1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rgh 16547?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kama3pl, Grudzień 30, 2013.

  1. kama3pl

    kama3pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam kupiłem konsolę z dashboardem 16547 i chciałbym ją przerobić na RGH, posiadam programator oraz chip, ale z tego co czytam nie ma dashlauncha pod ten najnowszy dashboard, pytanie: czy w j-runerze przy wgrywaniu nandu można wybrać starszy dashboard tj. 16537, bo na niego jest dashlaunch, czy nie można wgrywać wstecznych dashów? Jeśli muszę wgrać 16547, to jest jakiś patent z tym dashlaunchem? Bardzo proszę o odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Można wybrać 16537.
     
  4. kama3pl

    kama3pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zczytałem nand za pomocją JR Programmera, konsola to Jasper 512MB, zczytało 2x 67MB, kopie takie same, po wpisaniu klucza CPU otrzymałem komunikaty:

    Initializing jasper_bb.bin..
    Too Many Bad Blocks
    Header is wrong..
    CpuKey is Correct
    Too Many Bad Blocks
    Added Key to Database
    Too Many Bad Blocks
    Jasper 512MB
    Too Many Bad Blocks
    Jtag Selected
    Nand Initialization Finished

    Mam się tym przejmować? :/
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Wrzuć cały log

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  6. kama3pl

    kama3pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to był chyba błąd programu, po ponownym uruchomieniu i załadowaniu nandów wygenerowałem i wgrałem nowy nand bez problemów, wygląda na to, że wszystko śmiga, konsola bootuje do 30 sekund :) jutro będę testował, ale usunęło mi dane z pamięci wewnętrznej, czy to normalne? Tzn pamięć wewnętrzna widniała jako niesformatowana, musiałem ją sformatować :/
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Czasami się tak zdarza.

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  8. kama3pl

    kama3pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, na szczęście nic ważnego tam nie miałem, bo konsolę kupiłem kilka dni temu :) Dzięki za pomoc!
     
  9. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2718
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna

    Zwróć uwagę bo JRunner wali takimi bublami że sam zaznacza jak u Ciebie JTAG musisz wybrać ręcznie RGH2.
     
Wczytywanie...

Poleć forum