1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Regulator napięcia wiatraków padł?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez RDstudio, Marzec 24, 2009.

  1. RDstudio

    RDstudio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Mam pytanie od kumpla - mierzył on miernikiem (pod napięciem) nóżki przy gnieździe do którego podłącza się wentylatory (3 pin) i nagle coś strzeliło :D

    Zasilacz wszedł w tryb awaryjny (czerwona dioda) a konsola sie wyłączyła.

    Po restarcie wszystko chodzi ale wiatraki kręcą sie maxymalna prędkościa - i wydaje się to więcej niz 2x szybciej niż przedtem. Przynajmniej z 4x szybciej się kręca - widziałem to u niego :)

    Co radzicie? Kupić regulator obrotów 3pinowy typu zamlan czy pentagram i wyregulować sobie obroty nim?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. RDstudio

    RDstudio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK zrobilem mu to

    Okazało się ze cos sie uszkodziło :) I wiatraki dostawały po 16 V ?!

    Zamontowalem wiec regulator obrotow pentagrama za 15 zl i teraz moze sobie regulowac miedzy 5v a 16v

    Trzeba bylo troszke kabelkow poprzepinac bo sa inaczej w xboxie niz w pc wiec uwazajcie :)
     
  4. xpudlo360

    xpudlo360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    TORUŃ
    A po co wogóle mierzył koleś napięcie?? To nie jest PC ,Xbox360 to zaawansowana technologia ,lepiej niczego nie dotykać ,nikt do końca tego jeszcze nie rozgryzł ,bynajmniej nie amator elektronik.
     
  5. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa

    Ano Chiał sobie sprawdzic czy mu ten programator podejdzie od PC i czy taki sam prąd ma jak w PC hehehe.Jak mu sie 4 razy szybciej kręciło to dopiero musiało mieć chłodzenie :D
     
  6. RDstudio

    RDstudio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ogolnie panowie po tym modzie ustawilismy wiatraczki tak aby nie byly za glosne ale krecily sie dosc szybko - radiator jest tylko cieply a ten maly dodatkowy z headpiperm ktory zawsze byl wrzacy i nie dalo sie go dotknac po godzinie grania jest teraz taki ze mozna polozyc na niego reke !!!

    takze ... podkrecanie wiatraczkow daje duzo
     
  7. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Dobry tekst :eek:
     
  8. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dzięki rozśmieszyłeś mnie tym na dzień dobry :D Konsola niczym się nie rożni od komputera, jedyna różnica to integrowanie wszystkiego (przylutowane) zamiast dać gniazda, i części które trzeba zamawiać bo nikt ich nie sprzedaje w komputroniku.

    Ja w swoim pierwszym x360 też uwaliłem kontroler obrotów, nie sprawdziłem miernika i sprawdziłem napięcie w trybie amperomierza ., aż mi się końcówki przyspawały miernicze do płyty :p
     
  9. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Daj znać jak wentyle zaczną wyć ;]
     
Wczytywanie...

Poleć forum