1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH 2 CD - problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez FunkyMonkey, Wrzesień 14, 2013.

  1. FunkyMonkey

    FunkyMonkey Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Mam problem z instalacją 2 płytowych gier pod RGH. Niezależnie jakimi sposobami robię (EXISO, ISO2GOD, naprzemiennie itp itd) zawsze jak próbuję odpalić taką grę konsola się ścina. Po prostu obraz łapię zawiechę i trzeba resetować. Ktoś wie gdzie może leżeć problem?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Napisz jaką masz konfigurację konsoli i z jaką grą np jest problem
     
  4. FunkyMonkey

    FunkyMonkey Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Xbox 360 slim, 250GB, RGH, Dashboard (16203), Freestyledash 3.0 PL oraz Dashlaunch 3.07, za bardzo się na tym nie znam. To są dane z aukcji. Problem występuje przy grach 2-płytowych, sprawdzane na Wiedźmin II i GTA V. Dodam, że jak wrzucę gry do ~hdd/content/0000000000~ to wtedy gra się normalnie odpala, jednak tylko z głównego interfejsu konsoli.
     
  5. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    co do wiedzmina to przerabiasz normalnie obrazy gry do xex i robisz folder np o nazwie wiedzmin i robisz dwa podfoldery o nazwie dvd1 i dvd2 i odpowiednio wrzucasz przerobione obrazy gier, potem przenosisz to na dysk i powinno działać , a co do gta v to poczytaj na forum (http://xboxforum.pl/jtag-rgh-194/rgh-gta-v-175003/) jak to się robi bo z tą grą jest problem
     
  6. FunkyMonkey

    FunkyMonkey Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Robiłem tak i na kilka innych sposobów też. Zawsze kiedy próbowałem odpalić obraz się zawieszał i trzeba było resetować konsole. Jedynie odpalić mogę wrzucając tak jak napisałem do ~hdd/content/00000000~, GTA V też tym sposobem odpaliło. Jest to jednak dość kłopotliwe, bo muszę wchodzić do głównego interfejsu i tam odpalać.
     
  7. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    a jaką wersję FSD masz ? może przeinstaluj na nowszą i dashluncha na 3.09
    albo spróbuj najpierw wyczyścić pamięć podręczną w fsd (czasem to pomaga)
     
  8. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Zainstaluj od nowa freestyledash, każdą płytę wgraj do osobnego katalogu (wiedźmin 2) i zeskanuj z FSD (żeby przełączać płyty)
    Co do GTA V to jest to gra w formacie 1 DVD Single Player + 2 DVD MultiPlayer + content z DLC/tekstury HD.
    Takie gry instalujemy: Single Player gdzie sobie życzysz, z 2 DVD trzeba wyciągnąć content i zgrać do hdd:\content\ (poczytaj posty)
     
Wczytywanie...

Poleć forum