1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

region free

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez max-piecz, Lipiec 12, 2008.

  1. max-piecz

    max-piecz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam niedawno przez allegro u jedngo pana przerobiłem konsole xbox 360 wszystko było ok. Oryginalne gry działały a także diwe moje gry które były kopiami i były w systemie NTSC, PAL oraz Region free. Ostatnio dostałem od kolegi gry które miały tylko system PAL i u mnie te gry nie działaja a u niego tak. nie wiem dlaczego tak jest. ściagnałem gre która posiadała także system PAL i także nie działała. A jak sciagnałem z NTSC to działała. Co może byc tego przyczyna oraz czy mozna zamienić gry PAL na region free?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Grzelus301

    Grzelus301 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2008
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  4. max-piecz

    max-piecz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: region free

    ale ja juz mam przerobiona konsole i oryginalne gry w systemie PAL mi działaja natomiast kopie juz nie i nie wiem dlaczego.
     
  5. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: region free

    Bo konsole trzeba przerobić żeby działały kopie :p
     
  6. max-piecz

    max-piecz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: region free

    ale ja MAM przerobiona konsole!!
     
  7. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: region free

    Jaka przeróbka?
     
  8. max-piecz

    max-piecz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: region free

    nie mam pojecia ale chyba ixtrime. Jakby co to w gre były wlepione wszystkie patche. bo to jest najdziwniejsze że kopie gier w NTSC i region free działaja natomiast w PAL nie.
     
  9. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: region free

    a konsola gdzie kupiłeś? Od kogoś czy nówka ze sklepu?
     
  10. max-piecz

    max-piecz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: region free

    kupiłem ja nowa i została przerobiona
     
  11. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: region free

    No to dziwna sprawa... a sprawdzałeś jakie te gry mają region programem?
     
  12. max-piecz

    max-piecz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: region free

    tak sprawdzałem i to wyglada tak:

    Gears of war-oryginał,DZIAŁA
    Assassin's Creed-kopia, niedziała, region Europa
    Bournout paradise-kopia,niediała region europa
    Alone in the dark- kopia,DZIAŁA ,NTSC europa region free
    Dead or alive 4-kopia DZIAŁA region PAL oraz USA
     
  13. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: region free

    Skoro GoW działą to konsola jest PAL, masz po prostu źle nagrane gry i już :p
     
  14. max-piecz

    max-piecz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: region free

    no ale jedne działaja a inne nie? nawet jeżeli wypaliłem 7 razy assainss creed i nadal nie działała.
     
  15. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: region free

    a jaki komunikat wyskakuje?
     
  16. max-piecz

    max-piecz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: region free

    no własnie żaden blad nie wyskakuje. wyglada to tak jakbym włozył pusta płyte do napedu.
     
  17. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: region free

    No to na 100% źle nagrana płyta. Tak to wyskoczył by ci komunikat o złym regionie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum