1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Reset glitch hack a niedziałający napęd DVD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sledzik, Grudzień 15, 2011.

  1. sledzik

    sledzik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mam następujący problem.

    Mam x-a z września 2007 wersja premium 20gb (XENON)

    Coś musiałem źle sflashować napęd benq (prawdopodobnie ktoś wrzucił zły plik flash albo nie wiem co i go wgrałem do napędu), albo coś, bo napęd jest całkowicie DEAD -
    tzn.

    - W x-ie w dashu mam wylko wysuń tackę, po kliknięciu zero odzewu od napędu.
    - po podłączeniu do PC jungleflasher go nie widzi w żaden sposób, wcześniej nie było problemu

    przed całkowitym padnięciem napęd pare razy wydał z siebie dziwny dźwięk przy bootowaniu, ale nie kręcił płytą.
    w sumie i tak był już laser do wymiany więc mi go nie szkoda tylko teraz pytanie :

    - czy RGH będzie normalnie można na tej konsoli zrobić bez napędu ?
    na zasadzie - podpinam dysk usb pod konsole, ciągne np. przez ftp grę z komputera i gram, czy bez napędu nie będzie toto działać ?

    czy może lepiej kupić nowy napęd benq? ( firmware z kluczem mam zapisany)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    nie musi byc napedu do rgh
     
  4. sledzik

    sledzik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    bo tak się właśnie zastanawiam - dać 100zł za napęd czy 200 za RGH, który to w sumie da mi dużo więcej :) a dysk zewnętrzny 500gb mam akurat pod ręką.

    Może ktoś z forum oferuje usługę zrobienia RGH na xenonie w dobrej cenie ?
    Jeżeli woj. Łódzkie to mogę podjechać z konsolą.

    edit - ----- właśnie doczytałem :(
    jeżeli mam Xenon-a to nici z RGH ?
     
  5. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    xeony podobno nie działa to ale jtag zależy jaki masz tam dash
     
  6. sledzik

    sledzik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niestety zaktualizaowany do 13669 czy coś takiego (końcówka 669) więc w sumie chyba lipa :(
    trudno, sprzedam go na allegro, kupie taniego falcona i dozbieram do RGH :)
    dzięki za wyjaśnienia.
     
  7. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    to napęd dokup jak masz klucz i graj na napędzie i falocny są średnio rrodo odporne i szukał raczej jasper, rgh działa na fatach i fat wszystkich z nowym dashem oprócz xeona i najnowszych daty produkcji slimkach
     
Wczytywanie...

Poleć forum