1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Resetujący się Xbox z RGH - Pomocy

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez 19Szumi10, Sierpień 6, 2012.

  1. 19Szumi10

    19Szumi10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łódź
    Wiem już jaka jest przyczyna resetu (Xbox się odpala i jak ma przechodzić do FSD albo już nawet na chwilę przejdzie to reset i tak w kółko), a mianowicie przesyłałem sobie 2 gry przez FTP, ale zostawiłem to na jakiś czas myśląc, że nic się nie stanie i się szybciutko zgra, jak przyszedłem to nie mogłem odpalić Xboxa (TV go nie widział), potem odpiąłem i podpiąłem jeszcze raz i odtąd się resetuje.
    Przyczyną są zapewne te 2 niepełne gry, których FSD nie może wczytać(Twierdzę tak, bo jak wyjąłem dysk to odpaliło mi się NXE i wszystko działało).
    Tylko teraz jak usunąć te cholerne pliki jak nie mogę się dostać przez FTP ? Próbowałem podłączyć dysk do kompa i przez Xplorer 360, ale na kompie był komunikat o braku MSVCR71.dll (Windows 7, NET Framework 4.0 - komp A), mam też kabel od Chinoli że podpinam dysk i USBekiem do kompa, ale też mnie zawiódł bo Xport 360 i Xplorer 360 nie znajdują dysku (komp B -Laptop z Win Vista Home Premium). Pomóżcie mi, jak usunąć te cholerne pliki gier ? Co zrobić aby Xbox'a przywrócić do żywych ? Zależy mi na czasie, bo dziś kupiłem Kinecta i chciałbym sobie pograć :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wlacz konsole j pokaze sie logo xboxa otwieraj i zamykaj tacke wlaczy sie nxe. Drugi sposób podlacz pendrive z fsd oraz launch.ini uruchomi sie z pena

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. 19Szumi10

    19Szumi10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łódź
    Zadziała jak nie mam napędu ? Poza tym NXE raczej nic mi nie da, z tym drugim sposobem zaraz spróbuję
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Da wlaczysz np xexmenu i wykasujesz z hdd co trzeba. Lecz drugi sposob lepszy

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  6. 19Szumi10

    19Szumi10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łódź
    Jupijaej
    Wgrałem FSD przez Pendrive i usunąłem to dziadostwo :D
    Tylko teraz mam taki problem, że podczas przesyłania przez FTP plików Xbox się Restetuje nie wiedzieć czemu, po co, dlaczego i kiedy (właśnie dlatego pewnie miałem problem z tymi grami). Co może być tego przyczyną ?
    Wgrywając przez USB też Xbox się resetuje :( Co jest do cholery z tym ?

    Dzięki stokrotne akir ;)
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Spróbuj uzyc xexmenu przy ftp, jesli sie nie wysypie znaczy ze fsd swiruje. Jesli to samo wina sprzetowa konsoli

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  8. 19Szumi10

    19Szumi10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łódź
    A może to wina dysku ?
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Moze, lecz szansa mała. Wymysliles ze hdd to to sprawdź

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  10. 19Szumi10

    19Szumi10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łódź
    Sądze, że to wina bad sektorów, ponieważ wgrałem jedną grę i próbując wgrywać drugą zrestartowało się przy jakimś % i potem jak wiadomo pętla restartów, gdyby nie pendrive ;) Sprawdziłem też tą drugą grę usuwając tę pierwszą i wgrała się i działa. Więc po prostu do jakiegoś momentu na dysku się zapisuje, a potem rybka...
    Czy z czasem może mi zacząć brakować miejsca na dysku (może się coś samemu usunąć albo czy pliki zaczną znikać) ?
    Próbowałem sprawdzić dysk przez MHDD, ale nie wykrywało go :(
     
Wczytywanie...

Poleć forum