1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Restart konsoli przez wadliwy HDD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bakalarz, Styczeń 22, 2014.

  1. bakalarz

    bakalarz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    mam problem z HDD. Podczas nieudanej próby zainstalowania gry na HDD konsola mi się zrestartowała. Po ponownym uruchomieniu podziała jakieś 5 sekund, zawiesza się i leci następny restart.
    Domyśliłem się, że chodzi o HDD bo po jego wyjęciu śmiga ładnie.
    Moje pytanie jest następujące - co zrobić? :D Czy sam format wystarczy? Jeśli tak - to jak go wykonać? Jak mogę uratować profile zapisane na hdd? Czy fakt, że mam je zarejestrowane na live daje nadzieję, że są zapisane na serwerze MS czy nie bardzo?
    Pomocy :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Co do profilu to zawsze go możesz pobrać z live, więc nie będzie problemu nawet jeżeli stracisz całą zawartość dysku.
     
    1 osoba to lubi.
  4. bakalarz

    bakalarz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chociaż tyle dobrego :) Jedna sprawa z głowy, tylko co z HDD?
     
  5. bakalarz

    bakalarz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem wciąż aktualny i w pewien sposób podbijam, ale mam jeszcze jedno pytanie a nie chciałem robić nowego tematu.

    Postanowiłem zrobić format dysku za pomocą kompa. Upatrzyłem sobie do tego celu kabel na allegro, jednak w trakcie szukania rozwiązania problemu przeczytałem, że po "zwykłym" formacie na kompie xbox będzie widział tylko 16gb i nie będzie można instalować gier.
    Wiecie coś na ten temat? Ewentualnie co zrobić żeby było ok?
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tylko format pod konsola, w twoim wyoadku nie idzie. Dysk do itylizacji zakup nowego. Zabawy na pc uniemożliwiają dzialanie dysku pod konsola

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
  7. bakalarz

    bakalarz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Da się uratować zapisane stany gry?
     
  8. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nic nie uratujesz z dysku, format na "zabił" dane na zawsze.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Horizonem skopiuj na pc co bedzie działające

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
  10. bakalarz

    bakalarz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jeszcze nie robiłem formata ;)

    No dobra, ale wtedy żeby na nowy dysk zrzucić te dane musiałbym go podłączyć do kompa? Czy wystarczy pen drive odpowiednio skonfigurowany?
     
  11. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Podłącz normalnie do kompa, skopiuj co się da lub wszystko przez program np. FATXplorer v2.5 lub Horizon i sformatuj przez program FATXplorer v2.5 (tylko w nim można robić format HDD pod Xbox'a 360).

    Nawet jeśli dysk sformatowało by się przez np. PC to można go później przywrócić (sam robiłem to z dyskiem 20GB).
     
    1 osoba to lubi.
  12. bakalarz

    bakalarz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O super! Normalnie możesz instalować gry i wszystko śmiga? Z dyskiem 250 GB podziała ten sam numer?

    taki kabel nada się do tego celu?
     
  13. bakalarz

    bakalarz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ponownie,
    jeszcze jedno pytanie :) Czy jest coś o czym powinienem wiedzieć ZANIM przystąpię do formatu hdd? w informacjach fatxplorera przeczytałem coś o zabezpieczeniu Security Sector, nie wiem czy dobrze zrobiłem, czy on ma rozszerzenie *.bin?
    Czy oprócz zabezpieczenia tego pliku powinienem zrobić coś jeszcze żeby po formacie cieszyć się działającym dyskiem?
     
  14. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wszystko polega na przywróceniu HDD oryginalnego Security Sector. Najważniejsze to jest to, aby taki plik znaleźć na internecie jeśli nie zrobiło się kopii. Oczywiście ta operacja w Twoim przypadku raczej jest nie potrzebna, bo z HDD stało się coś w X'ie, a do PC zawsze można podłączyć tylko nie można go sformatować pod Windows (wtedy właśnie to jest potrzebne). Tego nie jestem pewny, ale powinien wystarczyć format w FATXplorer v2.5 w trybie Xbox 360 HDD. Tam właśnie podczas klikania dalej w pewnym momencie jest napisane czy dysk ma odpowiedni Security Sector czy nie (jeśli nie to chyba jak kliknie się dalej to jest komunikat, że po formacie taki dysk będzie działał tylko na konsoli z JTAG/RGH).
     
    1 osoba to lubi.
  15. bakalarz

    bakalarz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem rozwiązany dzięki ~XBOX-M4ST3R. Twoje wskazówki doprowadziły do szczęśliwego finału :) Dysk działa, nawet część danych udało się odzyskać :)
    Dzięki wszystkim za wypowiedzi!
    Pozdrawiam!
     
Wczytywanie...

Poleć forum