1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rezydencja na Cmentarzu Fable2

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez Zernat, Sierpień 6, 2010.

  1. Zernat

    Zernat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Witam. Przegoglowałem cały interent i to forum i jedyne czegosię dowiedziałem że żeby kupić rezydencję na Cmentarzu to trzeba wykonać wszystkie zadania dla własciciela ... a gdzie on się znajduje ? Drzwi te stalowe na teren rezydencji są zamkniętę i nigdzie też nie widzę żadnej kartki z opcją "Kup" jak to jest przeważnie przy budynkach.

    Będę bardzo wdzięczny za szybką odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mikute

    mikute Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeśli się nie mylę to po przejściu gry otrzymasz zadanie "Udręki Miłości". Zadanie polega na bieganiu i wykopywaniu szczątków Lady Grey. Na końcu zadania wybierasz czy zostaniesz w rezydencji i Lady Grey będzie twoją żoną, czy wyjdziesz a ona zakocha się w grabarzu. Tak czy siak po wykonaniu owego zadania pojawia się możliwość kupienia rezydencji. Mam nadzieję, że pomogłem :)
     
  4. Zernat

    Zernat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Dzięki, ale ja nie mogę przyjąć tego zadania od Grabarza ;<

    Przychodzę do niego i on isę podświetla na zielono ale klikam "A" i klikam je a on wogólę nie reaguje, jak rozwiązać ten problem ?
     
  5. Ancient296

    Ancient296 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    143
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Może to po prostu mały błąd. Przeczekaj dialog i spróbuj wtedy przyjąć zadanie. Jeśli to nie pomoże, cóż... masz wszystkie 3 achievementy związane z zakończeniem gry ? :D
     
  6. Zernat

    Zernat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Ale dialogu nie ma żadnego ;p

    A achevementów wszystkich nie mam, a jak będę miał wszystkie 3 to się odblokuje ?
     
  7. Ancient296

    Ancient296 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    143
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie ma dialogu...? Z tego co pamiętam to podchodzisz do drzwi i przez szparkę gada do Ciebie ten grabarz. Wtedy jak przy każdym zadaniu masz na górze (pomiń dialog A).
    Co do 3 zakończeń... mam na myśli, że to może być jakikolwiek błąd w twoim save'ie.. dobrze byłoby sprawdzić, czy błąd będzie istniał po tym, jak ktoś przez Live'a dojdzie do Twojego świata.
    Też kiedyś miałem taki problem z questem i poprosiłem kumpla, żeby wszedł do mojego świata - poszło :) Pomógłbym Ci, ale akurat wyjeżdżam i konsola zostaje w domu.
    Masz 6 slotów na save'a a przejście gry "tylko, żeby zobaczyć, czy to działa" to kwestia 3-4 godzin. Spróbuj :) Zrobisz sobie achiva i zobaczysz jak jest grać tym złym (lub dobrym, zależy czym grałeś).
     
  8. Zernat

    Zernat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Bo to jest tak że wybieram zadanie "Udręki Miłości" biegnę tam i patrzę chodzi sobie ten grabarz przy tym zniszczonym wozie. No to podbijam do niego i klikam ciągle "A" a on nic, chodzi dalej i w końcu przestaje chodzić bo się blokuje między kamieniami albo po prostu sobie staje ;/

    Porposzę kumpla aby wbił do mnie, a wolałbym na drugim bohaterze nie jechać bo mam na tamtym 47 Gargulców i brakuje mi 3 które sa w lokacjach związanych z tym Zadaniem "Udręki Miłości" i z kupnem Rezydencji na Cmentarzu.
     
  9. Ancient296

    Ancient296 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    143
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Quest "Udręki Miłości" odbiera się przy drzwiach do Rezydencji na Cmentarzu. Nigdy nie spotkałem się z sytuacją kiedy właściciel wychodzi poza rezydencję. On jest typem samotnika i zawsze siedzi w środku.
    Zniszczonym wozie ? Jedyne co nam pomoże to screeny :p Poszukaj na YT tego questu możesz wpisać "lady grey fable 2 quest" i wyjdzie. Popatrz jak się odbiera tego questa - nie rozumiem Twojego problemu. Przykro mi :) Po prostu NPC jest w zupełnie innym miejscu niż powinien, chociaż możesz spróbować innego sposobu. Podejdź do drzwi wejściowych (nie do bramy) Rezydencji na Cmentarzu i wtedy naciśnij A. Może gra myśli, że on jest za drzwiami, a on sobie chodzi :p
    Nie wiem, dzisiaj już nie mam czasu bo wyjeżdżam, ale jak znajdę chwilkę to pobawię się na laptopie i postaram się pomóc :)
     
  10. Zernat

    Zernat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Dzięki Wielkie :)

    A on jest tam na lewo od bramy do rezydencji, tam koło tego zniszczonego wozu, chodzi sobie w kółko, klikałem też "A" pod bramą ale pisało mi jedynie że rama jest zamknięta ;/

    Szukałem na YT ale nie ma nic, coś słyszałem o tym że ten Quest u niektórych się psuje, ale nie wiem jak to naprawić. Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc.
     
  11. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
  12. Ancient296

    Ancient296 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    143
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Widocznie masz zbuggowany quest, skoro NPC jest w zupełnie innym miejscu. Spróbuj na nowej postaci lub ew. skopiuj plik Hero (01 skoro to twój pierwszy) na konsoli kumpla i sprawdź z jego wersją gry. Nie mam pojęcia, przykro mi, że nie mogę pomóc. Powodzenia :(
     
Wczytywanie...

Poleć forum