1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Restart FSD po włączeniu pobierania okładek

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez okatse, Styczeń 20, 2014.

  1. okatse

    okatse Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Zachciało mi się okładek. Klikałem odśwież okładki - nic to nie dało. Wiec w ustawieniach FSD zaznaczyłem pobieraj okładki i ustawiłem czas popierania na 5 minut. FSD zawiesił się. Teraz przy starcie odrazu się restartuje FSD. Na drugiej mojej konsoli okładki pobiera prawidłowo. Jak to naprawić (te restarty) i jak zrobić by jednak pobierał okładki.

    Pixel - chciałbym wyłączyć - ale nie mogę wejść w FSD przecież - chyba że da się jakoś przez xexmenu lub inaczej
    A jeśli już będę musiał zrobić re instal - to gdzie mogę znaleźć najnowszy i sprawdzony FSD - a nie ten z 2012 (oczywiście PL)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  4. jakubmateusz

    jakubmateusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2013
    Posty:
    88
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żagań
    Nie mam zbyt dużej wiedzy, ale przez xexmenu nie można usunąć folderu ?
     
  5. okatse

    okatse Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    usunąć można - tylko po co ? Szukam opcji na wyłączenie tego bez usuwania lub reinstalki
     
  6. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    No raczej innej możliwości nie ma skoro w ogóle FSD nie możesz odpalić...
    Usuń stary folder przez Xexmenu i wrzuć z pena nowy w to miejsce.
    Najnowszy czysty FSD:
    http://www.realmodscene.com/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=648
     
  7. okatse

    okatse Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  9. okatse

    okatse Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zrobiłem jak mówiłeś - usunąłem FSD , restart konsoli, wgrałem nowy , pojawił się FSD , zdarzyłem dać dwa razy w górę padem i restart

    Katalog Cache i content z dysku też wywalić czy zostawić ?
     
  10. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    A jakbyś zrobił sobie up dashlaunch na dobry początek! Jeżeli nie masz najnowszego oczywiście! Może problem siedzi tam skoro re-instal fsd nic nie dał!
     
  11. okatse

    okatse Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dasha nigdy nie Upałem - nie wiem jak to się nawet robi. Spróbuje jeszcze raz wgrać - jak nie pomoże to nie będzie wyjścia i dasha spróbuje wgrać - mam starego dasha 2013 chyba

    Z pena tez mi FSD nie startuje - trochę dziwne
     
  12. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Sprawdź czy masz wersję dasha 2.0.16537.0 - jeżeli nie to zaktualizuj.
    2 sposoby
    1 - http://xboxforum.pl/artykuly-196/aktualizacja-dashboardu-w-rgh-jtag-v-2-1-a-147268/
    2 - http://xboxforum.pl/artykuly-196/aktualizacja-dashboardu-rgh-jtag-przez-xebuild-175366/
    Następnie zaktualizuj sobie DashLauncha do 3.10
    http://www.realmodscene.com/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=720
    Rozpakuj, wrzuć na pendrive / dysk, odpal default.xex z folderu Installer. Powinien ci wyskoczyć komunikat o dostępnej aktualizacji.
     
  13. okatse

    okatse Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    No i co? Teraz dashlaunch zainstaluj a potem się zobaczy!
     
  15. okatse

    okatse Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czekaj robie to pierwszy raz - troche sie cykam - chyba dasha upne sposobem 2

    moze jakiś czacik byśmy nawiązali nim uwale konsole ?

    kurna - dasha drugim sposobem nie upne - bo mi przeciesz fsd nie chodzi - fak fak
     
  16. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    Zgubiłem się! Dashboard już masz 16203! Tak?

    To teraz dashlaunch! Musisz odpalić instalera z usb lub dysku!
     
  17. okatse

    okatse Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    EE to teraz ja sie zgubiłem
    Mam wgrac nowy dash 16537 czy nie wgrywać - obecnie mam 16203
     
  18. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    To nie wgrywaj bo tu masz link do dashlaunch 3.10 a on go nie obsługuje! Zainstaluj nowy dashlaunch!
     
  19. okatse

    okatse Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nowy - to 3.10 - nie jest właśnie tym nowym ?
     
  20. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    Nowy w sensie świeża instalację zrób! Nie nie jest bo już wyszło 3.11!
     
  21. okatse

    okatse Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dashlaunch 3.10 wgrany - FSD dalej sie nie uruchamia - teraz nawet logo FSD sie nie pojawia
     
Wczytywanie...

Poleć forum