1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Restart konsoli przy HDMI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Fabiopirat, Marzec 6, 2012.

  1. Fabiopirat

    Fabiopirat Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mam dość nietypowy problem. Mam podłączoną konsolę do telewizora za pomocą złącza HDMI. Po włączeniu konsoli i przejściu w telewizorze na sygnał HDMI jest wszystko ok. Jeżeli konsola jest uruchomiona i przełączę telewizor w tryb TV a potem wrócę na HDMI, konsola się restartuje. Co może być tego przyczyną? Z góry dzięki za sugestie.

    Pozdrawiam,
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie masz czasem tez podpietej wtyczki av w konsoli?

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. Fabiopirat

    Fabiopirat Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I tak i nie :) Do samej konsoli kabel AV jest wpięty. Właściwie jest to kabel pozwalający podłączyć konsolę do monitora, ale sama wtyczka z kabla nie jest podpięta do monitora.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To jest powod nie moga byc wpiete obie. Xbox ro i restart sprawdza a czym puscic obraz. Wiec temat rozwiazany

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  6. Fabiopirat

    Fabiopirat Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nawet pomimo tego, że z drugiej strony ten kabel AV nie jest podpięty do monitora? A trochę z innej beczki - czy to może doprowadzić do uszkodzenia konsoli? Prawda jest taka, że jak gram na telewizorze przez HDMI to nie przełączam kanałów, bo w końcu gram, no nie :) ale ostatnio synek przez przypadek wyłączył telewizor a po ponownym włączeniu telewizora i przejściu na HDMI konsola się zrestartowała.
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    tak na chłopski rozum...konsola przełączy sie tam gdzie wykryje sygnał, więc mnie nie dziwi ze robi restart
     
  8. D3N

    D3N Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bullerbyn
    Tak troszke z innej beczki moze admin mnie niezje :) . Splitscreen da sie wykonac na 2ch monitorach,telewizorach ? ?pl1 na 1 pl2 na 2 telewizorze ?
     
  9. Fabiopirat

    Fabiopirat Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więc nie może wykryć sygnału z monitora BO NIE MAM GO PODŁĄCZONEGO do monitora (jest tylko wpięta wtyczka AV do konsoli)
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kabel zas wykrywa, bo jest zworka,miedzy pinami.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  11. Fabiopirat

    Fabiopirat Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wielkie dzięki za sugestkie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum