1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rgh 0002

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez klusek16, Luty 8, 2012.

  1. klusek16

    klusek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam w trakcie robienia RGH wywaliło mi 3 czerwony diody błąd 0002. Co to oznacza czy jak ruszałem konsole często łapałem za radiator moglem uszkodzić cpu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Zwarcie gdzieś, miernik do ręki i jazda.
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Najprawdopodobniej zawarcie zrobiłeś pod CPU i tam zacznij szukać.

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  5. klusek16

    klusek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ok jutro to sprawdzę jeszcze raz ale raczej nie ma zwarcia odlutowałem wszystkie przewody od rgh wgrałem oryginalny nand i dalej to samo a jeśli zrobiłem zwarcie to mogło coś się spalić np mosfety czy raczej powinny zadziałąć zabezpieczenia?
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Mogły paść mosfety, kondensatory, rezystory, diody, ścieżki... Wszystko możliwe. Obejrzyj CPU i punktu od Hana.

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  7. klusek16

    klusek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie widać żadnego uszkodzenia ani zwarcia wszystko wygląda ok może tylko ten punkt. Jest jakiś punk alternatywny dla punktu J4a tak żebym mógł sprawdzić czy nie jest on uszkodzony? Kiedy zmienia się dioda na zasilaczu słychać cichy odgłos gdzieś z płyty głównej tak jakby jakiś przekaźnik się przełączał wecie może co to? Jakie mogą być jeszcze przyczyny kodu 0002?
    [​IMG]
     
  8. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    przecież Ci napisali jaka jest przyczyna. 0002 to zwarcie na zasilaniu CPU. W najlepszym przypadku gdzieś masz zwarcie lub spalonego mosfeta, a w najgorszym spalony CPU
     
  9. klusek16

    klusek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ok dzięki za rady ale sprawdziłem płytę nigdzie nie widać zwarcia teraz wypadało by sprawdzić mos fety ale do tego trzeba je wlutować. A to odpada bo zwykła lutownicą tego raczej nie zrobię może jak dorwę się kiedyś hot air to sprawdzę. A ten odgłos to była cewka. I tak na marginesie skupuje ktoś uszkodzone płyty główne ile można za nią dostać ewentualnie za całą konsole z tym błędem ? Widziałem sprawna płytę jasper można kupić za 300zl może zamiast inwestować w naprawę lepiej kupić nowa płytę? główną bo resztę mam na 100% sprawną.
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odlutowales wszystkie kable?

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  11. klusek16

    klusek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Ja mam slimke bez życia. Ciężko powiedzieć co padło i czy opłaca się naprawiać.

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  13. klusek16

    klusek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja mam fata jasper. Pewnie mos fety albo cpu znając życie to koszt wymiany procesora pewnie wyjdzie po za granice opłacalności. Tranzystory może jeszcze wymienię jakoś sam. Ma ktoś może na stanie takie tranzystory jakie idą do układu zasilania procka?
     
Wczytywanie...

Poleć forum