie 4 banków nasz napęd jest gotowy.

    Ja robię to w ten sposób. ;)

    p.s. w przeróbce nie jest ważna płyta główna, tylko jej chipset. Jeżeli masz Gigabyte`a to zapewne posiadasz chipset nforce. :)
     
  5. judassi1987

    judassi1987 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Poznań
    no właśniue mi nie chce znaleźć napędu :( dlaczego??? ) na płycie jest widoczny CHIP z napisem VIA
     
  6. mr-roba

    mr-roba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Koszalin
    Może nie ten port spisałeś a potem wpisałeś.
     
  7. <one step ahead>

    <one step ahead> Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    z południa
    Mam ten sam problem,po tym jak flash się nie powiódł i napęd zawiesił się w trybie 'vendore mode'.Teraz X-box jak i PC nie widzą napędu.Jak podłączam go do konsoli,to miga zielona dioda,jak podczas trybu 'vendor'

    W DOS'flashu także nie wykrywa napędu:confused: Może jakieś sugestie?


    Mam jeszcze pytanie odnośnie reflashu z 1.6 na 1.61, czy jak to robię to w JungleFalsher muszę jako source ustawić ten soft,który jest obecnie w napędzie(czyli iE 1.6),czy też wrzucić oryginalny a w 'target' 1.61?

    Pozdr
     
  8. tomekcieli

    tomekcieli Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zepsuty napęd

    Mam też ten sam problem po probie przerobienia napedu migą mi zielona dioda i nie działa napęd. Koleś mi tłumczy że mi musiała spaść:mad: i że mam ją wysłać na gwarancje. Pytanie czy ta usterka jest do naprawy czy muszę wysłać konsole do serwisu i czy się nie skapną że było coś grzebane. i jak długo będą musiał czekać.
     
Wczytywanie...

Poleć forum